על פי נתוני DIGITIMES Research משלוחי השרתים העולמיים יעלו ב-6.4% בשנה ויגיעו לכ-18 מיליון יחידות ב-2022. האחראים העיקריים – גוגל, אמזון, מטא ומיקרוסופט
הטרנספורמציה הדיגיטלית הפכה פופולרית בקרב ארגונים בעקבות מגיפת הקורונה, והובילה אותם לרכוש יותר שרתים. לעומת ההאטה של תעשיית המחשבים האישיים, תעשיית השרתים צפויה ליהנות מצמיחה שנתית במשלוחים בשנת 2022 ועלייה נוספת בשנת 2023 כאשר השימוש של הצרכנים בשירותי אינטרנט ממשיך להתרחב.
על פי נתוני DIGITIMES Research משלוחי השרתים העולמיים יעלו ב-6.4% בשנה ויגיעו לכ-18 מיליון יחידות ב-2022. מהדוח עולה כי כי מפעילי מרכזי הנתונים בענן הגדולים בארה"ב – גוגל, אמזון, מטא ומיקרוסופט – יהיו התורמים המרכזיים לצמיחת משלוחי השרתים מכיוון שהם ממשיכים להרחיב את תשתית הדטה סנטרס שלהם ברחבי העולם.
בשנה הבאה צפוי שוק השרתים לצמוח בעוד 5% בשנה ולהגיע לקצת יותר מ-19 מיליון יחידות ב-2023 הודות לשיפור באספקת IC ורכיבים, הזמנות חזקות מארבעת מפעילי מרכזי הנתונים המובילים בענן בארה"ב ושחרור מעבדי שרתים מהדור החדש.
המחסור במעגלים-משולבים וברכיבים, שרדף את ביצועי תעשיית השרתים ב-2021 ובתחילת 2022, הוקל בהדרגה במחצית השנייה של 2022 ואמור להשפיע עוד פחות על התעשייה ב-2023.
שרתי מחשוב קצה הם התחום הצומח במיוחד מאחר שמפעילי מרכזי נתונים בענן וספקי מותגי שרתים יתמקדו בפיתוח בשנים הקרובות בגלל הפריסה החדה של שירותי ענן היברידיים ארגוניים, אשר יכללו שימוש כבד במערכות קצה.
בינתיים, הרחבת תשתית מרכזי הנתונים בזכות טכנולוגית 5G צפויה להניע את הפיתוח של שרתי תקשורת ליבה וקצה. מכיוון ש-O-RAN Alliance דוחפת לכך שמערכות מדף ישמשו כציוד צד קצה RAN, האסטרטגיה צפויה להגדיל את המשלוחים של שרתי טלקום לאחר 2023.
פלטפורמת שרתי Eagle Stream מהדור הבא של אינטל ופלטפורמת שרתי EPYC מהדור הרביעי של AMD (שם קוד גנואה) ייכנסו רשמית לייצור המוני במחצית הראשונה של 2023 וצפויות לעורר ביקוש להחלפות מצד ארגונים ומפעילי מרכזי נתונים בשנים 2023 ו-2024.
מעבדים מבוססי Arm יתחילו לחדור לשוק השרתים, שנשלט על ידי מעבדים מבוססי x86, לאחר 2023 עם מפעילי מרכזי נתונים מחשוב ענן מהשורה הראשונה, כמו אמזון, וספקי השבבים Nvidia ו-Ampere שעובדים במרץ על פיתוח פתרונות ענן ו-HPC חדשים עם מעבדים מבוססי Arm.
תעשיית השרתים נשלטה בעבר על ידי המעבדים של אינטל שהחזיקה בנתח שוק של 90%, אך AMD מדביקה אט אט את הפער עם פלטפורמת EPYC שלה, בעוד מעבדים מבוססי Arm החלו גם הם לראות נוכחות גוברת בתעשייה.
בשנת 2021, למעבדים של אינטל היה רק נתח של פחות מ-85% בשוק השרתים העולמי, כאשר AMD מחזיקה ביותר מ-11%. חלקם של המעבדים מבוססי Arm עמד על 3.5%.
לאחר ש-AMD שחררה את ה-Milan-X במחצית הראשונה של 2022, מיקרוסופט שדרגה באופן מלא את השרתים של שירותי הענן Azure שלה ממעבדי מילאנו מהדור הקודם למעבדים החדשים, מה ששיפר את חלקם של מעבדי AMD, ליותר מ-15% ב-2022.
השלמת הרכישה של מפתחת ה-FPGA זיילינקס בימים אלה צפויה לסייע לחברת המעבדים להתרחב לשוק שרתי הקצה עבור היסק בינה מלאכותית ויישומי טלקום.
ארבעת מפעילי מרכזי הנתונים בענן המובילים בארה"ב ומפעילי מרכזי הנתונים הסיניים מהשורה הראשונה אימצו כולם שרתים המופעלים על ידי מעבדי EPYC של AMD בשנת 2022. מכיוון שהרכש שלהם של שרתים מבוססי AMD צפוי להמשיך לעלות, חלקם של שרתים המופעלים באמצעות AMD מוערך לגדול ליותר מ-17% בשנת 2023, בעוד זה של שרתים המופעלים על ידי אינטל יצנח אל מתחת ל-75%, בשנת 2022.
שרתים המצוידים במעבדים מבוססי Arm יהוו קצת מתחת ל-7% מהשוק ב-2022 ויטפסו לכמעט 8% ב-2023 בזכות הפיתוחים של אמזון, Nvidia ואמפר.