גדעון החוזה למרחקים
בשבוע שעבר, בין עשרות אלפי האנשים המשתתפים בתערוכת MWC2012 הגדולה והחשובה בתערוכות עולם הסלולר הסתובב לו אדם אחד גאה במיוחד. לא הרבה אנשים יכולים להתגאות בעובדה כי בכמילארד ממכשירי הסלולר שנמכרו בשנה האחרונה נמצאת טכנולוגיה שפותחה ע"י החברה שלהם. ואין כנראה אף ישראלי היכול להתהדר בטכנולוגיה
גדעון החוזה למרחקים
בשבוע שעבר, בין עשרות אלפי האנשים המשתתפים בתערוכת MWC2012 הגדולה והחשובה בתערוכות עולם הסלולר הסתובב לו אדם אחד גאה במיוחד. לא הרבה אנשים יכולים להתגאות בעובדה כי בכמילארד ממכשירי הסלולר שנמכרו בשנה האחרונה נמצאת טכנולוגיה שפותחה ע"י החברה שלהם. ואין כנראה אף ישראלי היכול להתהדר בטכנולוגיה ישראלית שפותחה בחברתו ואומצה ע"י 7 מתוך 8 חברות הסלולר המובילות בעולם ביניהן Nokia, Samsung, LG, Motorola, Sony Ericsson ו-ZTE .
גדעון ורטהייזר, מנכ"ל סיוה ( CEVA) קצר בשנה האחרונה את הפירות אותם טיפח וגידל שנים רבות. את מעורבותו בתחום השבבים החל כבר בשנת 1982 כאשר הצטרף לחברת נשיונל סמיקונדקטור מיד לאחר סיום לימודיו באוניברסיטת בן גוריון. אך רק בשנת 1990 כאשר הצטרף לחברת DSP Group הצעירה החל במסלול שהוביל אותו לתפקידו הנוכחי ולהצלחה הגדולה.
בתחילה שימש כמנהל תחום ה- VLSI בחברה ובשלהי שנות ה-90 לאחר הצטרפותו של אלי איילון לחברה קודם לתפקיד סמנכ"ל הפיתוח של DSPG. אח"כ מונה לתפקיד סמנכ"ל בכיר לשיווק ורכש את הניסיון העסקי שסייע לו להבין גם בצד הכלכלי של החברה והכין אותו לתפקיד מנהל חטיבת CEVA בתוך חברת DSPG. סיווה עסקה במכירת רשיונות לליבות DSP ובשנת 2000 כשהגיעו מכירות החטיבה ל- 22 מליון דולר עמדה על סף הנפקה לפי שווי של 500 מליון דולר.
כתוצאה מהנפילה בשווקים הוחלט לבטל את ההנפקה וב-2002 בחר דירקטוריון DSPG לבצע מיזוג בין חטיבת הרשיונות המצליחה לבין חברה אירית בשם פארתוס טכנולוג'יס. פארתוס כבר נסחרה בבורסת LSE בלונדון ובנסד"ק אך עדיין היתה חברה מפסידה. גדעון ידע להוציא את המוץ מהתבן ובנה את החברה המאוחדת כחברה עם יסודות בריאים ועם התכווננות לעולם הסלולר ההולך ומתרחב.
בשנת 2006 הגיעה החברה לאיזון אך עדיין לא היוותה שחקן משמעותי בשוק הסלולר. בשנת 2009 קפץ חלקה בשוק למעל 10% ומאז ביצעה חברת CEVA גידולים נחשוניים שהביאו אותה בסוף 2011 להכנסות כוללות של למעלה מ-60 מליון דולר, ורווח הנקי של כ-40% מהמחזור.
אם תשאלו את גדעון הכל קרה לפי התכנון. הוא תמיד ידע שCEVA תגיע לביצועים מצוינים. הוא תמיד פעל עם תוכנית אסטראטגית לטווח ארוך ורק חיכה לקפיצה הגדולה הדומה לדבריו למקל ההוקי. גדעון גם לא הופתע כשהחברה הכפילה את שוויה לכ-670 מליון דולר והחלה לצוד את עיני האנליסטים בוול סטריט. האנליסט ג'וזף וולף, מבנק ההשקעות ברקליס, שהחל לעקוב אחר ביצועיה המרשימים של סיווה, מצא תיאור מצוין להצלחה הישראלית "זו ה-ARM הבאה שצומחת בשוק המובייל".כתב בדו"ח שלו.
ואיך הגיב גדעון? "ציפינו שזה יקרה", אמר "הרבה שנים אמרנו שהסיפור שלנו עוקב אחרי ARM אבל לא ידענו באיזו מהירות זה יקרה. עכשיו זה קורה, ואני לא בשוק" גדעון גם לא התרגש מהעובדה כי הטכנולוגיה לעיבוד אותות דיגיטליים (DSP) של חברתו אומצה ע"י ענקיות שבבים כדוגמת אינטל, אפל, ברודקום, סוני אריקסון ואחרות.הביקוש הגובר לסמארטפונים רק תרם לביקוש לטכנולוגיה של סיוה, הנמצאת בליבת מנגנוני עיבוד התקשורת האלחוטית והמולטימדיה של מכשירים אלו כמו גם מכשירי אלקטרוניקה בידורית ומחשבי לוח למינהם.כיום ממוצבתסיוה חזק בתוך השוק בו היא פועלת עם 78% נתח שוק במכירת רשיונותIP לתחום ה- DSP ועם למעלה משני מילארד מכשירים בהם מוטמעת הטכנולוגיה של סיוה.
ומה הלאה?גם כאן נראה כי העתיד מאיר פניו לסיוה. כמות הנתונים הדיגיטליםבעולמנו רק תלך ותגדל ועיבודם יהפוך להרבה יותר קריטי במוצרי אלקטרוניקה צרכנית. ישומי המולטימדיה לצרכן הסופי יאלצו לטפל בנתוני אודיו, וידיאו ותקשורת מגוונות. התמחותה של סיוה באספקת טכנולוגיית עיבוד נתונים יעילה, תהיה המענה לספקיות השבבים ומלבד ליבות התקשורת של המכשירים הסלולרייםבדור הרביעי תאפשר לסיוה לחדור לחלקים נוספים של הטלפונים הסלולריים (Application Processor) ולמכשירים רבים נוספים. ואם תשאלו את גדעון מה דעתו יענה שהכל קורה לפי התכנון ומה שנשאר כעת בכדי שהחברה תמשיך לגדול הוא "פשוט לעבוד עם מה שיש לנו כבר בבית".
הציטוטים מדברי גדעון ורטהייזר לקוחים מתוך מאמר שפורסם בעיתון גלובס