תכירו את שחר איתן. שחר הוא אחד מאלו שאוהבים אתגרים ואם כבר אתגרים אז כמה שיותר וגם… כמה שיותר קשים. לכן הוא לא מסתפק בעבודה שלו כמהנדס בכיר בחברת אינטל אלא מקדיש שעות רבות לעיסוקים נוספים. עוד כשהיה סטודנט בטכניון התמחה בטריאטלון כלומר אחד מענפי הספורט האתגריים ביותר הכוללים ריצת מרתון, רכיבה על אופנים למרחק 180 ק"מ ושחיה של 3.5 ק"מ. עד מהרה הפך גם למאמן קבוצת הטריאטלון של הטכניון ועשה זאת עד שהצטרף לחברת אינטל והחל לעבוד בתעשיית השבבים. שנתיים מאוחר יותר הצטרף לחברת הזנק צעירה בשם מלאנוקס שהיתה אז בראשית ימיה ושימש שם כמהנדס מערכת. חמש שנים מאוחר יותר חזר לאינטל בה הוא עובד עד היום ומנהל קבוצת הארכיטקטורה בתוך ארגון ה- Core .אבל בכל השנים הללו לא ויתר שחר על אימוני הטריאטלון שלו תוך שהוא מממשיך להשתתף בתחרויות בארץ ובחו"ל.
העיסוק הרב בספורט האתגרי הביא אותו לרצות להבין את הפזיולוגיה ואת הביומכניקה של הגוף ולשם כך עשה תואר שני בביו רפואה בטכניון.
אבל היום לא באנו לספר לכם על טריאטלונים או ביורפואה אלא דווקא על "התחביב" החדש (יחסית) של שחר. שחר גר בבנימינה ולפני כמה שנים שם לב שהמועצה המקומית בנימינה-גבעת עדה לא מתנהלת בשקיפות הראויה וגם לא תמיד פועלת כמו שנאמר "לרווחת התושבים". שחר לא אהב את מה שגילה והחליט שהמצב חייב להשתנות. החליט ועשה. ביחד עם חברים הקים תנועה בשם תלם – תושבים למען המושבות.
ההתלהבות היתה רבה, הסיעה/תנועה חדשה קבעה ערכי יסוד, ניסחה תכנים, בנתה תוכניות למימוש ויצאה בקמפיין פרסומי לקראת בחירות 2018. שתי מטרות העל של הסיעה היו לדאוג למינהל תקין ולהקפיד על שקיפות בעשיית המועצה כדי להחזיר את אמון הציבור בה. מטרות נוספות כללו דאגה לצעירי הישובים הרלוונטים וכן קידום כלכלה המבוססת על עסקים מקומיים. הסיעה הצעירה שהוקמה פחות משנה לפני הבחירות זכתה בקרוב ל-1,300 קולות של תושבי בנימינה-גבעת עדה (מתוך כ-5,000 בעלי זכות בחירה) והצליחה להכניס שני חברים למועצה המקומית. שחר שזכה בפריימריז של הסיעה הצעירה במקום הראשון הוצב בראש הרשימה והפך לחבר מועצה מן המנין. אך כשהצטרף למועצה ואף צורף ביחד עם חבריו לקואליציה המקומית התחיל להבין שפוליטיקה והייטק לא עובדים אותו הדבר.
הוא גם הבין שטריאטלון כולל ריצה למרחקים ארוכים אבל אפילו מרתון נגמר מהר הרבה יותר מהזמן הדרוש כדי לבצע שינוי מהותי בעיריה או מועצה מקומית הנשלטת ע"י פוליטיקאים מנוסים ממנו.
הדרך לניצחון בזירה הפוליטית כרוך בסבל, אכזבות ותסכולים אך גם שם כמו במרתון רק המתמיד מנצח. כרגע יכול שחר להתנחם בנצחונות קטנים שלו ושל סיעתו. נצחונות שהגיעו להפתעתו דווקא אחרי שהשתחררו מכבלי הקואליציה ועברו לאופוזיציה. שם הם חופשים מכל הסכם קואליציוני ויכולים לבא בדרישות לראש המועצה ושותפיו. כך הצליחו לגרום למועצה לפרסם את התקציב השנתי שלה כולל דברי הסבר של ראש המועצה והגזבר, לגרום למועצה לפרסם את דוחות הבטיחות של בתי הספר בישוב ולתת לראש המועצה תחושה שיש מישהו שמפקח על מעשיו ופועל באמת לטובת תושבי הישובים שלה.
אז מה למדת מכל החויה הפוליטית הזו?
שלהיות חבר מועצה זה ריצה למרחקים ארוכים. שבניגוד לתרבות הניהול המוכרת לנו מההייטק במועצה המקומית רק הכח מנצח. ושלא כמו בהייטק שם המנהל עושה ככל יכולתו לשתף את עובדיו, להקשיב להם ולרתום אותם למשימות המשותפות כאן זה עובד אחרת.
ומה החלום שלך, בתחום המוניציפאלי כמובן?
אנחנו שואפים להחליף את ראש המועצה בבחירות הבאות וגם מתכוונים להציב מועמד או יותר נכון מועמדת להחליפו.
מדוע דווקא מועמדת?
כי יש בזה אמירה. מול כל הגברים, רובם יוצאי צבא שניהלו את המועצה עד כה אנחנו רוצים להציג אלטרנטיבה אחרת עם תרבות ניהולית שונה לגמרי.
ואם חשבתם שהעבודה באינטל, היותו איש משפחה ואב לשלושה ילדים בגיל העשרה בתוספת החברות במועצת בנימינה גוזלת את כל זמנו של שחר טעיתם בגדול. שחר מוצא זמן גם לרכב על אופני הרים, להשתתף בתחריות של השטת סירות קטמראן וגם לגלוש על גלשני גלים ביחד עם ילדיו. אבל מה שבאמת בוער בעצמותיו הוא הרצון להביא לשינוי בתרבות הניהולית של המוסדות המוניציפאלים.
בסיום הראיון מבקש שחר להוסיף את האני מאמין שלו: "אנחנו כציבור עובדי הייטק בעלי ידע רב, נסיון ניהולי, ויכולות אינטלקטואליות חייבים לעשות יותר כדי להביא לשינוי. נורא קל וטבעי להישאר באיזור הנוחות שלנו אבל דווקא בגלל שזכינו בחיי הנוחות הללו עלינו לפעול כדי לשנות את ההתנהלות הניהולית והעסקית בקהילה שלנו". ולנו רק נותר לומר אמן ולאחל לשחר שיצליח במשימות הציבוריות שהציב לעצמו.