הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה יוצאת במקצה מיוחד, בהיקף של כ- 13 מיליון ₪, המיועד למתמרץ מעסיקים לקלוט מתמחים מהאוכלוסייה הערבית, הדרוזית, הבדואית והצ'רקסית בתעשיות עתירות ידע.
השנה, לראשונה המסלול פתוח גם לקליטת הנדסאים. גובה הסיוע- עד 115 אלפי ₪ לעובד
שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ: "כחלק ממדיניות משרד הכלכלה ליציאה ממשבר הקורונה, אנו מתמקדים באוכלוסיות המוחלשות שנפגעו הכי הרבה מהמשבר, זאת, על מנת למנוע תרבות אבטלה באוכלוסיות אלה. משבר הקורונה יצר הזדמנות להשקיע ביצירת מקומות תעסוקה באוכלוסיות המיעוטים, ובכך, למזער את פערי שוויון המתקיימים גם בשוק העבודה"
הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה, תסייע למעסיקים/ות מתעשייה עתירת הידע, לקלוט ולשלב סטודנטים ובוגרי המוסדות להשכלה גבוהה, לרבות הנדסאים, מהאוכלוסייה הערבית, הדרוזית, הבדואית והצ'רקסית, שלומדים או למדו מקצועות טכנולוגיים, מדעיים או הנדסה.
התכנית תפעל במתכונת של כל הקודם זוכה (FIFO) ועד גמר התקציב. לראשונה השנה – התכנית כולל גם העסקה של הנדסאים מוסמכים ובנוסף, עודכנה תקרת עלות השכר למענק לסך של 16,000 ₪.
המסלול מיועד לעסקים מכל הארץ שעוסקים בטכנולוגיית עלית, מעורבת עלית או שירותים מתקדמים (תעשיית התרופות, רכיבים אלקטרונים, תקשורת אלקטרונית, ציוד תעשייתי, ציוד רפואי ומדעי, כימיקלים ומוצרים כימיים, מכונות וציוד ועוד או שירותי מחשוב ושירותים מתקדמים נוספים).
הסיוע יינתן בהשתתפות בעלות שכר העובד החדש ועד לתקרה של 16,000 ₪ לתקופה של 18 חדשים. שיעור הסיוע יעמוד על 40% מעלות שכרו של העובד. העסקה של לפחות 2 מתמחים בחצי משרה. שכר העובד לא יפחת מ 6,890 ₪ ברוטו למשרה מלאה. מועד אחרון להגשת הבקשות – 22.03.2021
מנהל הרשות להשקעות, שלמה אטיאס: "שילובם של מתמחים מאוכלוסיית המיעוטים או בוגרי תואר שזו עבודתם הראשונה בתעשייה עתירת הידע, הינה משימה חברתית-כלכלית חשובה. המסלול נועד לקדם את אוכלוסיית המיעוטים ולתת לה הזדמנות שווה בצבירת ניסיון תעסוקתי, שיקדם את המתמחים בעתיד ויפתח עבורם דלתות לשילובם בתעשיות עתירות הידע. המחסור בעובדים בתעשיית ההיי-טק, אפילו בעת הזו, יכול לקבל מענה חשוב ככל שישתלבו יותר מתמחים מאוכלוסיות המיעוטים בישראל".
עוד בנושא ב-CHIPORTAL:
- זיקה אב-צוק, סיסקו: אנחנו רחוקים מלמצות את הפוטנציאל אצל הערבים והחרדים
- דרור גונן, גליל סופטוור: החזון שלי הוא שההייטק יהיה התחום שבו כולם עובדים ביחד – יהודים וערבים, חילונים וחרדים, ולא רק של מגזר אחד
- פרופ’ זיאד חנא בראיון ל-Chiportal: יש הרבה חדשנות בתחום האימות ולנו יש את הבסיס להוביל מהלכים כאלה בישראל