היום אנו שמחים לארח במדור “חמש עם…” את זהר זיסאפל, מבכירי תעשיית ההייטק הישראלית ונשיא קבוצת רד בינת. זהר הוא גם אחד היזמים והמשקיעים הפעילים ביותר בתעשיית ההייטק שלנו ומעורב בעשרות רבות של חברות סטאראטפ בתחומים מגוונים. בראיון בלעדי ל- Chiportal אומר זהר כי בעקבות המשבר הוא צופה לשינויים רבים: "כאשר נחזור לעבודה רגילה חלק מהעובדים יבקשו לעבוד מהבית. ואם הם יעילים בבית, למה לא. תעשיית השיתוף (WeWork, Uber, etc.) תימוג. מי ירצה לשתף בעידן הקורונה. הלאומיות תגבר הגלובליזציה תפחת. נרכוש יותר באינטרנט ופחות בחנויות. נתקין מסכים גדולים בבית ונלך פחות לקולנוע". לפניכם הראיון המלא עם זהר זיסאפל:
1. כיצד מתמודדות חברותיך עם משבר הקורונה? (האם פיטרתם עובדים, צמצמתם פעילות וכו')
קודם כל אנחנו חושבים מה אפשר לעשות יותר או לעשות אחרת. איך מוכרים ללקוחות מרחוק, אילו צרכים חדשים מתעוררים בשל הקורונה? אחר כך איך מנהלים עבודה מרחוק, איך מתמודדים עם התזזיתיות של ההנחיות, היכן אפשר לחסוך בהוצאות?
2. איזה טיפ ניהולי להתמודדות עם המשבר אתה יכול לתת למנהלים אחרים בהייטק?
הפתעות תמיד תתרחשנה, והן תבואנה ממקור בלתי צפוי ובזמן מפתיע. שמור רזרבה לעת צרה. משברים חולפים לבלי שוב למרות שתוך כדי המצב נראה אבוד. עם זאת בניגוד למשברים קודמים נראה לי שהפעם יהיו שינוים שיישארו עימנו לזמן ארוך.
3. האם אתם מפעילים עבודה מרחוק/מהבית – מה מסקנותיך משימוש בשיחות וידאו ועבודה מבוזרת?
כל החברות ממשיכות לפעול מהבתים. כ- 20% מהעובדים באים לעבודה ( ייצור, IT). חלק מהעובדים יותר יעילים, חלק מאבדים כיוון וחלק מתקשים מסיבות אובייקטיביות (ילדים). הישיבות בזום הרבה יותר קצרות. ההנהלה נדרשת ליותר מחשבה ומאמץ כדי לשמר את הארגון ממוקד.
4. האם אתה צופה שינויים בהייטק ו/או בעולם העסקי בעקבות המשבר או שהכל יחזור לקדמותו?
שינויים רבים:
• הרבה יותר עבודה מהבית. אני צופה שכאשר נחזור לעבודה רגילה חלק מהעובדים יבקשו לעבוד מהבית. ואם הם יעילים בבית, למה לא.
• תעשיית השיתוף (WeWork, Uber, etc.) תימוג. מי ירצה לשתף בעידן הקורונה.
• הלאומיות תגבר הגלובליזציה תפחת.
• נרכוש יותר באינטרנט ופחות בחנויות.
• נתקין מסכים גדולים בבית ונלך פחות לקולנוע.
5. מסקנות כלליות ותובנות שלך ממשבר הקורונה (מה היית צריך לעשות אחרת, מה צריכה לעשות ממשלת ישראל למען התעשיה, מה הציפיות שלך מספקים, לקוחות, עובדים?)
הממשלה פועלת למינימיזציה של מספר המתים מקורונה על חשבון הכלכלה והחברה. יותר אנשים ימותו מאבטלה, טיפול רפואי לקוי ופשיטות רגל. אלא שהם לא נספרים כקורונה ולכן לא מעניינים את ראש הממשלה והתקשורת. ההיסטוריה תשפוט את ההיסטריה שנטע ראש הממשלה דרך הטלוויזיה בכולנו.
בינתיים מיליון מובטלים משלמים את המחיר.
לא ראוי לתגובה. ראוי לרחמים על גסות רוח טיפשות.