כשמתחילים לדבר עם זאבי סימון על יין עיניו מקבלות ברק מיוחד ואת החיוך שעולה על שפתיו קשה למחוק. כך זה כשאתה מגשים חלום ועוסק בתחביב האהוב עליך. זאבי סימון מהנדס בנין בוגר הטכניון הוא ביום יום בעל חברת זהב סמך הנדסה ובנייה בע"מ העוסקת בתכנון והקמה של בניינים ומבנים למגזר הציבורי והפרטי.
לפני כעשור, בעקבות אהבתו לשתיית ינות (בעיקר אדומים) יצא זאבי למסע ברחבי אירופה וביקר ביקבים בצרפת, איטליה וספרד. כשחזר החליט שהוא רוצה לייצר את היין שלו, נרשם ללימודים בביה"ס ללימודי יין שביקב שורק ושנה אחר כך כבר החל לייצר את ינותיו מכרמים באיזור בנימינה, הגליל ועמק קדש.
כיאה למי שהושפע ממדינות העולם הישן, זאבי מייצר בעיקר ינות אדומים מזני הקברנה סובניון, מרלו , שיראז, קריניאן ופטי ורדו. משנה לשנה זאבי העמיק, שיכלל והשביח את טעמי היינות שלו בסיוע משפחה וחברים ולאחרונה החל לייצר ינות לבנים מזני השרדונה והסובניון בלאן, ינות רוזה וגם פורט.

נפגשנו עם זאבי ביקב הבוטיק המשפחתי הממוקם בחצר האחורית של ביתו המטופח בקרית טבעון. זאבי, קיבל אותנו בחביבות רבה ונתן לנו לטעום כמה מהינות היותר מיוחדים שלו:
סובניון בלאן 2019
פתחנו ביין לבן העשוי מענבי הסובניון בלאן. צבעו צהוב זהב שלא אופיני לינות סוביניון בלאן צעירים שצבעם בד"כ צהבהב בהיר מאד. למען האמת גם הריחות והטעמים לא הזכירו סובניון בלאן טיפוסי שבשגרה שופע ארומות של פירות טרופים. במקרה של היין הזה קיבלנו קצת פרחים באף שאליהם נלוו ריחות של גופרית וגפרורים שרופים המגיעים מתוספת הביסולפיט ליין. בפה קיבלנו טעמי תפוח קלילים, בתוספת מינרליות עדינה ומעט מרירות. יין קליל, רענן אך לא מורכב. זהו אחד הינות החדשים של היקב (שנה שניה לעשיה) ומבחינתי פחות מרשים מהינות האדומים של היקב. הענבים מגיעים מאיזור דלתון שבגליל.
קריניאן 2016
צבעו סגול אדום, ארומות נפלאות של פטל, דובדבנים, גרגירי יער, וקצת פלפל ממלאות את חלל האף וכשטועמים מקבלים פרי עשיר וטוב של דובדבנים בשלים. ליין גוף בינוני-מלא וחומציות טובה. נראה שארבעת השנים האחרונות כולל שהיה של 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, עשו לו טוב והוא מוכן לשתיה ממש עכשיו. ינות הקריניאן, שודרגו בשנים האחרונות בישראל לאחר שהיננים הישראלים גילו עד כמה הזן שמוצאו מספרד מתאים לאקלים הים תיכוני של ישראל וכיום הם מצליחים להפיק ממנו ינות נפלאים. היין עשוי מענבי קריניאן (92%) המגיעים מעמיקם בתוספת ענבי מרלו (8%) מאיזור הגליל המערבי.
פטי ורדו 2017
צבעו סגול עמוק נוטה לשחור. באף קיבלנו ארומות של פרחי סיגליות, רימונים וצמחי תבלין. בחיך, טעמי שזיפים ודובדבנים בשלים, וניל עם מעט ירקרקות נעימה. למרות גילו הצעיר (יחסית) היין עגול, טעים, בעל חמיצות מצוינת, גוף מלא ועשיר וללא טאניות (למרות שבד"כ לינות פטי ורדו טאניות גבוהה). כל הענבים מגיעים מכרם בישוב קידמת צבי שברמת הגולן. פטי ורדו הוא זן פחות מוכר שמוצאו מבורדו צרפת שם שימש בבלנדים של ינות בורדו בעיקר כדי להוסיף ליין את צבעו העשיר והעמוק. בשנים האחרונות מתחיל היין להיות יותר ויותר פופלארי וענביו משמשים לעשיית ינות זניים במיוחד במדינות העולם החדש בעלות אקלים חם ויבש כולל קליפורניה ואוסטרליה.
הסתפקנו הפעם בטעימה קצרה של ינות הדגל של היקב, אך ללא ספק הכנסת האורחים החמה והאירוח הלבבי של זאבי השאירה לנו טעם של עוד.
זאבי מייצר כיום קרוב ל-10,000 בקבוקים ומארח מבקרים ביקב פעמיים בכל חודש. בימי שישי ושבת של אמצע החודש ושישי-שבת של סוף החודש בין השעות 11:00 – 16:00 . אז בפעם הבאה כשאתם מתכננים לבקר באיזור טבעון, הוסיפו לרשימת היעדים שלכם את יקב סימון. בטוח שתהנו לפגוש את זאבי ולשמע אותו מדבר בתשוקה על עולם היין שלו.
לפרטים נוספים: https://www.simonwinery.com