חגי איזנברג, מדען ראשי בחברת QuantLR ופרופסור במכון רקח לפיזיקה באוניברסיטה העברית ישתף את הצופים בכנס ChipEX2020 Digital שיתקיים ב-16 בספטמבר באתגרים העומדים בפיתוח הצפנה קוונטית של סיבים אופטיים, שלא תהיה פריצה גם על ידי אלגוריתמים קוונטיים
כמו כל דבר (ויש המוסיפים – בצה"ל) גם את המיחשוב הקוונטי אפשר לחלק לשלושה חלקים: עיבוד קוונטי , תקשורת (שידרוג של שני תחומים שמהווים גם היום את הבסיס של המיחשוב) ובנוסף – תחום חדש – שימוש באלגוריתמים ובשיטות קוונטיות לשיפור מכשירי מדידה (לדוגמה CT בגודל של קופסת נעליים).
פרופ' חגי איזנברג, מדען ראשי בחברת QuantLR ופרופסור במכון רקח לפיזיקה באוניברסיטה העברית ישתף את הצופים בכנס ChipEX2020 Digital שיתקיים ב-16 בספטמבר באתגרים העומדים בפיתוח הצפנה קוונטית של סיבים אופטיים, שלא תהיה פריצה גם על ידי אלגוריתמים קוונטיים. איזנברג הוא פיזיקאי
"בתחום העיבוד או החישוב הקוונטי אנו רוצים שגם תאי החישוב וגם השערים הלוגיים יעבוד לפי תורת הקוונטים – כלומר שיש בהם אפשרות לטפל בו זמנית בהרבה יותר מאשר אפסים ואחדים, ובתחום התקשורת – אם נוכל להעביר ביטים קוונטיים ממקום למקום נוכל ליצור קווי תקשורת בטוחים יותר.
"כשמדברים על הצפנת קו תקשורת בטכנולוגיה הנוכחית צריך להשתמש בגישה רב שכבתית אבל השכבה החשובה ביותר היא השכבה הראשונה – יצירת סוד משותף. האנשים שמתקשרים אחד עם השני צריכים שיהיה להם מפתח משותף שיהיה רק לשניהם והוא יועבר באמצעות שרשרת סודית של ביטים. כל השכבות יקרסו אם המצותת יוכל לחקות את מה שעשינו בשלבי ההצפנה האחרים בהתבסס על המפתח. השלב הזה היום בתקשורת נעשה בעזרת אלגוריתמים שהכי נפוץ מביניהם הוא RSA , כאשר ה-S הוא על שמו של פרופ' עדי שמיר ממכון ויצמן ,המבוסס על מפתח ציבורי ומפתח פרטי.
מה שמשותף ל-RSA ולשיטות אחרות היא שבמרכזן עומדת חידה מתמטית שקל לשאול אותה אבל קשה לענות עליה, במקרה של RSA מדובר בהכפלה של שני מספרים ראשוניים גדולים, כאשר אני יודע רק את התוצאה הסופית ולא את המספרים שהוכפלו. "הדגש הוא שקשה מאוד לפרוץ את השיטות האלה, אבל לא בלתי אפשרי. אם אתן לך את המספר 15 ובסוף תגיד 3 כפול 5. כל הזמן יש אתגרים באינטרנט של פיענוח המספרים הראשוניים הארוכים יותר ויותר. אנו גם יודעים שיש גופים שמצותתים למידע המוצפן ויפענחו אותו בהזדמנות הראשונה שבה הדבר יהיה אפשרי. ואולם יש גם מידע שאיננו מעונינים שייפתח גם בעוד הרבה שנים – כגון מידע בטחוני או מידע רפואי."
"ובעיית הבעיות – התיאוריטיקנים שפיתחו את המחשב הקוונטי הראו לפני כ-25 שנה שאם וכאשר ייבנה מחשב קוונטי בקנה מידה מלא אפשר יהיה להריץ עליו אלגוריתמים שיפרצו את RSA באורח קל – בצורה יעילה ומהירה. עבור מחשב קוונטי הבעיה הזו קלה ביותר."
"הפרוטוקול של ההצפנה הקוונטית הופיע כבר בשנת 1984, בלי שזה בכלל היה רלוונטי. אף אחד גם לא ניסה ליישם אותו אבל ברגע שהבינו שהמחשבים הקוונטיים קיימים גם הפרוטוקול הזה אומץ. אם אשתמש במפתח קוונטי אוכל לייצר הצפנה בלתי פריצה. החברה שלנו והטכנולוגיה הזו בכלל מחפשת דרכים איך לקחת רשתות תקשורת אופטית קיימות ובמינימום שינויים ומינימום השקעה כספית להעביר להם את ההצפנה. צריכים להעביר פוטונים בודדים. יכולים להשתמש באותם סיבים שמשמשים לתקשורת היום, ולשלב את ההצפנה על רשתות התקשורת."
ChipEx2020 יתקיים השנה בגרסה וירטואלית. בכנס ישתתפו למעלה מ-30 מרצים ומנחים כולל מיטב המומחים מאמזון, אריקסון, גוגל, TSMC, NVIDIA, סמסונג, מנטור ואינטל. ב-ChipEx2020 תוכלו להתעדכן בכל מה שחם וחדש בתעשיה בתחומי ה- Quantum Computing , RISC V, 5G, Artificial Intelligence, Chip Security ועוד.
להרשמה מהירה לחצו כאן