את הרשימה מובילות TSMC, סמסונג, UMC, גלובל פאונדריז וSMIC. טאואר במקום השביעי
בשל הביקוש הגואה למכשירי קצה שונים, הגדילו יצרנים את פעילות רכישת הרכיבים שלהם, ויכולות הייצור, כתוצאה מכך, נמצאו במחסור מאז שנת 2020, כאשר חברות ייצור שונות העלו את מחירי הפרוסות והתאימו את הרכב המוצרים שלהם כדי להבטיח רווחיות. כך עולה ממחקר של חברת TrendForce . עשר החברות רשמו ברבעון הראשון גידול של אחוז אחד ושיא של 22.75 מיליארד דולרים. סמסונג ו- GlobalFoundries רשמו ירידות, בעיקר עקב הפסקות חשמל.
את הרשימה מובילות TSMC, סמסונג, UMC, גלובל פאונדריז וSMIC. טאואר הישראלית נמצאת במקום השביעי.
דירוג היצרניות לפי הכנסות לרבעון הראשון של השנה מראה כי TSMC שמרה על המקום הראשון עם הכנסות רבעוניות של 12.9 מיליארד דולר, עלייה של 2% ברבעון המקביל. גורמי ההכנסה העיקריים של TSMC היו צמתים 7nm ו 16 / 12nm. ההכנסות מטכנולוגית 7 ננומטר המשיכו לטפס בקצב יציב הודות להזמנות של AMD, MediaTek וקוואלקום, שרשמו עלייה של 23% לרבעון הראשון של השנה. ההכנסות ממכירות 16/12 ננומטר גדלו גם בגלל הביקוש הקשור למקלטי ה- RF 5G של MediaTek ולמכונות הכרייה של Bitmain, ורשמו עלייה רבעונית של כמעט 10% ברבעון הראשון של השנה. ההכנסות שמייצר צומת 5nm, שנמצא כעת תחת זרקור השוק, רשמו ירידה רבעונית בעיקר בגלל שאפל כלקוחה הגדולה ביותר עבור שירות ייצור בטכנולוגית 5nm נמצאת כעת מחוץ לעונת ייצור המכשירים.
סמסונג הציגה ירידה בשיעור 2% בהכנסות הייצור שלה ברבעון הראשון של השנה ל -4.11 מיליארד דולר. בחודש פברואר זה, סערת חורף בטקסס גרמה להפסקות חשמל באוסטין ואילצה את סמסונג לסגור זמנית את מפעל S2 שלה שנמצא שם. המפעל חזר לבסוף לפעילות רגילה בתחילת אפריל. השעיית קליטת פרוסות השבבים במפעל כמעט חודש שלם גרמה לסמסונג להיות אחת היצרניות המעטות ביותר שרשמו ירידה בהכנסות ברבעון הראשון של השנה.
UMC שמרה על יכולת טעינה מלאה ברבעון הראשון של השנה בזכות הביקוש החזק ל- PMIC, TDDI, OLED DDI, CIS ו- Wi-Fi SoCs. המשלוחים שלה היו גם מהירים למדי. בשל מצב ההיצע, UMC העלתה את המחירים ובכך גרמה להכנסותיה לזנק 5% ברבעון המקביל לרמה של 1.68 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה.
GlobalFoundries הציגה צניחה של 16% בהכנסותיה ל-1.3 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה. מכיוון ש- GlobalFoundries העבירה רשמית את ה- Fab3E שלה (מפעל ייצצור פרוסות שבבים 8 אינץ ') בסינגפור לידי VIS, הפסיק המפעל לייצר הכנסות ל- GlobalFoundries ביחס למילוי ההזמנות הקשורות לקנייה או צבר בפעם האחרונה ברבעון הראשון של השנה.
בשל כך GlobalFoundries הפכה לעוד אחת מהיציקות המעטות ביותר שרשמה ירידה בהכנסות ברבעון הראשון של השנה.
SMIC הגדילה את הכנסותיה ב -12% לרמה של 1.1 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה. הגידול יוחס בעיקר לגידול ניכר בתשומות הפרוסות מקוואלקום ו- MPS. באופן ספציפי, היה ביקוש חזק ל- PMIC שיוצרו בצמתים של ייצור 0.15 / 0.18 מיקרומטר ולשבבי RF, MCU ושבבי Wi-Fi שיוצרו בצומת 40nm. קליטת הפרוסות עלתה בצורה ניכרת גם עבור DDI המיוצרים בטכנולוגיית תהליך HV 40 / 28nm של SMIC.
במקום השישי PSMC שעקפה את טאואר בהכנסות רבעוניות לראשונה. בשל עליית ה- ASP והביקוש הרב לשירותי ייצור פרוסות בגודל 12 אינץ 'של PSMC מלקוחות DRAM, DDIs, CIS ו- PMIC מיוחדים, הכנסות של PSMC לרבעון הראשון של השנה עלו ב- 14% ברבעון המקביל לרמה של 388 מיליון דולר, ועברו את Tower לראשונה.
באשר לטאואר, הביצועים שלה ברבעון הראשון של השנה היו שווים יחסית לאלו של הרבעון הרביעי של 2020, ורשמה עליה רבעונית של כ- 1% ל –347 מיליון דולר. תחומי הביקוש העיקריים והיציבים למגדל היו מוצרים שיוצרו בתהליך RF-SOI, רכיבי מוליכים למחצה ליישומים תעשייתיים ו- PMIC ליישומי רכב.
טאואר מתכננת להשקיע השנה 150 מיליון דולר נוספים כדי להרחיב את כושר הייצור שלה, והקיבולת החדשה שנוספה צפויה להיות מופעלת רבעון השני רשמה צמיחה בהכנסות ברבעון הראשון של השנה בגלל הביקוש המתאושש ל- DDIs גדולים, PMIC, ושבבי רכב. היא נהנתה גם מהגידול ב-ASP. הכנסותיה צמחו ב -7% ברבעון המקביל לרמה של 327 מיליון דולר.