לפני שנתחיל כמה מושגי יסוד חשובים:
5G– הטכנולוגיה מהדור החמישי לרשתות אלחוטיות דיגיטליות ורשתות סלולריות הולכת לחולל מהפכה ביישומי טלקומוניקציה ופתרונות בשנים הקרובות.
5G NR (רדיו חדש) – משתמשת בסטנדרטים החדשים תעלה על יותר ממיליארד מנויים ברחבי העולם עד שנת 2025. G 5 תשנה יישומים קיימים, היא תשנה ותביא מהפכה בשירותי הענן ובאינטרנט של הדברים (IoT).
5G NR מבחינים בדרך כלל בין שלושה מקרי משתמשים.
- תקשורת חביון נמוכה ואמינה במיוחד או (URLLC) Ultra-Reliable Low Latency Communication
- תקשורת מסיבית מסוג מכונה (MMTC) או Massive Machine Type Communication
- ופס רחב נייד משופר (EMBB) או Enhanced Mobile Broadband
5G ו- Socionext
המערכות הכלכליות של 5G מונעות ותומכות מגוון יישומים הצומחים במהירות בתחום הרשת האלחוטית, בתעשייה (כולל IoT) ומנקודת המבט של משתמשי הקצה. לשם כך נדרשים פתרונות חדישים המסוגלים לא רק לספק את כל השירותים הנדרשים, אלא כוללים גם חיסכון בעלויות, הפחתת סיכונים מסחריים והשגת הגעה לשוק הטוב ביותר.
Socionext הינה ספקית מובילה בעולם של פתרונות מערכת על שבב (SoC) , המתמקדת בטכנולוגיות רכב, תעשייה ורשתות המניעות מגוון רחב של יישומים ופתרונות. אנו ערוכים להכיל את כל דרישות השירות, לפתור אתגרים כמו גם לתמוך ולהוביל לקוחות ושותפים לתחום ה 5G החדש.
Socionext היא יצרנית מכשירים משולבת (IDM) עם היתרון של היותה fabless אשר מבטיחה גמישות מירבית לבחירת הפיתרון הטוב ביותר האפשרי. אנו עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם מפעלי יצור עולמיים ומבצעים אופטימיזציה משותפת של מודלים וספריות שיובילו למוצרים ושירותים מצטיינים. יכולת התכנון והפיתוח שלנו משתמשת בטכנולוגיות תהליך מתקדמות במגוון רחב מ- 40 ננומטר ועד 5 ננומטר. בחירת הטכנולוגיה הנכונה מבטיחה את השילוב הטוב ביותר בין ביצועים, אינטגרציה גבוהה, הספק נמוך ביחד עם כמות השקעה מינימלית ומהירות הגעה לשוק. ניצול המומחיות שלנו באריזות ובהרכבות השבבים מביא ליכולות ביצועים מעולות וגודל שבב קטן יותר בהשוואה לפתרונות סטנדרטיים אחרים.
יתרונות נוספים הם האפשרות לבחור בין טכנולוגיות התהליך המתאימות ביותר, בעלות יכולות תכנון מעגלים אופטימליות באמצעות מערכי כישורים ייחודיים ליישום IC וכוללים תוכנה פנימית, אריזה ובדיקה. זה מאפשר ל- Socionext להשיג ולהתאים לפרמטרים קשים להשגה כגון צריכת הספק נמוכה, קצב נתונים גבוה עם זמן ריצות השהיה נמוך מאוד, ברזולוציה גבוהה/ טווח דינמי וגודל שבב קטן.
החל מדיוני לקוחות ראשוניים ועד לשלבי התכנון והפיתוח ועד לייצור הסופי, Socionext מבטיחה שהתוצאות יהיו מותאמות אישית ופתרונות ה- ASIC יהיו מותאמים לצרכי הלקוח עם אמינות גבוהה וסטנדרטים איכותיים מעולים. כתוצאה מכך אנו יודעים לספק פתרונות ASIC / LSI מלאים, חדשניים עדכניים, גמישים וחסכוניים ביותר תוך שימוש בשרשרת אספקה יציבה.
Socionext מוכנה לתמוך במגוון הרחב של 5G ובעתיד יישומי 6G עם הטכנולוגיות החדישות ביותר גם ליישומי IP ו-ASIC מורכבים במיוחד.
