חברת אדפטבה מפתחת מעבדים מקבילים ונותנת חסות לפרויקט Parallella – מערכת מיחשוב על בקוד פתוח
חברת אדפטיבה (Adapteva), בראשות הישראלי אנדראס אולופסון, השלימה סבב גיוס שני של 3.5 מיליון דולר בהובלת כרמל ונצ'רס וחברת אריקסון. המימון יסייע לקידום התכניות ארוכות הטווח של החברה לספק טכנולוגיה מהפכנית המבוססת על שבבי מוליכים למחצה ולוחות מחשוב לדור הבא של המחשוב המקבילי.
"הפוטנציאל לרווחים משמעותיים בייעלות אנרגיה ובביצועים מעיבוד מקבילי הוא ברור ואף חיוני, כדי לתמוך בגידול מואץ של תעשיית הטלקום. המשמעות היא שחדשנות כגון זו של אדפטבה מרגשת מאוד עבור אריקסון ועבור הלקוחות עמם אנו עובדים" אמר סבסטיאן טולסטוי, סגן נשיא פיתוח עיסקי באריקסון.
"תחום העיבוד המקבילי והמחשוב עתיר הביצועים (HPC) מעניינים אותנו מאד מכיוון שאלו שווקים שמתפתחים במהירות ומשתנים בצורה דרמטית", אומר אורי בנדורי, שותף כללי בכרמל ונצ'רס. "גישתה של אדפטבה מאד שונה מהמודל המסורתי של יצרניות שבבי סיליקון ואנחנו מאמינים שזה יכול ליצור פריצת דרך בתחום – בדיוק סוג החדשנות שאנחנו מחפשים בכרמל".
"גישתה של אדפטבה לתכנות ועיבוד מקביליים, המבוססת על קהילת קוד פתוח, היא פריצת דרך בתעשיית המחשוב", אומר אנדראס אולופסון, מנכ"ל ומייסד אדפטבה. "אפילו לפני שסיפקנו את כל ההזמנות הראשוניות שלנו, יש לנו יותר מ- 5,000 עוקבים פעילים בקהילה שלנו. הודות לסבב ההשקעה הזה ולאספקת ההזמנות מ- Kickstarter בקרוב, אנו מצפים שהפעילות שלנו תמשיך לצבור תאוצה ולצמוח במהירות".
אדפטבה שנוסדה ב- 2008, פיתחה ארכיטקטורה ו- IP ייחודיים לעיבוד מקבילי, שניתן להתאימם להיקפי עבודה שונים ואשר מנצלים אנרגיה בצורה יעילה. ב- 2011 היא השיקה שני שבבי האצה לעיבוד מקבילי. השבבים של Epiphany, בעלי 16 ו- 64 ליבות, הינם שבבי RISC עם יכולות נקודה צפה הניתנים לתכנות בשפת C/C++, מסוגלים לספק 5 ג'יגה פלופ / וואט ומובילים את התעשייה בביצועי עוצמה.
על מנת להביא את הפתרון של אדפטבה לקהל רחב יותר, השיקה החברה ב- 2012 את פרויקט Parallella. כ- 900 אלף דולר גויסו בקמפיין מימון המונים של Kickstarter, והודות לכך פיתחה אדפטבה את לוח ה- Parallella, מחשב בגודל כרטיס אשראי שמחירו 99 דולר. הלוח הינו בעל מעבד ARM, מעגל FPGA והמעבד המקבילי של Epiphany אשר עובדים יחד, וצורכים במשותף פחות מ- 5 וואט.
{loadposition content-related} |