זוהי ההתקדמות הבאה בתוכנית ה-FuSe. לפני שנה בדיוק, NSF השיקה את התוכנית הראשונית אשר סיפקה מענקים בסך 45.6 מיליון דולר ל-24 פרויקטים מחקריים וחינוכיים, גם הם בתמיכת חוק השבבים והמדע של ממשל ביידן
הקרן הלאומית למדע של ארה"ב (NSF), בשיתוף עם חברות בינלאומיות מובילות כגון אריקסון, אינטל, מיקרון וסמסונג, הודיעה על הענקת 42.4 מיליון דולר במענקים חדשים במסגרת תחרות ה-FuSe2 – Future of Semiconductors. מענקים אלה נועדו לתמוך במחקר וחינוך פורץ דרך בטכנולוגיות מוליכים למחצה, להעצים את ההובלה האמריקנית במחקר וחדשנות בתחום ולפתור אתגרים קריטיים, כולל משימות מחשוב מתקדמות, ייעול אנרגטי, ביצועים, ייצור ושרשראות אספקה.
מענקי FuSe2 יתמכו במחקר לקידום טכנולוגיית המוליכים למחצה, חיזוק תעשיית המוליכים למחצה בארה"ב, ותמיכה ביעדי חוק ה-CHIPS והמדע מ-2022, אשר מטרתו להבטיח הובלה ארוכת טווח בתחום המיקרואלקטרוניקה ולתרום לצמיחה הכלכלית באזורים שונים בארה"ב. ככל שהביקוש ליכולות מחשוב מתקדמות גובר, במיוחד בתחומי הבינה המלאכותית ולמידת המכונה, הצורך בטכנולוגיות מוליכים למחצה יעילות ואמינות הופך חיוני מתמיד. הפרויקטים הנתמכים יחקרו גישות חדשות שיתגברו על המגבלות הקיימות בעיצוב וייצור מוליכים למחצה, מה שיבטיח שארה"ב תישאר בחזית ההתקדמות הטכנולוגית העולמית.
זוהי ההתקדמות הבאה בתוכנית ה-FuSe. לפני שנה בדיוק, NSF השיקה את התוכנית הראשונית אשר סיפקה מענקים בסך 45.6 מיליון דולר ל-24 פרויקטים מחקריים וחינוכיים, גם הם בתמיכת חוק השבבים והמדע של ממשל ביידן.
מנהל ה-NSF, סתרמאן פנצ'נתן, אמר כי "החדשנות במחקר המוליכים למחצה היא קריטית לתחרותיות העולמית שלנו בתחום האלקטרוניקה המודרנית, המחשוב ושרשראות האספקה. ההשקעות הללו לא רק תומכות בעתיד המוליכים למחצה כגורם כלכלי מרכזי, אלא גם בביטחון הלאומי שלנו."
ההשפעות הרחבות של מענקים אלו כוללות:
- טכנולוגיות מחשוב מתקדמות: הפרויקטים שואפים לפתח טכנולוגיות מתקדמות כגון מוליכים-למחצה דקיקים, עיצובים חדשניים של שבבים ואלגוריתמים מתקדמים. על ידי שיפור ביצועי עומסי עבודה של בינה מלאכותית ופיתוח פתרונות יעילים באנרגיה למכשירי קצה, ההמצאות האלו מבטיחות להרחיב את הגישה למחשוב מתקדם ולשפר את היעילות ביישומים מגוונים.
- ייעול אנרגטי והשפעות סביבתיות: המענקים יקדמו ייעול אנרגטי במערכות מחשוב, כולל פיתוח מערכות להולכת אנרגיה אנכית ומעגלים תלת-ממדיים צפופים. יוזמות אלו עשויות להפחית באופן דרמטי את צריכת החשמל ודרישות הקירור של מרכזי נתונים, ולהביא לשיפור בקיימות הסביבתית.
- אלקטרוניקה מתקדמת בעלת ביצועים גבוהים: הפרויקטים שואפים להאיץ את האימוץ של מכשירים ורכיבים מתקדמים כגון רכיבי זיכרון, חישה ואנרגיה, ולהשיג תפקודים מתקדמים בטכנולוגיות מוליכים למחצה. המיקוד הוא באינטגרציה של רכיבים וחומרים חדשים במערכות העתידיות.
- חומרים ומכשירים מהדור הבא: חלק מהפרויקטים יתמקדו בפיתוח חומרים ומכשירים חדשים אשר יתגברו על מגבלות קיימות באחסון נתונים, עיבוד ובמערכות עיבוד מידע קוונטי, מה שיוביל לפריצות דרך בפתרון בעיות חישוב מורכבות.
תמיכה בפרויקטים חדשניים אלה תתרום לפיתוח כוח עבודה מגוון ומיומן, ותספק חשיפה רחבה יותר לטכנולוגיית מוליכים למחצה בקרב קהלים מגוונים.