ליישומי 5G – URLLC, MMTC ו- IoT, ל- Socionext יש פתרונות IP ושבבים שונים התומכים ביישומים מרובים המונעים על ידי טכנולוגיה זו. אלה כוללים מעבדי אותות ייעודיים באיכות גבוהה, בעלי צריכת הספק נמוכה, בקרי גרפיקה דיגיטליים ומעוררי אותות מלאים או מכשירי Codec עבור ציוד AV מקצועי או פתרונות קומפקטיים.
עבור תקשורת IoT ייעודית, מציעה חברת Socionext ערכות LPWAchip אלחוטיות או HD-PLC LSI קוויות להעברת נתונים יציבות ומאובטחות התומכות בבית, בבניין, בתחזוקה, בתהליך אוטומציה של המפעל, כמו גם בפתרונות רשת חכמים וניטור חכם.
עבור EMBB– 5G עם תת תדר GHz 6 (רוחב פס 5G ראשי) המשתמשות ברוחב פס גבוה יותר של ערוצים, בקצב נתונים גבוה יותר ובעלות זמינות ספקטרום רציפה, ל- Socionext יש IP ופתרונות ASIC המתאימים היטב ל- Digital Front End (DFE) או ליחידת אנטנה פעילה (AAU ).
עבור DFE – ארכיטקטורת RF יעילה ישירה עם תקשורת רב-פסית דורשת כתובות IP ממיר A/D מהירות ויעילות ביותר עם רוחב פס מספיק כדי לספר את רצועת התדרים הנתונה ו- DSP. פתרון ה- RF הישיר אינו דורש שום מערבלים, מגברים או בלוקי פילטר, דבר המפשט את המערכת על ידי הפחתת ספירת הרכיבים וצריכת החשמל, (ראה איור 1). יתר על כן, ה- DSP המשולב מאפשר טכניקות פיצוי ואופטימיזציה חכמות ומאפשר רוחב פס גמיש בבחירה דיגיטלית. רצועת התדרים, המהפכה בהרחבת רשת הסלולר.
עבור AAU – ניתן לשלב מספר ממירי A/D בתוך ASIC עם צריכת הספק נמוכה וגודל קטן, שהוא למעשה דרישה למיקוד אותות (MIMO beamforming) ליחידות ומכשירים ניידים, (ראה איור 2).
מערכי אנטנות MIMO מסיביים עם נתיב אנטנות קטן וקוטביות כפולה מונעות על ידי רשתות מקמ"ש דיגיטליות לחלוטין.


עבור EMBB– 5G (למשל, תאים קטנים) באמצעות רצועות mmWave (המכונות להקות משלימות G5) בתדרים גבוהים (> 28GHz) אך עם רוחב/רוחב קטן, קרן נקודה לנקודה מכוונת מאוד, עם ריבוב מרחבי, יכולה להיות בשימוש. לפיכך מתקבלים פחות הפרעות ושימוש יעיל יותר בכוח השידור/קבלה המשפר את ההקצאה לאובדן תקשורת.
אלחוטי– ישומי אולטרה לוויין המשתמשים בקישורי שידור μWave, או Terahertz (THz), התומכים בטכנולוגיות לתוספות מהירות של רשתות תקשורת אלחוטיות, יכולים ליהנות גם מ IPs להספק נמוך וגודל מינמלי.
עמידה במגמות ובדרישות האחרונות עם SoCs מותאמים אישית
לסיכום: SoCs מותאמים אישית ליישומי G5 ימלאו תפקיד חשוב בפריסת רשתות אלחוטיות עתידיות. פתרונות ASIC / LSI יוקרתיים ומותאמים יידרשו למלא אחר הצרכים העתידיים, להיות מותאמים לשינויים טכנולוגיים ולנצל את הפוטנציאל העצום של G5 גם במגזר ה- IoT. כדי להישאר תחרותי ולהבטיח את הפעלת הטכנולוגיות השונות במועד, תוך תמיכה בתשתיות ובמערכות הכלכליות המלאות, חובה להיעזר בספקים מנוסים היכולים לספק את התמיכה והביצועים הדרושים.
מאמר זה באדיבות חברת Socionext.