ענקית השבבים האמריקאית נאלצה להתמודד השבוע עם צרור ידיעות קשות. טרם ברור כיצד תגיב.
אימרה ידועה באנגלית אומרת: When it rains, it pours ובתרגום לעברית "צרות באות בצרורות". נראה שהשבוע החולף לא היה מהמוצלחים לאינטל.
זה התחיל בידיעה שפירסמה סוכנות הידיעות בלומברג על כוונותיה של אפל להפסיק להשתמש במעבדי אינטל במחשבי ה- Mac מתוצרתה ולעבור למחשבים מבוססי ארכיקטורת arm. בכך שמה אפל סוף לשמועות ונראה שהפעם מדובר על החלטה של הנהלת אפל עליה תכריז רשמית, ככל הנראה, בכנס המפתחים השנתי WWDC שיפתח ביום שני הקרוב.
לפני חמישה ימים נאלצה אינטל לשחרר ידיעה לא משמחת, בה הודיעה על פרישתו המיידית של ג'ם קלר, מי ששימש עד לאחרונה כסגן נשיא בכיר וכמנהל פיתוח הסיליקון באינטל. קלר, אחד המנהלים הידועים והמוערכים בתעשיית השבבים העולמית שימש בעבר כארכיטקט המוביל בתכנון ארכיטקטורת מעבדי ה- K8 של חברת AMD והיה דמות מרכזית בתכנון מעבדי K7) Athlon) ומשפחת מעבדי A4/A5 של אפל. לפני הצטרפותו לאינטל הספיק גם להיות סגן נשיא בחברת טסלה שם הוביל את פיתוח השבב לקוו ה- Autopilot של יצרנית המכוניות החשמליות. הצטרפותו לאינטל באה לסמל עידן חדש ומבטיח בפיתוח מעבדי אינטל ולכן פרישתו אחרי שנתיים בלבד מאינטל, היא עוד סימן לחריקות הקיימות כיום בתוככי ענקית השבבים.
אך בכך לא הסתיימו צרותיה של אינטל. בעוד היא נאבקת לייצב את טכנולוגית ה-10 ננומטר שלה הודיעה השבוע TSMC – יצרנית השבבים הטיוואנית, על כוונותיה להתחיל בקרוב יצור שבבים בטכנולוגית 4 ננומטר . טכנולוגיה שתצטרף לטכנולוגיות ה-7 ננומטר וה-5 ננומטר שכבר נמצאות ביצור מסחרי. יכולות היצור המתקדמות של TSMC לעומת בעיותיה של אינטל יכולות להיות אחת הסיבות המרכזיות להחלטתה של אפל לעבור לארכיטקטורת arm ולייצר את כל השבבים שלה במפעלי TSMC.
כבר בחודש מרץ השנה, הודה בכנות ג'ים דיוויס, סמנכ"ל הכספים של אינטל במפגש אנליסטים של מורגן סטנלי כי טכנולוגית ה -10 ננומטר של אינטל לא תהיה רווחית כמו הטכנולוגיות הקודמות שלה וכי אינטל נמצאת עדיין בפיגור מאחורי יצרניות שבבים אחרות . והיום פירסם מגזין הטכנולגיה EETIMES מאמר מקצועי ארוך ומפורט העוסק בבעיותיה הנמשכות של אינטל ביצוב טכנולוגית ה- 10 ננמוטר שלה.
במאמר שנכתב ע"י אנטון שילוב מציין הכותב כי אינטל מתכננת להציג שתי גרסאות משופרות של טכנולוגית ה- 10 ננומטר שלה. הראשונה נקראת + 10nm ותושק כבר ב-2020 ואילו טכנולוגית ה- ++10nm תושק ב- 2021. בהתבסס על שקופית שהציג מארק בוהר (לשעבר עמית בכיר באינטל ומנהל ארכיטקטורת המעבדים שלה) בשנת 2017, + 10nm של אינטל אמנם מבטיחה להגדיל את ביצועי הטרנזיסטורים על פני 10 ננומטר, אך פוטנציאל התדר שלה עדיין נמוך מזה של ++ 14nm, מה שהופך את הטכנולוגיה הזו לפחות אטרקטיבית עבור מעבדים שולחניים (במיוחד כאלה המכוונים לגיימרים).
למרות שאינטל משדרת עסקים כרגיל, נראה כי ראוי לקברניטיה "לחשב מסלול מחדש" אם ברצונם להישאר בצמרת עולם השבבים לאורך זמן.
איזה שטויות, אינטל אוכלת אותם בלי מלח