גלובל פאונדריז מכרה לאון סמיקונדקטור מפעל ייצור שבבים שירשה מיבמ. עוד עדות להתכווצות ענף ייצור השבבים לכדי שלוש חברות עיקריות: TSMC, סמסונג ואינטל
באחרונה נמסר כי גלובל פאנודריז מכרה מפעל שלה במדינת ניו יורק אותו ירשה בזמנו מיבמ לחברת און סמיקונדקטור על כאלף עובדיו.
ידיעה זו היא דוגמה נוספת לחברה מבטיחה שנותרה מאחור. כפי שעולה מתביעה שהגישה יבמ ביוני 2021, גלובל פאונדריז לא צלחה את המעבר מ-14 ננומטר ל-10 ננומטר. לפני מספר חודשים הודיעה יבמ על נטישת גלובל פאונדריז וחבירה לסמסונג. זו גם עוד עדות להתכווצות ענף ייצור השבבים לכדי שלוש חברות עיקריות: TSMC, סמסונג ואינטל
לאחר שבמשך שנים יצרה יבמ את השבבים שלה בעצמה, היא החליטה שזה לא כדאי ואף שילמה 1.5 מיליארד דולר לגלובל פאונדריז כדי שזו ימשיכו לייצר את שבבי פאואר 8 בטכנולגית 22 ננומטר, ולאחריהם ייצור שבבי פאואר 9 בטכנולוגית 14 ננומטר ובהמשך את שבבי פאואר 10 בטכנולוגית 10 ננומטר.
GlobalFoundries לא הצליחה לשכלל את תהליך ה-EUV שלה בטכנולוגית 10 ננומטר (בדיוק כמו אינטל עד לכניסתו לתפקיד של המנכל פט גלסינגר) וניסתה להעביר את שבב ה-Power10 המתעכב לתהליך EUV של 7 ננומטר תוך דילוג על תהליך 10 ננומטר, ואז באוגוסט 2018 היא ויתרה והודיעה שהיא הולכת להתמקד ב-12 ננומטר ובגאומטריות גדולות יותר שכבר עבדו.
הנפגעות העיקריות היו יבמ ו-AMD. בעוד AMD בחרה להפוך לשותפה של TSMC, בעיקר בתחום הכרטיסים הגרפיים, יבמ חברה לסמסונג. סמסונג המשיכה לשדרג את המפעלים שלה, ועברה מייצור שבבים לטלפונים חכמים לשבבי שרתים, שסמסונג היא יצרנית מעבדים וזיכרונות ותיקה וכבר יש לה תהליך בוגר של 7 ננומטר (7LPP) ותהליך מתקדם של 5 ננומטר (SF5E) שניתן לכוונן עבור שבבי שרתים, הדורשים טרנזיסטורים מעט חזקים יותר ממכשירי קצה. לסמסונג יש תחזית לפיתוח טכנולוגיות תהליך של 4 ננומטר, 2 ננומטר ו-1.4 ננומטר. צמתים אלה ישתמשו ב-GAA כמו תהליכים דומים ב-TSMC ואינטל.
יבמ מציעה את המומחיות המשמעותית שלה בטרנזיסטורים ובאריזות כדי לעזור לסמסונג לפתח את הדורות הבאים של טכנולוגיות ייצור השבבים.