ד"ר מרקל דיבר בכנס הקיץ של "פורום MIT ליזמות", התקיים באוניברסיטת ת"א * לעומתו ד"ר גיורא ירון המליץ ליזמים צעירים להתמקד בבניית חברת הסטארט-אפ ולא להקדיש זמן רב בחיזור אחר חברות גדולות בכדי שיקנו אותם.
ד"ר שלמה מרקל וד"ר גיורא ירון |
למעלה ממאה יזמי הייטק ומנהלי קרנות הון סיכון הגיעו לכנס הקיץ של פורום MIT ליזמות, שהתקיים אתמול באוניברסיטת ת"א ועסק במיזוגים ורכישות בתעשיית ההייטק בישראל.
צמד הדוברים הראשים בכנס היו ד"ר שלמה מרקל, סגן נשיא בברודקום העולמית, שרכשה תשעה סטארט-אפים בישראל וד"ר גיורא ירון, יזם סדרתי, שחתום על הקמתם ומכירתם של חברות סטארט-אפ רבות בישראל.
ד"ר שלמה מרקל ציין כי אין כל חטא בכך, שיזם הייטק מוכשר, מחליט למכור את חברת הסטארט-אפ שהקים ולקבל עבור כך סכום של מיליוני דולרים. ד"ר מרקל הוסיף כי ברודקום כיום היא בעצם חברת סטארט-אפ אחת גדולה, לאחר הרכישות הרבות שביצעה ברודקום בעשור האחרון וכי החברה שומרת על חדשנות ויצירתיות בתוכה ע"י ביצוע רכישות של חברת סטארט-אפ נוספות.
ד"ר מרקל סיכם ואמר כי טיפוח ההון האנושי הוא השיקול החשוב ביותר שמנחה את ברודקום ברכישת חברות סטארט-אפ, ולראיה לכך הוא מספר העובדים הגבוה בחברות הסטארט-אפ, שממשיך לעבוד בברודקום גם לאחר שלב האקזיט.
ד"ר גיורא ירון המליץ ליזמים צעירים להתמקד בבניית חברת הסטארט-אפ ולא להקדיש זמן רב בחיזור אחר חברות גדולות בכדי שיקנו אותם. ד"ר ירון ציין כי יזמי הייטק רבים מעדיפים למכור את חברת הסטארט-אפ שהקימו ולקבל 20 מיליון דולר, מאשר להתלבט ולפספס הזדמנות להתעשר. "20 מיליון דולר ביד, תמיד עדיפים על 20 מיליון על העץ". ד"ר ירון הוסיף כי שלב משא ומתן במכירת חברה הוא בעצם משחק פוקר בין שני הצדדים וכי תמיד הצעת הרכישה הגבוהה ביותר מגיעה רק לאחר הצעת הרכישה הראשונה.
חתמה את הכנס הרצאתו של סוני וו, מנהל בקרן הון סיכון GSR ונצ'רס מבייג'ין סין, שהגיע לישראל לחפש הזדמנויות השקעה בחברות הייטק ישראליות. סוני וו הציג את פורטפוליו של הקרן שכולל 50 חברות טכנולוגיה וציין כי הקרן סיימה לגייס לאחרונה 350 מיליון דולר עבור הקרן הרביעית במספר.
{loadposition content-related} |