טאן ביצע השקעותיו באמצעות קבוצת Walden International וחברות אחזקות כגון Seine Limited ו-Sakaytra. לפי הדיווח, טאן מנהל תיק השקעות רחב הכולל שליטה ב-40 חברות סיניות והחזקות מיעוט ביותר מ-600 חברות נוספות
מנכ"ל אינטל החדש, לב-בו טאן, השקיע מאות מיליוני דולרים בעסקים סיניים במהלך השנים 2012–2024, כאשר דוח של רויטרס מצביע על כך שכ-200 מיליון דולר מההשקעות נעשו בחברות שסומנו כקשורות לצבא שחרור העם.
טאן, ותיק מעמק הסיליקון והשותף הבכיר במיזמים טכנולוגיים, ביצע השקעותיו באמצעות קבוצת Walden International וחברות אחזקות כגון Seine Limited ו-Sakaytra. לפי הדיווח, טאן מנהל תיק השקעות רחב הכולל שליטה ב-40 חברות סיניות והחזקות מיעוט ביותר מ-600 חברות נוספות, כאשר במסגרתם קיים שיתוף פעולה עם גופים ממשלתיים סיניים – כאשר לפחות שמונה מהחברות שמהן טאן נהנה קשורות באופן ישיר ליחידות צבאיות.
אינטל מנהלת חוזה בשווי 3 מיליארד דולר עם משרד ההגנה לבניית טכנולוגיות קריטיות. בכך, עולה השאלה כיצד משפיעים הקשרים הכלכליים הרחבים של טאן עם חברות סיניות – שיש בהן גם צדדים מעורבים בתחום הביטחון הלאומי – על יכולת אינטל לנהל את עסקיה בסביבה הגלובלית הרגישית של היום.
בין הביקורות שנשמעו, הדגיש שותף בבסיטייל ונטורס, אנדרו קינג, כי "למעשה, לטאן אין את הכישורים הנדרשים להוביל חברה שמתחרה מול סין, במיוחד כאשר נוגעים להיבטים עם השלכות ביטחוניות ומודיעיניות".
טאן מילא לפני היבחרו לתפקיד טופס הצהרה על ניגוד עניינים, ואולם מאז התפתח משבר המכסים בין שתי המדינות, דבר שהפך את הסוגיה לרגישה יותר.
עם זאת, על אף הביקורת והחששות, טאן נחשב על ידי חלק מהמשקיעים לבחירה שיכולה להוביל את אינטל לתקופה חדשה ומבטיחה של חדשנות והתרוממות עסקית.