היום אנו שמחים לארח במדור “חמש עם…” את טל תמיר, ממייסדי Wilocity ומנכ"ל חברת הסטרטאפ וויליוט (WilIOT) המפתחת שבבים אלחוטים הפועלים ללא צורך בסוללה או טעינה. בראיון בלעדי ל- Chiportal אומר טל: "זמן שיש בו פחות ״רעש חיובי״ מלקוחות וצורך מיידי בהחלטות טקטיות מאפשר לחשוב מחדש על מפת המוצרים כולה והאם היא מתאימה לחזון החברה או האם היא תוצאה של פשרות הכרחיות והתרחקות מהמטרות ארוכות הטווח. מאוד ממליץ לאסוף את מובילי החברה לדיון שעונה על השאלה ״חזון מול מציאות״. לפניכם הראיון המלא עם טל תמיר:
1. כיצד מתמודדת חברתך עם משבר הקורונה? (האם פיטרתם עובדים, צמצמתם פעילות וכו')
וויליוט סגרה סיבוב גיוס ממש לפני פרוץ המשבר אז יש לנו את האמצעים לצלוח את המשבר בלי צמצומים או קיצוצים. כמובן בגלל שקשה להעריך את זמן סיום המשבר או משך ההשפעה על השוק, אנחנו מתנהלים ביתר זהירות ולא גדלים מעבר לנדרש, הנחת העבודה שלנו היא חצי שנה של האטה וכך גם כיוונו מחדש את התקציב.
2. איזה טיפ ניהולי להתמודדות עם המשבר אתה יכול לתת למנהלים אחרים בהייטק?
זמני משבר הם זמן מצוין להתבוננות מחודשת על האסטרטגיה הבסיסית של החברה, זמן שיש בו פחות ״רעש חיובי״ מלקוחות וצורך מיידי בהחלטות טקטיות מאפשר לחשוב מחדש על מפת המוצרים כולה והאם היא מתאימה לחזון החברה או האם היא תוצאה של פשרות הכרחיות והתרחקות מהמטרות ארוכות הטווח. מאוד ממליץ לאסוף את מובילי החברה לדיון שעונה על השאלה ״חזון מול מציאות״, גם אם הוא לא מוביל לשינויים מהותיים, הוא תהליך חשוב.
3. האם אתם מפעילים עבודה מרחוק/מהבית – מה מסקנותיך משימוש בשיחות וידאו ועבודה מבוזרת?
כן בוודאי, למרות שאי אפשר להתחרות עם עבודה מהמשרד בפרט שאנחנו גם מפתחים חומרה בהחלט אפשר להתקדם, יש צוות קטן ומתחלף שמגיע למשרד כדי לעזור לאלה שעובדים מהבית במידה ונדרש.
4. האם אתה צופה שינויים בהייטק ו/או בעולם העסקי בעקבות המשבר או שהכל יחזור לקדמותו?
אני חושב שהעולם יעבור שינוי מתמשך גם ברמה העסקית וגם בסגנון העבודה. בתחום שלנו שעוסק גם בשרשראות אספקה, הצורך גדל וימשיך לגדול. בעולם שבו התרגלנו לקבל הכל עד הבית יש צורך מהותי בטכנולוגיה שמאפשרת לקבל מידע מהיר ויעיל על התהליך. בעולם שבו נקבל תרופות ואוכל ברמה יומיומית הביתה, יש צורך לקבל מידע על איכות המוצר וההיסטוריה שלו ישירות מהמוצר עצמו.
סגנון העבודה גם ישתנה, שיחות הועידה שהיוו רק צורך לסנכרון מחזורי בין קבוצות יהפכו להיות כלי עבודה יומיומי הכרחי, תופעה שתטשטש את הגבולות בין מיקומים פיזיים שונים. כלומר החשיבות של מיקום תרד מהסיבה הפשוטה שאנשים יעבדו יותר מהבית.
5. מסקנות כלליות ותובנות שלך ממשבר הקורונה (מה היית צריך לעשות אחרת, מה צריכה לעשות ממשלת ישראל למען התעשיה, מה הציפיות שלך מספקים, לקוחות, עובדים?)
אני לא רואה את עצמי כמומחה בהתפשטות מגיפות אז אמנע מהביקורת הפופולרית הנפוצה, כמובן קריטי שבין המדדים שמשתמשים בהם לווסת את התפשטות (המגיפה) יוסיפו את רמת האבטלה והמיתון כדי לאפשר החלטות מאוזנות ומניעה של משק שנכנס לתרדמת. הציפיות שלי מעובדים, ספקים ואדם באשר הוא אדם זה לשמור על עצמו ועל משפחתו, וגם לתעד למען הדורות הבאים. אנחנו נצא מהמשבר הזה, אבל בהחלט ״זכינו״ לעבור תקופה מכוננת באנושות כולה, זה יותר מאשר סתם משבר כלכלי.
מאחל הצלחה ובריאות לכולם ☺