חברת סיוה (Nasdaq: CEVA), המספקת טכנולוגיות IP לקישוריות אלחוטית, חישה ובינה מלאכותית למכשירי קצה, פרסמה את תוצאות הרבעון השלישי של 2025. החברה מציגה צמיחה דו-ספרתית ביחס לרבעון הקודם, בעיקר בזכות רישוי למעבדי AI, אך עדיין מסכמת את התקופה בהפסד נקי על בסיס GAAP.
הכנסות הרבעון השלישי הסתכמו ב־28.4 מיליון דולר, עלייה של 11% לעומת הרבעון השני של השנה ו־4% לעומת הרבעון השלישי של 2024 (27.2 מיליון דולר). הכנסות הרישוי עלו ל־16 מיליון דולר (לעומת 15.6 מיליון דולר ברבעון המקביל), וההכנסות מתמלוגים גדלו ל־12.4 מיליון דולר, לעומת 11.6 מיליון דולר לפני שנה.
אחד הנתונים הבולטים בדוח הוא תרומתם של מעבדי ה-AI: לפי החברה, רישוי למעבדי בינה מלאכותית היווה כשליש מהכנסות הרישוי הן ברבעון השני והן ברבעון השלישי. מדובר בהסכמים רב־שנתיים, שמספקים לחברה ודאות גבוהה יותר לגבי זרמי הכנסות עתידיים מתחום זה.
בצד העסקי, סיוה חתמה ברבעון על הסכם רישוי אסטרטגי עם חברת השבבים Microchip Technology, שתשלב את מעבדי ה-AI ממשפחת NeuPro NPU במגוון מוצרים. בנוסף, נחתמו הסכמי רישוי נוספים ל-AI DSP עבור מערכות סיוע לנהג (ADAS) ברכב ומכשירי חשמל ביתיים, לצד עסקאות לקישוריות Wi-Fi 7 ו-Bluetooth High Data, וכן DSP לתקשורת V2X ולווין. בסך הכול נחתמו ברבעון 12 הסכמי רישוי IP, חלקם עם לקוח חדש ועם יצרן OEM.
בגזרת התמלוגים, משלוחי המכשירים המבוססים על טכנולוגיית סיוה הגיעו ברבעון ל־579 מיליון יחידות. החברה מדווחת על משלוחי שיא ב-IoT סלולרי וב-Wi-Fi 6, המחזקים את מעמדה בשוקי ה-IP האלחוטיים. בהמשך, ברבעון הרביעי צפויים להצטבר תמלוגים נוספים בעקבות לקוח אמריקאי מרכזי שהחל להשיק סמארטפונים עם מודם G5 המבוסס על טכנולוגיית סיוה, לצד המשך מגמה חיובית במכירות יחידות Wi-Fi – תחום המתאפיין בשיעור תמלוגים גבוה מהממוצע.
מבחינת רווחיות, שיעור הרווח הגולמי על בסיס GAAP עמד ברבעון על 88%, לעומת 85% ברבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP עמד שיעור הרווח הגולמי על 89% (לעומת 87% אשתקד). הרווח התפעולי Non-GAAP הגיע ל־3.1 מיליון דולר – פי שלושה לעומת הרבעון הקודם וגידול של כ־49% לעומת 2.1 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2024.
לצד זאת, החברה עדיין אינה רווחית במונחי GAAP: ההפסד התפעולי GAAP עמד על 2.1 מיליון דולר (לעומת הפסד של 2.6 מיליון דולר לפני שנה). בשורה התחתונה רשמה סיוה הפסד נקי GAAP של 2.5 מיליון דולר, לעומת הפסד של 1.3 מיליון דולר ברבעון המקביל. ההפסד למניה GAAP עמד על 10 סנט, לעומת 6 סנט בשנה שעברה.
על בסיס Non-GAAP, הרווח הנקי ברבעון היה 2.7 מיליון דולר, או 11 סנט למניה מדוללת, לעומת 3.4 מיליון דולר ו־14 סנט למניה ברבעון השלישי של 2024 – כלומר, שיפור תפעולי אך רווח נקי נמוך יותר לעומת השנה שעברה.
החברה מדווחת כי המשיכה גם בתוכנית רכישת מניותיה החוזרת: ברבעון השלישי נרכשו כ־40 אלף מניות בהיקף של כמיליון דולר, וסך הכול כ־7.2 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של 2025.
מנכ"ל החברה, אמיר פנוש, ו-CFO יניב אריאלי מדגישים בדבריהם את התחזקות תחום ה-AI ברישוי ואת העלייה בתמלוגים מתחום הקישוריות, אך התוצאות מצביעות גם על כך שסביבת ההוצאות וההשקעות עדיין לא מאפשרת מעבר מלא לרווחיות GAAP.






















