יו"ר רמון ספייס פרופ' רן גינוסר: "כשיש גב כזה חזק מאחורנו נוכל להציע ללקוחות ייצור איכותי במחירים תחרותיים. ההסכם יקדם את כל תעשיית החלל בישראל"
רמון ספייס ו-Ingrasys, חברת בת של קבוצת פוקסקון הטאיוואנית, הודיעו על הסכם אסטרטגי לאספקת מוצרי מחשוב חלל בנפח גבוה.
כחלק מההסכם, Ingrasys תייצר מוצרי מחשוב של ברחבי העולם, ותקים את קו הייצור של מוצרי מחשוב החלל הראשונים בתעשייה בנפח גבוה. שיתוף פעולה זה מהווה אבן דרך משמעותית בכלכלת החלל המתרחבת במהירות ומסמן את הפעם הראשונה שאינגרסיס נכנסה לתעשיית החלל.
השימוש בנתונים בחלל צפוי להגיע לטריליון דולר עד 2040, ויהווה נתח השוק הגדול ביותר בתעשיית החלל יתר על כן, פיתוח יכולות מחשוב מתקדמות המסוגלות לאחסן, לעבד ולהתחבר ביעילות במסלול ומחוצה לו יהוו את התשתית המרכזית הדרושה כדי לאפשר את הצמיחה.
כתוצאה מכך, על ידי שילוב יכולות הייצור של Ingrasys עם המומחיות של רמון ספייס בטכנולוגיית חלל, החברות שואפות לשבש את תעשיית החלל. זאת באמצעות הוספת מוצרי המחשוב האיכותיים והחסכוניים ביותר לשווקים גלובליים, קביעת סטנדרט חדש לחדשנות, נגישות ויעילות במחשוב החלל.
"כחברה המובילה בתחום תשתיות המחשוב בעולם היבשתי, כניסה לתשתיות מחשוב חלל תהיה תחום נוסף עבורנו להתרחב ככל שנמשיך לראות את הפוטנציאל האדיר בחלל", אמר בנג'מין טינג, מנכ"ל Ingrasys. "אנו שמחים לשתף פעולה עם רמון ספייס, מובילת השוק בחלוץ השלב הבא של תעשיית החלל והנגשת מחשוב החלל לכולם".
בשיחה עם CHIPORTAL אומר יו"ר רמון ספייס פרופ' רן גינוסר: "פוקסקון היא אחת היצרניות הגדולות בעולם למערכות אלקטרוניות. הם רוצים להכנס לחלל כי הם מכירים בכך שתעשיית החלל הולכת וגדלה והגידול העיקרי יהיה בתחום הייצור כי הכמויות הגדולות ידרשו יכולות ייצור יותר אשר רק תכנון."
"הם הכירו בנו כיצרן מביל בתחום מערכות מישוב לחלל. ועשו איתנו את שיתוף הפעולה. המשמעות היא שהם בונים קוויי ייצור לחלל בעלי ההסמכות הייעודיות לתקני חלל. למעשה הם מפתחים את מערכת הייצור בעזרתנו.
ביצור מחשבים לחלל יש שלושה אתגרים: האחד, שרשרת אספקה להששגת חומרים נדירים בכמויות ובזמנים הנכונים. האתגר השני הוא הייצור עצמו והשלישי – כל מערך הבדיקות המעמיקות, כולל קווליפיקציות ייחודיות לחלל."
בשבילנו הם קבלן ייצור המוצרים ממשיכים להיות מוצרים שלנו. זה מקפיץ אותנו לרמה אחרת לחלוטין בתעשיית החלל העולמית כי בעבר היו לי מקרים שהצעתי מוצרים אבל לא היתה לי תשובה טובה מי ייצר ומי יבדוק כי יש חוסר באמצעי יצור כאלה בעולם וגם המחירםי מאוד גבוהים. כם אנחנו עושים ייצור באיכות הכי גבוהה ותחרותיים במחיר.
ברגע שיש כזה ענק מאחורנו השאלה נעלמת ואנחנו כמעט נהנים מכל הקרדיט שלהם. חוץ מחברות החלל הגדולות ביותר בעולם כמו איירבס וטאלס לאף אחד אין מוטת ייצור כזו מיוחדת כמו שיש לנו עכשיו.
גאווה ישראלית. לא רק לנו אלא לכל יצרני החלל בישראל יש דרכנו גישה ליצור המוני המתקדם ביותר בעולם כל מי שירצה לבנות לווינים עם מחשים שלנו יש להם מקום לייצר וזה יעלה את הערך של כל תעשיית החלל הישראלית לא רק שלנו.