ישראל היא אחד הריכוזים הגדולים בעולם של חברות בתחום השבבים ויש לנו במה להתגאות
המדען הראשי בתמ"ת אבי חסון, בכנס ChipEx2012. צילום: ניב קנטור |
"יש בישראל מעל 150 חברות הפעילות בתחום השבבים, כולל מרכזי תכנון מקומיים, חברות רב לאומיות ואפילו מפעלי ייצור .זהו אחד הריכוזים הגדולים בעולם של חברות בתחום השבבים ויש לנו במה להתגאות." כך אמר המדען הראשי בתמ"ת, אבי חסון, בכנס CHIPEX2012 שהתקיים בשבוע שעבר בת"א.
משרד המדען הראשי נועד לקדם את המ"ופ – מהמ"ופ היישומי הראשוני ועד למימון תחרותי.
גם אם הייצור נעשה מחוץ לישראל אנו נמשיך לתמוך בתעשית השבבים כי יש לה ערך מוסף גבוה לישראל." אמר חסון.
"אמנם לא פיתחנו את ברודקום הישראלית אך חברות ישראליות רבות הן מובילות בתחומיהן ומצליחות להגיע למחזורים של עשרות מיליונים ואפילו מאות מיליוני דולר בשנה. התעשייה הישראלית בתחום השבבים מוכרת כיום בעולם כתעשיה הנמצאת בחזית הטכנולוגית. לפני 50 שנה התחלנו עם מוטורולה ועשור אחר כך עם אינטל. מאז כל השמות הגדולים בעולם הגיעו לכאן והאחרונה שבהן היא אפל שרכשה את אנוביט וגם בנתה כאן מרכז אורגני."
תסריטים שונים של מיזוגים
"לאחרונה ראינו הרבה רכישות ומיזוגים בתעשיית השבבים. לפעמים נדמה כי כל שבוע יש לנו חברות חדשות בתחום הנרכשות בידי חברות גדולות ויש דיון ציבורי באשר לכך. בתוך משרד המדען אנחנו מפרידים בין תסריטים שונים של מיזוגים. לעיתים רכישה של חברה קטנה גורמת לעליה במספר העובדים וגידול באקוסיסטם המקומי . אותנו לא מעניינים הבעלים, אנחנו רוצים לתמוך בפעילות ישראלית. לעיתים הפעילות בארץ עוברת למקום אחר ובחוק שקיבלנו השבוע אנחנו מפרידים בין התסריטים. נמשיך לפתח את התעשייה ואת הסביבה האקולוגית של ההייטק הישראלי." אומר חסון.
"צמיחת ענף השבבים מהווה סמן לצמיחה בשאר התחומים – בזכות היישומים צרכניים, רכב וכו', שנהנים מהפיתוח שנעשה בענף זה. נמשיך מהצד שלנו לתמוך באופן פעיל בתעשיה החשובה הזו כדי לקדם את החברות המבטיחות שבה. יש בפנינו אתגרים, ראיתי המון דברים שאמרו שהם בלתי אפשריים, פילוסופיים, תיאורטיים או אפילו דמיונים אך בזכות החדשנות ויכולות הפיתוח של המהנדסים הישראלים הם הפכו לפתרונות עובדים המשפרים את חיי כולנו."