"עידן האספקה של כל גלגל בנפרד עבר מהעולם" כך תאר משה חורב, מנכ"ל אורקל ישראל וסגן נשיא אורקל העולמית את התמורות המהותיות המתרחשות בעולם המחשוב במפגש מועדון השבבים הישראלי שנערך אמש בתל אביב בהשתתפות כ- 200 מבכירי תעשיית השבבים בישראל ובחסות חברת מנטור גרפיקס.
.
משה חורב במפגש מועדון השבבים הישראלי |
"עידן האספקה של כל גלגל בנפרד עבר מהעולם" כך תאר משה חורב, מנכ"ל אורקל ישראל וסגן נשיא אורקל העולמית את התמורות המהותיות המתרחשות בעולם המחשוב במפגש מועדון השבבים הישראלי שנערך אמש בתל אביב בהשתתפות כ-200 מבכירי תעשיית השבבים בישראל ובחסות חברת מנטור גרפיקס.
"אם בעבר הלקוח היה מוכן לקנות כל אביזר מערכת בנפרד כיום התמונה השתנתה. הלקוח מעוניין לקנות מערכות שלמות ומצפה לקבל הכל מספק אחד.
זו הסיבה שרכשנו חברות רבות המשלימות את הפתרונות של אורקל וכך גם נכנסנו לתחום החומרה, רכשנו את חברת סאן והשקענו בחברת מלאנוקס.הוסיף חורב.
בהמשך המפגש התקיים פנל בנושא "מיזוגים ורכישות בענף השבבים". בפנל השתתפו איל וולדמן יו"ר ומנכ"ל חברת מלאנוקס שרכשה לאחרונה את חברת וולטיר הישראלית, שלמה גדות מנכ"ל פרסלו שנרכשה לאחרונה ע"י חברת ברודקום האמריקאית ושלמה גרדמן , מו"ל Chiportal שגם הנחה את המפגש. איל וולדמן תיאר בדבריו את הסיבות לרכישתה של חברת וולטיר ואת תוכניות החברה המאוחדת להגיע למכירות של מילארד דולר ומעלה. שלמה גדות קבל על חוסר שיתוף הפעולה בין חברות הסטארט אפ הישראליות אשר נובע פעמים רבות מבעיות אגו וכבוד ומונע מכמה חברות לשלב ידיים ולהפוך לחברה ישראלית גדולה וחזקה. "התוצאה היא שחברות ישראליות רבות שאינן יכולות להתמודד לבדן באספקת פתרון שלם ללקוחות נמכרות לחברות רב לאומיות".
שלמה גדות ואייל ולדמן במפגש השני של מועדון השבבים הישראלי |
כמו כן נדונו בפנל דרכים להתמודדות תעשיית השבבים הישראלית עם התפתחות תעשיות השבבים בסין והודו וכן מדוע למרות הגידול המשמעותי בהשקעות הדרושות לחברות השבבים (עד ל 50-60 מליון דולר ) עדיין קיימת כדאיות ברורה בהשקעה בחברות הפאבלס ע"י משקיעי הון הסיכון.
{loadposition content-related} |