ענקית התשתיות החליטה להקים קרן של חצי מילארד דולר להשקעות בחדשנות טכנולוגית שחלקן מופנות לשוק הישראלי.
הסיפור של שניידר אלקטריק, קונצרן צרפתי ענק החל לפני יותר מ -150 שנה. בשנת 1836 כאשר האחים אדולף ויוזף יוג'ין רכשו מפעל נטוש והקימו חברה בשם Schneider & Cie שעסקה בעיקר בתחום המתכת. בין שנות ה-70 ל -90 של המאה הקודמת החליטה החברה לעבור יותר ויותר לתחום האלקטרוניקה והחשמל ע"י שורת רכישות שביצעה ובשנת 1999 שינתה שמה לשניידר אלקטריק. ב- 2016 השיקה שניידר את EcoStruxure – פלטפורמה ה- IOT שלה והכריזה כי היא תתמקד בשישה תחומים: חשמל, עיבוד נתונים, בנין, מכונות וגריד לארבעה שווקי יעד: בניה, מרכזי נתונים, תעשיה ותשתיות.
במקביל המשיכה החברה המעסיקה כיום כ-160 אלף עובדים ב-100 מדינות לעסוק בתחומי הליבה שלה הכוללים מתן פתרונות לניהול וייעול אנרגיה ואוטומציה תעשייתית. אך כל זה היה רק הקדמה להבנה כי העולם משתנה במהירות וכדי שהחברה תמשיך להיות חדשנית ומובילה בתחומה עליה להשקיע בחברות הזנק כבר בתחילת דרכם. בסוף שנת 2018 הכריזה שניידר על הקמת קרן השקעות במיזמים צעירים. זו לא היתה החלטה מקורית שכן קדמו לה חברות רבות שהקימו קרנות הון סיכון תאגידיות כולל חברות בתחומה כ- סימנס, ABB ו- רוקוול אוטומיישן אבל שניידר החליטה להיות רצינית בנושא. היא הקצתה 500 מליון יורו להשקעות במיזמים צעירים וביצעה שורה של השקעות בחדשנות אשר תתרום באופן מהותי לשיפור הקיימות ולחסכון בצריכת אנרגיה עוד בטרם הוקמה הקרן באופן רשמי.
בתחילת 2019 כבר החלה הקרן לפעול בישראל והשקיעה בחברות קלארוטי (Claroty) שפיתחה פלטפורמה לאבטחת תשתיות מיחשוב בארגוני תעשייה,בחברת אטלנטיום המפתחת ומייצרת מערכות חיטוי מים, ובנובה לומוס המתמחה בחיבור חשמל ממקורות אלטרנטיביים לאזורים כפריים.
במאי אותה שנה מונה דורון קרופמן כמנהל ההשקעות בישראל. במסגרת תפקידו, ניהל את קשרי שניידר עם קהילת הסטארט-אפים וקרנות הון הסיכון בארץ ועסק באיתור טכנולוגיות חדשות לחברת שניידר שסיימה את שנת 2019 עם הכנסות של 27.16 מיליארד יורו.
בתחילת שנת 2020 החליטו אנשי השקעות של שניידר להשקיע בקרן השניה של Grove Ventures – קרן הון הסיכון שהקים דב מורן. הקרן הראשונה השקיעה בעיקר בחברות שבבים ואילו הקרן השניה החליטה להרחיב את היריעה ולהשקיע במה שהיא קוראת Deep Tech כלומר חברות עם פיתוחים מתקדמים בתחומי השבבים, בינה מלאכותית, למידת מכונה, האינטרנט של הדברים (IoT), תשתיות ענן ובטכנולוגיות חדשניות עבור תחומי התעשייה והייצור (תעשייה 4.0).