משמעות הסיווג היא שפריטים אלה "צריכים להיות מאובטחים ביציבות גם בשעת חירום". טכנולוגיות נוספות שהוגדרו בסיווג זה הן סוללות, מינרלים נדירים, גז טבעי, דשנים מכונות, רובוטים תעשייתיים, חלקי מטוסים, ציוד הקשור לספינות, מחשוב ענן ומגנטים
על רקע התחרות הגוברת בתעשיית השבבים, יפן הגדירה לאחרונה 11 פריטים, כולל מוליכים למחצה, סוללות, יסודות נדירים, גז טבעי ודשנים, כ"חומרים קריטיים".
על פי החלטת ממשלה שהתקבלה בקבינט בראשות ראש הממשלה פומיו קישידה, פריטים אלה "צריכים להיות מאובטחים ביציבות גם בעתות חירום".
"סוגיית עמידות שרשרת האספקה למשאבים אסטרטגיים הקשורים ישירות לביטחון כלכלי אך תלויים במידה רבה במקורות מעבר לים נמצאת תחת אור הזרקורים על רקע השפעתה הגוברת של סין והפלישה הרוסית לאוקראינה", אמר רוה"מ יפן.
ההחלטה של טוקיו להגדיר את תעשיית המוליכים למחצה כקריטית מגיעה לאחר שארה"ב אימצה באוגוסט את חוק השבבים והמדע, שבמסגרתו הממשלה הפדרלית תגדיל את ההוצאות על מחקר וייצור מקומיים של מוליכים למחצה.
עם זאת, חברות טכנולוגיה אמריקאיות המקבלות מימון באמצעות חוק השבבים האמריקאי מנועות מלהקים מפעלי שבבים חדשניים בסין למשך 10 שנים.
יפן חוקקה חוק לקידום הביטחון הכלכלי במאי השנה, שבמסגרתו הודיעה ממשלת קישידה על החלטת "החומרים הקריטיים" ביום שלישי.
על פי הנחיות חדשות, "ספקים של חומרים קריטיים כאלה יהיו זכאים לסיוע כספי להשקעות הון ולתוכניות אגירה באישור השרים".
פריטים אחרים שהוכנסו לרשימה כוללים מכונות, רובוטים תעשייתיים, חלקי מטוסים, ציוד הקשור לספינות, מחשוב ענן ומגנטים.