דדי פרלמוטר, סגן נשיא בכיר ומנהל המוצרים הראשי של אינטל. |
הארגון מחדש של אינטל תחת הנהלתו של בריאן קרז'ניץ ממשיך. לאחר שלא נבחר לתפקיד המנכ"ל למרות שנמנה במשך שנים על המועמדים המובילים לרשת את פול אוטליני, דדי פרלמוטר פורש מתפקידו כסגן נשיא בכיר ומנהל כללי של קבוצת הארכיטקטורה של אינטל. בעבר פורסם גם כי קרז'ניץ נטל סמכויות רבות בהן החזיק פרלמוטר והעביר את רובן לידיו. הפרישה תיכנס לתוקפה ב-21 בפברואר 2014. יום השנה ה-34 לעבודתו באינטל. אינטל הודיעה זאת הערב בהודעה רשמית לבורסה.
עד לפרישתו בפברואר ימשיך פרלמוטר לסייע לקבוצת הנדסת הפלטפורמות של אינטל כמו גם בעניינים אחרים לבקשת ההנהלה וימשיך לקבל את הכספים המגיעים לו במשכורות ובתגמולים אחרים.
פרלמוטר הצטרף לאינטל בשנת 1980 עם סיום לימודיו לתואר ראשון (B.Sc) בהנדסת חשמל בטכניון. הוא מחזיק בפטנטים על פרוטוקולים לאיחסון נתונים בזכרון מטמון.
פרלמוטר, שההישג הראשון שלו היה מעבד הסנטרינו שפותח בחיפה, סייע גם במהפכות טכנולוגיות אחרות שבהם הצליחה החברה להדוף מתחרות או להכנס לשווקים חדשים כגון מעבד Intel Pentium Pro שהכניס את אינטל לשוק השרתים, והיום גם לתחום מיחשוב הענן.
פרלמוטר ריכז את המאמצים להחזרת נתחי השוק שאינטל איבדה ל-AMD בזכות פיתוח מעבדי Xeon מרובי הליבות, וכן מעבדים המשלבים ליבות עיבוד וגרפיקה. בזכותו אינטל נמצאת היום בתחומי מחשבי הלוח, טלפונים חכמים ובקרוב גם – האינטנרט של הדברים.
פרלמוטר הוביל לא רק יוזמות טכנולוגיות מורכבות ששינו מהיסוד שווקים ומוצרים, אלא גם דחף לצמיחה מתמדת של עסקי הארכיטקטורה של החברה. ההישגים שלו סייעו לאינטל להשיג נתח שוק משמעותי בכמה מגזרי שוק ולזכות בחוזה ייצור שבבים לאפל. הוא גם היה אחד המנהלים שהובילו לצמיחת עסקי הארכיטקטורה של אינטל שצמחו בתוך 4 שנים לרמת מכירות שנתית של 50 מיליארד דולר.
בשנת 1987 הוא קיבל מידי נשיא המדינה דאז חיים הרצוג, אות על פיתוח המעבד המתמטי i387. פרלמוטר גם משמש עמית ה-IEEE בשל תרומתו לתעשיית המחשבים האישיים הניידים.