כל מי שנמצא השבוע בכנס החדשנות השנתי של אינטל לא יכול היה להימלט מהתחושה שנושא הבינה המלאכותית הוא הנושא המרכזי המעסיק כיום את אינטל. מעבדים מתקדמים, טכנולוגיות יצור חדשניות ואפילו ההשקעה העצומה של אינטל בבניית פאבים חדשים ובפיתוח פתרונות אריזה יחודים כולם משחקים תפקיד משנה מול מהפיכת ה- AI שאינטל רוצה להיות בה שחקן מרכזי.
בהרצאת הפתיחה של הכנס הקפיד גלסינגר לא רק לציין את חשיבות הבינה המלאכותית לאינטל אלא טרח להציג מגוון ישומים העושים שימוש בבינה מלאכותית ונעזרים במעבדי אינטל כדי להריץ אותם.
בהמשך היום התאפשר לשורה של אנשי מדיה ואני בינהם להיפגש עם גלסינגר לדיון A&Q פתוח בו ענה על שאלות המשתתפים. כשהגיע תורי החלטתי למקד את שאלתי במעבדי הגאודי שפותחו כידוע בישראל ע"י חברת הבאנה לאבס. שאלתי את מנכ"ל אינטל: כיצד מתכוונת חברת אינטל לעשות שימוש במעבדי גאודי שפותחו בישראל כדי לנצח בשוק הבינה המלאכותית?
גלסינגר היה נחוש מאד בתשובתו. "מעבדי הגאודי הם המוצר המרכזי שלנו לתחום האימון training ) ) של ישומי בינה מלאכותית" פתח ואמר. "אלו מוצרים מצוינים ואנחנו כמובן רוצים לבסס את כל פתרונות ה- AI שלנו על גאודי ולמכור כמה שיותר מהם. אני מאמין שנוכל להיעזר במעבדי גאודי כדי להוביל את שוק הבינה המלאכותית. במבחנים שאנחנו עושים כיום אנחנו מקבלים תוצאות עיבוד טובות גם ביחס למתחרים ואני מאמין שזה עוד ישתפר בעתיד . נמצא איתנו כאן גם דיפאק פטיל, סגן נשיא תאגידי ומנהל כללי של מערכות מיחשוב מואצות וגרפיקה ואתה יכול לדבר איתו כדי לקבל עוד פרטים על השימוש הנרחב שאנחנו עושים כיום עם גאודי ועל תוכניותינו לעתיד.
ואכן בשיחה אישית שקיימתי מיד לאחר המושב עם דיפאק, הוא אישר שהפתרונות שמספקים מעבדי הגאודי לאינטל הם טובים מאד ובהשוואת ביצועים בין גאודי 2 למעבדי H100 של אנבידה הציגו מעבדי גאודי ביצועים טובים יותר מאלו של מעבדי אנבידיה. "כרגע האתגר של אינטל הוא לייצר כמה שיותר מעבדי גאודי מהסדרות המתקדמות" סיכם.