מעבדי Godson-3B1500 מדגימה את יכולתם של יצרני השבבים הסינים לסייע לה להפחית את התלות בספקים חיצוניים במחשבים הפועלים במקומות רגישים ולמחשבי על
סין תחשוף את מעבד שמונה הליבות שפיתחה – המכונה גודסון – בשנת 2013. מעבד זה ישמש למחשבים אישיים ולשרתים ויסייע לפי האנליסטים לסין להפחית את התלות במעבדים מתוצרת זרה.
אתר קומפיוטר וורלד דיווח בשבוע שעבר כי חברת לונגסון טכנולוגיות (Loongson Technology) הממומנת בחלקה על ידי האקדמיה הסינית למדעים (CAS) תפרסם את הפרטים אודות המעבד Godson-3B1500 בועידה הבינלאומית למעגלי מצב מוצק (ISSCC) שיתקיים בפברואר הבא.
ל- Godson-3B1500 מהירות שעון של 1.35 גיגהרץ, והוא מספק ביצועים בעוצמה של 172.8 גיגהפלופ תוך שימוש ב-40 ואט של כוח. הליבות של גודסון שונות בתכנונן הן מהארכיטקטורה של ARM והן מה-X86 המאפיין את אינטל ול-AMD. הם מבוססים על סדרת הפקודות של MIPS64 CPU ואינם תומכים במערכת ההפעלה חלונות. במקומה הם מריצים גרסאות אחדות של לינוקס.
למעבדי גודסון נדרשו כמה שנות פיתוח. המחקר שהביא לתכנון השבב החל עוד ב-2001 ושבב גודסון-1 בטכנולוגית 32 ביט היה המעבד הראשון שפותח כחלק מהמאמצים של סין לייצר את השבבים שלה בעצמה. מאז 2008 משמש שבב גודסון 64 ביט במחשבים ניידים חסכוניים בצריכת חשל כגון הנטבוקים של Lemote ומצד שני גם במחשבי העל מדגם ShenWei.
הדחיפה קיבלה האצה נוספת כאשר שלושת ארגוני מיחשוב העל של סין: המכון לטכנולוגיות מיחשוב של האקדמיה הסינית למדעים, מכון גיאנגנאן לטכנולוגית מיחשוב והאוניברסיטה הלאומית לטכנולוגיות הגנה קיבלו הנחיה להשתמש במעבדים מתוצרת סינית עד סוף 2011.
הו וויינוו, סגן הקונגרס העממי והארכיטקט הראשי של מעבדי לונגסון אמר: "תעשיית המידע שלנו משתמשת בטכנולוגיה זרה. ואולם כמו שהתעשיה הכבדה של סין לא יכולה להסתמך על פלדה או נפט מיובאים, תעשיית המידע סינית זקוקה למעבד משלה". אמר.
בכיר באינטל, לעומת זאת, סבור כי סין תקבל שירות טוב יותר אם תעבוד בשיתוף פעולה עם יצרני שבבים. ראג'יב האזרה, מנכ"ל קבוצת המיחשוב הטכני של אינטל, אומר כי בעוד פיתוח עצמי של שבבים עשוי לקדם את הקהילה האקדמית הסינית, זה לא עשוי להיות הדבר החכם ביותר אם הם רוצים להיות מובילים טכנולוגיים ברמה עולמית.
"מטרתנו הינה להדגים כי עבור מדינות שעלולות לשקול נתיב זה , האינטרס הכלכלי הטוב ביותר, הוא לעבוד ביחד איתנו ולסייע לנו להבין מהם הדרישות שלהם במקום שנבנה משהו שמוגבל בגבולות מדיניים, בניגוד למטרות טכנולוגיות טהורות." אומר האזרה.
{loadposition content-related} |