המהלך, שזכה לתמיכה ציבורית גורפת במדינה, מאפשר ללי ג'ה-יונג לחדש באופן רשמי את השליטה בקונגלומרט ותהיה לו השלכה על שוק ייצור השבבים על רקע המחסור
סגן יו"ר סמסונג והמוביל בפועל של החברה, לי ג'ה-יונג קיבל ביום שישי חנינה מנשיא דרום קוריאה יון סוק-יאול שהביאה למחיקת עברו הפלילי של המיליארדר משערוריית שחיתות ענקית שהתרחשה בתקופת הנשיא הקודם. מדובר בחלק מגל חנינות שהעניק הנשיא לרגל יום השנה לכניעת יפן במלחמת העולם השניה ששחררה את דרום קוריאה מעול היפנים.
לי ג'ה-יונג ישב 18 חודשים בכלא בגין מתן שוחד לנשיאה לשעבר של דרום קוריאה, פארק גון-הי. החנינה מאפשרת ללי לחדש באופן רשמי את השליטה בקונגלומרט ובכך לבטל את איסור ההעסקה לחמש שנים שהיה חלק מעונשו. סמסונג, כמו חברות גדולות רבות בדרום קוריאה היא חברה משפחתית, גם אם לציבור – 5 מיליון קוריאנים, יש בה מניות.
סמסונג הואשמה כנציגה, הואשמו בתשלום של שווה ערך ל-38 מיליון דולר בתמורה לתמיכה ממשלתית במיזוג של שתי חברות בנות. לי וארבעה מנהלים לשעבר בסמסונג הורשעו בתשלום שוחד בסך 6.4 מיליון דולר, כולל תשלום עבור הכשרת סוסים לבתה של צ'וי. המיזוג אושר בסופו של דבר. לי נמצא אשם בשוחד, מעילה, העברה בלתי חוקית של נכסים מעבר לים, הסתרת הכנסות פליליות ועדות שקר.
זו הדוגמה האחרונה למסורת הארוכה בדרום קוריאה של שחרור מנהיגים עסקיים שהורשעו בשחיתות מטעמים כלכליים.
לי – האדם ה-278 בעושרו בעולם, על פי פורבס, עם שווי נקי של 7.9 מיליארד דולר – שוחרר על תנאי באוגוסט 2021, לאחר שריצה 18 חודשי מאסר, קצת יותר ממחצית מעונש המאסר המקורי שנגזר עליו.
"בשל המשבר הכלכלי העולמי, הדינמיות והחיוניות של הכלכלה הלאומית הידרדרו, והשפל הכלכלי צפוי להיות ממושך", נמסר בהודעת משרד המשפטים.
החנינה ניתנה כדי שלי – כמו גם מנהלים בכירים אחרים שקיבלו חנינה ביום שישי – יוכלו "להוביל את מנוע הצמיחה המתמשך של המדינה באמצעות השקעה פעילה בטכנולוגיה וביצירת מקומות עבודה", הוסיף המשרד.
וכמובן ברקע הדברים הללו נמצא המחסור בשבבים. סמסונג עוסקת אמנם בהרבה תחומים מטלפונים ועד אנרגיה, אך היא גם יצרנית השבבים העצמאית השניה בגודלה בעולם. למרות המיתון העולמי, שוק השבבים עדיין מתקשה לעמוד בקצב, במיוחד בשבבים לרכב.