חברת ההזנק Labs Xsight העוסקת בפיתוח שבבים המיועדים להאצת ביצועיהן של חוות שרתים, פיטרה לאחרונה כמה עשרות עובדים ואף החליפה מנכ"ל. המנכ"ל החדש הוא יוסי מיוחס, מי ששימש עד לשנת 2017 כמנכ"ל חברת מרוול בישראל ואח"כ כסגן נשיא למו"פ בחברת Valens . מיוחס החליף את גיא קורן הנמנה על מייסדי החברה.
בראיון בלעדי ל Chiportal התייחס מיוחס לשינוים בהנהלת החברה והסביר:
"היו לנו שינויים בסדרי העדיפיות הארגונים והיתה גם עייפות חומר. גיא הוא אחד ממייסדי החברה וניהל אותה במשך חמש שנים. אני הצטרפתי לחברה לפני שנה ושלושה חודשים כ- COO וכעת עשינו החלפה ביננו".
מה בנוגע לקווי המוצרים שלכם? האם גם שם יש שינויים
"אנחנו ממשיכים לעבוד על שני המוצרים שעבדנו עליהם עד כה ונמצאים בתהליך פיתוח מואץ של הדור השני של הסוויץ' . עשינו את X1 שהוכרז כבר בעבר וכעת אנחנו מתכננים שני טייפאאוטים במהלך 2023. גם במוצר השני שאנחנו עובדים עליו צפוי לצאת דור חדש. שני קווי מוצרים מיועדים לישומים של ענן ודטה סנטר עם דגש על היפר סקייל".
שמענו על פיטורים המוניים בחברה? מה בדיוק קרה?
"לא פיטרנו רבע מהעובדים, אני לא יודע מאיפה הגיעו המספרים הללו לשוק. המספר נמוך משמעותית, אבל אני לא מרגיש נוח לדבר על זה. אני כן יכול לומר שנפרדנו מאנשים יקרים מאוד, הם עשו המון עבודה ותרמו רבות. נאלצנו להיפרד מהם כדי להקטין את סך ההוצאות שלנו אבל המספר שנקבו בו בפרסומים אחרים אינו מדוייק".
מדוע החלטתם לפטר?
"כל מה שקורה בעולם, כולל המתח בין ארה"ב לסין שמוביל למגבלות שמטיל הממשל האמריקני, כמו גם המלחמה של רוסיה באוקראינה הם תהליכים גלובלים שקורים בימים אלו. הבועה שהתפוצצה לאחרונה משפיעה גם היא על תעשיית ההייטק ועל קרנות ההון סיכון. במקביל אנחנו חווים תהליכים מואצים של אינפלציה וריביות עולות. כתוצאה מכך, אנשים נמצאים בלחץ, משנים מדיניות השקעות וסדרי עדיפויות. אנחנו לא יכולים להתעלם מכל זה. כהנהלה, מוטלת עלינו האחריות להבין את הסיטואציה ולעשות את הצעדים שיובילו אותנו בכיוון הנכון".
איך מתנהל תהליך הפיטורים?
"התהליך הזה הוא לא תהליך פשוט באף חברה. פרידה מאנשים מעובדים היא תמיד כואבת. לצערי חוויתי זאת בעבר כשהייתי במארוול. אני מאמין ומקווה שלא נצטרך לעשות שום תהליך דומה בעתיד".
אקסייט הוקמה ב-2017 ביוזמתו של היזם הסדרתי אביגדור וילנץ, ע"י שלושה יזמים גיא קורן, ארז שיזף וגל מלאך. שלושת היזמים הכירו זה את כשעבדו ביחד בחברת השבבים EZ Chip שנרכשה ע"ח מלאנוקס בה המשיכו לעבוד עד להקמת Xsight.
עד כה גייסה אקסייט 220 מיליון דולר בארבעה סבבי גיוס. בין משקיעיה אביגדור וילנץ, אינטל קפיטל, Battery Ventures, Atreides Management וכן משקיעים פרטיים.