רק 12% השיבו שיתנגדו לעבוד לצד אדם שביצע שינוי שכזה, וזאת מכיוון שהם מרגישים שהשינוי מעניק להם יתרון לא הוגן. עם זאת, כמעט שניים מכל חמישה (39%) הביעו חשש שחברה בה אנשים מוסיפים לגופם רכיב טכנולוגי עלולה להפוך ללא שיוויונית
כמעט מחצית (46%) מהבגירים באירופה סבורים שאנשים צריכים להיות חופשיים לשפר את גופם בעזרת טכנולוגיה – כגון שימוש באיבר או תוסף ביוני, החדרת שבב לגוף וכ"ד. עם זאת, רבים עדיין חוששים מההשפעות החברתיות ארוכות הטווח של שיפור גופני טכנולוגי שכזה – כך עולה ממחקר רחב שהזמינה חברת הסייבר קספרסקי בקרב כ-6,500 בני 18+ משבע מדינות אירופיות בתחילת החודש.
שיפור הגוף בעזרת טכנולוגיה (Human Augmentation) יכול לבוא לידי ביטוי מסיבות רפואיות – למשל אדם שנזקק לשימוש באיבר ביוני לאחר קטיעת גפיים – או בחירה עצמית של אדם להוסיף לגופו רכיב טכנולוגי – למשל החדרת שבב רדיו (RFID) לתוך הגוף.
על פי המחקר, כמעט מחצית מהאירופים (49%) "נרגשים" או "אופטימיים" ביחס לחברה עתידית הכוללת אנשים ששיפרו את עצמם באמצעות טכנולוגיה (50% מהגברים אך רק 40% מהנשים). רק 12% השיבו שיתנגדו לעבוד לצד אדם שביצע שינוי שכזה, וזאת מכיוון שהם מרגישים שהשינוי מעניק להם יתרון לא הוגן. עם זאת, כמעט שניים מכל חמישה (39%) הביעו חשש שחברה בה אנשים מוסיפים לגופם רכיב טכנולוגי עלולה להפוך ללא שיוויונית.
מהמחקר עולה כי יותר ממחצית (51%) מהאירופים אומרים כי פגשו אדם שביצע שינוי טכנולוגי בגופו. כמעט מחצית (45%) השיבו כי לא תהיה להם בעיה לצאת עם מישהו או מישהי שעברו שיפור שכזה ו-5.5 אחוזים טענו שכבר יצאו עם אדם שעבר שיפור טכנולוגי. יותר משליש טוענים כי "תמיד קיבלו" חברתית אנשים שעברו שיפור טכנולוגי בגופם ו-17% אומרים שכיום הם מקבלים כיום את התופעה הזו באופן טבעי יותר לעומת לפני עשור שנים.
לו היה בן משפחה נדרש להטמיע טכנולוגיה בגופו מטעמי בריאות, ל-38% מהמשיבים היה נוח אם מדובר היה בזרוע או רגל ביונית (ובריטניה היא המדינה המכילה ביותר מבחינה זו). בכל הקשור לשיפור טכנולוגי מרצון, כמחצית מהבוגרים בפורטוגל (56%) ובספרד (51%) אמרו שלאנשים הזכות לבחור לבצע שיפורים טכנולוגיים בגופם. בבריטניה רק 36%. כשלושה מתוך עשרה (29.5%) אמרו שיתמכו בבן משפחה אם יבחר לעשות צעד שכזה.
רק 16.5% מהאירופים רואים בבחירה להטמיע טכנולוגיה בגוף כ"מוזרה" (8 אחוזים בפורטוגל ו-30% בבריטניה) וכמעט רבע רואים במהלך כזה כ"אמיץ". קצת יותר מרבע (27%) סבורים כי אנשים שהטמיעו טכנולוגיה בגופם צריכים לקבל ייצוג בגופים ציבוריים וממשלתיים. 41% מתנגדים לכך.
ממצאי המחקר נחשפו באירוע המקוון Kaspersky Next 2021 במסגרתו התקיים דיון פתוח בנושא. באירוע השתתפו מומחי האקדמיה, כוכבת הפופ ויקטוריה מודסטה (Viktoria Modesta), שהפכה את הרגל התותבת שלה לחלק מקונספט אמנותי שלם, והבלוגרית טילי לוקי (Tilly Lockey), שנעזרת בזרוע ביונית. בדיון עלו שאלות כגון האם צריך רגולציה בתחום, תקן אבטחה להגנה מפני תקיפות סייבר והאם אנשים "משופרים" צריכים ליידע אחרים אודות מצבם.
"מצאנו שיש תמיכה רחבה בשיפור גופני בעזרת טכנולוגיה אך ישנם עדיין חששות מובנים סביב ההשלכות של הנושא על החברה", אמר מרקו פראוס, מנהל צוות המחקר והניתוח העולמי של קספרסקי. "ממשלות, מנהיגים, בכירי תעשייה ואנשים שהטמיעו שיפורים טכנולוגיים בגופים צריכים להתכנס ולגבש מדיניות בנושא כדי להבטיח שהמגמה המרתקת הזו תתפתח באופן מסודר ובטוח לכולם".
האנס ספיינס סיובלד, מנכ"ל ומייסד שותף של חברת DSruptive Subdermals, שמסייעת לאנשים לשפר את גופם בעזרת טכנולוגיה הוסיף: "אל לנו לחשוב שהטכנולוגיה הזו היא פתרון שמיועד אך ורק למעטים ומיוחסים. עליה להיות זולה ונגישה לכולם, כי כולם צריכים לזכות באפשרות ליהנות מהיתרונות הגלומים בה".