המפעל אמור לקבל סבסוד מהתוכניות ההודיות לקידום ייצור השבבים במדינה ועיכוב ההקמה כמו גם של פרויקט נוסף בהשתתפות פוקסקון מהווה מכה לשאיפותיו של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי
מפעל שבבים בהודו בשווי 3 מיליארד דולר המתוכנן על ידי קונסורציום הכולל את חברת השבבים הישראלית Tower כחברה טכנולוגית מסתבך עקב התמשכות תהליך הרכישה של טאואר על ידי אינטל (לפי שווי של 5.4 מיליארד דולר). המפעל אמור לקבל סבסוד מהתוכניות ההודיות לקידום ייצור השבבים במדינה.
קונסורציום ISMC Digital הוא מיזם משותף של חברת ההשקעות Next Orbit Ventures וטאואר סמיקונדקטור, המפעל אמור לקום במדינה הדרומית קרנטקה ומתוכנן לייצור שבבים אנלוגיים בטכנולוגית 65nm ויהיה אחד הפאבים הגדולים ביותר שנוצרו תחת הפרויקט.
תוכנית שנייה בשווי 19.5 מיליארד דולר לבניית שבבים מקומיים בשיתוף פעולה בין החברה ההודית Vedanta לחברת Foxconn מתקדמת גם היא במהירות איטית, מכיוון שהשיחות שלהם להכניס לתוכנית שותף נוסף, חברת השבבים האירופית STMicroelectronics, מתקעות.
האתגרים שהחברות עומדות בפנים מהווים מכה גדולה לראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, שהפך את ייצור השבבים לפריט עדיפותי גבוה, תוך כדי הפניה לחברות גלובליות במטרה למשוך אותן להשקיע ולפעול בהודו. הפרויקט צפוי ליצור כ-1,500 מקומות עבודה באופן ישיר וכ-10,000 מקומות עבודה עקיפים.
הודו גם מחפשת לשכנע את אינטל ו-TSMC להקים פאבים במדינה כחלק מהרחבות הייצור שלהן. בנוסף, הודו הודיעה על תוכניות לפתח שבבים "ברמה תעשייתית" המבוססים על ארכיטקטורת הקוד הפתוח RISC-V. הממשלה פרסמה מספר הכרזות נוספות כדי לעודד את תעשיית המוליכים למחצה, כולל עסקאות חדשות, שותפויות ושיתופי פעולה בתכנון שבבים, מחקר וחינוך.
הודו מצפה ששוק השבבים שלה יהיה שווה 63 מיליארד דולר עד 2026.