מינויו של ליפ-בו טאן למנכ"ל אינטל נתפס כמינוי אסטראטגי מבריק לכאורה, של ענקית השבבים. טאן, איש תעשייה ותיק ומנוסה, ששימש בעבר כמנכ"ל קיידנס, מביא עמו ידע רב וקשרים ענפים בתעשייה. אך לצד ניסיונו הרב, עולות שאלות לגבי יכולתו להוביל את אינטל להתאוששות.
טאן הוא ללא ספק איש מוכשר ורב פעלים. לאחר שהגיע לארה"ב עם תואר בפיזיקה מאוניברסיטת Nanyang Technological בסינגפור, השלים תואר שני בהנדסה גרעינית ב MIT ותואר במנהל עסקים מאוניברסיטת סן פרנסיסקו. לאחר תקופה קצרה בחברות EDS Nuclear ו- ECHO Energy, הקים בשנת 1987, בגיל 28 בלבד, את קרן ההשקעות וולדן. הקרן, שהחלה עם הון התחלתי של 20 מיליון דולר וצמחה ל-2 מיליארד דולר עד שנת 2001. וולדן התמקדה בהשקעות בתחומי השבבים, אנרגיה חלופית ומדיה דיגיטלית, הן בארה"ב והן באסיה, כולל השקעות בחברות כמו Ambarella Inc., Creative Technology, S3 Graphics ו- Sina Corp. בשנת 1994 הוקמה וולדן ישראל בניהולם של רוני חפץ ואיל קפלן.
טאן מביא עמו גם ניסיון ניהולי בעולם ה- EDA לאחר שכיהן כמנכ"ל קיידנס בין השנים 2009 ל-2021. יחד עם זאת מינויו למנכ"ל קיידנס היה די מקרי והוא גם מעולם לא שימש כמנכ"ל חברה בסדר גודל של אינטל או של חברה מורכבת כל כך העוסקת ביצור ובתכנון באתרים שונים ברחבי העולם. בהיבט הזה, לקח דירקטוריון אינטל סיכון לא קטן במינוי של טאן למנכ"ל חברה כאינטל הדורשת נסיון ניהולי רב ומולטידיסיפלינארי.
לאחר שתוכניתו של גלסינגר שהתמקדה בהרחבת פעילות הייצור, לא צלחה עלה חשש שאינטל תמנה מנכ"ל חיצוני שיבצע קיצוצים נרחבים כדי לשפר את התוצאות הפיננסיות בטווח הקצר ויפצל את החברה בין פעיליות התכנון לפעיליות היצור. מינויו של טאן מרמז שהדירקטוריון אינו מעוניין בפיצול, וכי עזיבתו של גלסינגר נבעה מסיבות אחרות.
במכתב לעובדים, טאן הצהיר כי יפעל לחיזוק מעמדה של אינטל כחברת מוצרים מובילה ולביסוסה כיצרנית שבבים מובילה. הצהרה זו מעידה על הבנתו את יתרונותיה של אינטל כחברת IDM . עם זאת, נותרו כמה שאלות פתוחות בנוגע לאסטראגיה של טאן. טאן מכיר את אינטל מקרוב כחבר דירקטוריון החברה אותו עזב לאחר שהתאכזב מהתרבות הארגונית של החברה. לכן יש לצפות שטאן יבצע שינויים משמעותיים במבנה הארגוני של אינטל.
והנקודה הישראלית. טאן מכבד ומעריך מאד את החדשנות ואת יכולת הפיתוח הישראלית. וולדן, קרן ההשקעות שלו השקיעה כבר בחברות הזנק ישראליות רבות בינהן הבאנה לאבס,אנפורנה לאבס, וסולאראדג. סביר להניח כי הנסיון החיובי וההערכה הרבה שיש לו לתעשיית השבבים הישראלית יסייעו לו להחליט להמשיך את הפעילות הרחבה של אינטל בישראל גם בתחום הפיתוח וגם בתחום היצור ואולי אף להרחיבה.
לסיכום, מינויו של ליפ-בו טאן למנכ"ל אינטל הוא צעד מעניין ומסקרן. ניסיונו בתעשייה וגישתו האסטרטגית עשויים להוביל את אינטל להצלחה. עם זאת, נותרו לו אתגרי ניהול רבים, ורק הזמן יגיד האם יצליח להוביל את אינטל בחזרה למעמדה כחברה מובילה בתעשיית השבבים. לטובת מדינת ישראל ותעשיית השבבים הישראלית נאחל לו הצלחה מירבית!