לדברי מרנקו תעשיית השבבים לרכב צריכה לייצר איזון בין גמישות, עלות וביצועים לשבבי רכב חכמים זמינים מהר יותר
עשר שנים לוקח לשבב לרכב מהתכנון ועד שהוא מותקן במכוניות. בקצב הטכנולוגיה הזו השבבים מתיישנים לפני שנכנסו לשוק, ולכן נדרש שינוי בתהליך הטמעת השבבים מול יצרניות המכוניות.
קובי מרנקו, מנכ"ל ארבה רובוטיקס, יציג בכנס ChipEx2025 שיתקיים באקספו תל־אביב ב-13 במאי האתגר המורכב של פיתוח שבבים לתחום האוטומוטיב, שבו כאמור מחזור החיים מתחילת התכנון ועד לשילוב במכונית עלול לארוך מעל לעשר שנים לעומת שנתיים בלבד במכשירי סלולר ומעקב אחרי עדכוני תוכנה שוטפים.
"ארבה רובוטיקס משלימה בימים אלה את ייצור השבבים שלה, ובהמשך החודשים הקרובים תחל בייצור מערכות המכ"ם שלה בשיתוף עם חברת HiRain Technologies הסינית, כפי שדיווחנו בשביע שעבר. HiRain השיקה מערכת רדאר להדמיה לטווח רחוק, אשר מבוססת על שבבי הרדאר של ארבה. כעת אנו שואפים להתרחב לשוק האירופי כבר בשנה הבאה. ארבה מתמודדת במספר מכרזים מרכזיים ומקווה להודיע בקרוב על זכיות משמעותיות, לצד תחילת פיתוח הדור הבא של המוצרים שלה.
"בכנס אעדכן את השומעים באופן ההתמודדות עם אילוצי עלות, צריכת אנרגיה ונפח שבב, כשהגמישות הנדרשת בתכנון עלולה להגדיל עלויות ולהקטין יעילות. אפרט גם החלטות מפתח כגון בחירת תהליכי ייצור (פרוססים), תקני ממשקים, והכללת אלגוריתמים של בינה מלאכותית על השבב או בקצה (Edge), וידגים כיצד אפשר למצוא את האיזון האופטימלי בין כל הדרישות הטכניות והעסקיות."
"נדרשת מהפכה תפיסתית ושיתוף פעולה הדוק עם יצרני השבבים כדי לקצר לוחות זמנים, לאמץ פתרונות טכנולוגיים חדשניים ולהבטיח שהמערכות שיוצגו היום יהיו עדיין cutting-edge בעוד עשור. לדבריו, למרות שהמודעות לחשיבות השינוי גוברת, ייקחו שנים עד שהענף יתאקלם לשיתוף פעולה מסוג זה, מסכם מרנקו.
כיתוב תמונה:
קובי מרנקו, מנכ"ל ארבה רובוטיקס, יעלה לבמה בכנס ChipEx2025 באקספו תל־אביב (צילום: ארבה רובוטיקס)