לטענת כותבי סיכום השנה באתר הטכנולוגי TechCrunch, הרכישות הגדולות מיצו את עצמן וכעת נותר לראות מה מבין ארבע הרכישות הגדולות של 2020 יגיע לסוף מסלול האישור
שנת 2020 היתה שנה עמוסה בתחום המיזוגים והרכישות שקבעו שיאים! השקעות שיא ברמת ההשקעות בהון סיכון, ירידה של שחקנים מרכזיים מהבמה וקרבות סחר בינלאומיים ענקיים, חברות מוליכים למחצה מצאו את עצמן על הכוונת של יזמים, קרנות הון סיכון, רגולטורים, פוליטיקאים ואפל.
כך מסכם את השנה אתר TechCrunch. "אין משמעות הדבר שלא נשאר מה לקנות בשוק, אבל שחקנים גדולים כמו Nvidia ו-AMD עשו את ההימורים הגדולים ביותר שלהם ולא סביר שיבצעו עוד רכישות גדולות בינתיים."
"מסוכן לחזות שיהיו "פחות חדשות" בכל תעשיית הטכנולוגיה, אבל הדפוסים האלה מיצו את עצמם במובנים רבים, ונראה שכנראה ש-2021 תהיה שנה שקטה יותר עבור מוליכים למחצה מאשר השנה האחרונה.
בהמשך מפרטים כותבי המאמר כי השנה עמדה בסימן רכישות גדולות: ארבע הרכישות הגדולות של השנה היו הצעת הרכישה של NVIDIA את ARM תמורת 40 מיליארד דולרים, כאשר ARM היא חברת תכנון השבבים שמספקת את התכנון של כמעט כל הטלפונים החכמים ומתחילה לפלוש לתחום המיחשוב השולחני עם השקת מעבד M1 של אפל. גם העסקה הגדולה שבה רכשה AMD את זיילינקס תמורת 35 מיליארד דולר, כאשר שבבי FPGA חיוניים לטכנולוגיות כמו הדור החמישי שם הטכנולוגיות משתנות במהירות. אינטל מכרה את יחידת הזיכרון שלה ל-SK Hynix תמורת 9 מיליארד דולר ואנלוג דיוויסס רכשה את מקסים תמורת 21 מיליארד דולר.
האתר מונה שתי סיבות לקונסולידציה הזו – ראשית העלות הגבוהה של הישארות בתחרות בתעשיית השבבים, ולכן מימון קרנות הון הסיכון, שמטבעו אינו גדול, לא יכול לסייע, וכמובן – הקונסולידציה בקרב הלקוחות. כן מונים הכותבים את החשש בקרב דמוקרטים ורפובליקנים כאחד מפני היווצרות חברות טכנולוגיה גדולות חדשות שיגלוש גם לענף השבבים.
הסיפור הגדול של 2021 לפי TECHCRUNCH הוא איזו מהרכישות המאסיביות הללו תקבל אישור רגולטורי בעיקר רכישת ARM על ידי אנבידיה.