קרן הון הסיכון JVP הירושלמית הובילה את הגיוס בהשתתפות כל המשקיעים הקיימים: הקרנות BRM וגיזה הישראליות, והקרנות הבינלאומיות BESSEMER ו-PACIFIC TECHNOLOGY
אלטייר |
אלטייר (ALTAIR), ספקית פתרונות תקשורת לדור הרביעי, השלימה גיוס של 26 מיליון דולר בהובלת קרן הון הסיכון הירושלמית JVP ובהשתתפות כל המשקיעים הקיימים: הקרנות BRM, BESSEMER, גיזה ו-PACIFIC TECHNOLOGY. הגיוס נועד לתמוך בהתרחבות הגלובלית המואצת של אלטייר במכירות, תמיכת לקוחות ופיתוח הדור הבא של מוצרי ה-LTE של החברה.
במהלך השנתיים האחרונות, החברה מיצבה את עצמה כשחקן מוביל בשוק ה-LTE העולמי. אלטייר היתה חברת הצ'יפים הראשונה להשיק מוצר LTE בספטמבר 2009 כשהיא מקדימה חברות ותיקות ומבוססות ממנה בתחום הסלולר, ומאז הספיקה להשתתף בפריסה מסחרית של LTE באירופה ובניסויי שדה בארה"ב, גרמניה, יפן, סין והודו. לפני מספר חודשים הכריזה AVM על פריסה של מוצרים מבוססי צ'יפים של אלטייר, על גבי הרשתות של Telefonica O2 בגרמניה.
עודד מלמד, מייסד ומנכ"ל אלטייר, אמר: "הגיוס הינו אבן דרך משמעותית מאוד מבחינתנו בשלב חשוב זה של המעבר מתמיכה במספר מצומצם יחסית של לקוחות, לפריסה מסחרית משמעותית ופריצה לשווקים באסיה, אירופה וארה"ב,". מלמד הוסיף: "שוק ה-LTE צפוי לצמוח בשיעור חד בשנים הקרובות. כספי הגיוס יאפשרו לנו לחזק את תשתית המכירות ותמיכת הלקוחות של החברה תוך מינוף צמיחת השוק."
"אלטייר הוא השחקן המוביל בעולם במתן פתרונות לתחום ה-LTE ," מציין קובי רוזנגרטן, שותף מנהל בקרן הון הסיכון JVP. "המוצרים של החברה נמצאים בחזית הפריסה העולמית ומוטמעים כבר במכשירים סלולריים של יצרנים מן השורה הראשונה. בתור משקיע, למן היום הראשון, JVP מאמינה שאלטייר תתרגם את מובילות השוק הזו להצלחה מסחרית."
אלטייר הוקמה בשנת 2005 ע"י יוצאי Texas Instruments עודד מלמד, ערן אשד ויגאל ביטרן. החברה מפתחת שבבי סיליקון בטכנולוגיית הדור הרביעי LTE אשר מצטיינים בצריכת הספק נמוכה מאוד, מאפשרים חיבור של כל מכשיר נייד (כדוגמת: טלפונים סלולרים חכמים, נגני MP3, קונסולות משחקים ניידות, מצלמות דיגיטליות וכיוב') לאינטרנט בכל מקום ובכל זמן. מוצר הדגל של אלטייר הוא מעבד תקשורת זעיר המבוסס על ארכיטקטורה ייחודית אשר פותחה בחברה ומאפשרת קליטה ושידור בקצבי פס רחב המקבילים למודם DSL או מודם כבלים – בתוך מכשירים קטנים וניידים המוגבלים בזמן סוללה, ואשר מציבים דרישות מחמירות ביותר של צריכת הספק. מוצרים הכוללים את הטכנולוגיה של אלטייר מסוגלים לספק זמן עבודה ארוך משמעותית מפתרונות מתחרים מבוססי ארכיטקטורות סטנדרטיות. משרדי החברה הראשיים ומרכז המחקר והפיתוח שלה נמצאים בהוד השרון ומועסקים בהם כ- 130 עובדים, ולה משרדים נוספים בסין, הודו, יפן, גרמניה וארצות הברית.