אמרו שסיכוייהן להצליח נמוכים, אמרו שאפשר לעשות הכל בתוכנה, אמרו שהן דורשות השקעות גדולות ושהמשקיעים לא יאהבו אותם, אז אמרו…
השבוע נפתחה בשנחאי, סין בורסה חדשה לחברות טכנולוגיה במתכונת דומה לנסד"אק . ביום המסחר הראשון כבר היו רשומות בבורסה הצעירה 25 חברות טכנולוגיה מתחומי התקשורת, הביוטק והאינטרנט. שמה של הבורסה החדשה הוא "סטארמרקט" ולאחר יום המסחר הראשון התקבלו ביקושים רבים שהקפיצו את שערי המניות הנסחרות תוך יום אחד בעד 520% !!!. שיאניות העליות התלולות היו שתי חברות שבבים ובעוד החברות האחרות הנסחרות בורסה הראו עליות של 100% ויותר חברות השבבים אנג'י (Anji) ומונטאז (Montage) הובילו את העליות בבורסה החדשה עם קפיצות של -520% ו-285% בהתאמה!!!
אז מיהן חברות השבבים הללו?
חברת anji מיקרואלקטרוניקס ממוקמת בשנחאי, היא נוסדה בשנת 2004 ומעסיקה קרוב ל200 עובדים. Anji עוסקת בפיתוח, יצור ושיווק חומרי גלם לתעשית השבבים ברחבי העולם. החברה מציעה קשת רחבה של חומרים כימים הדרושים לשלבי היצור השונים של מוליכים למחצה במפעלי יצור שבבים.
חברת Montage Technology אף היא משנחאי, היא חברת פאבלס המספקת פתרונות על שבב לשווקי הבינה המלאכותית ומיחשוב ענן. התמחותה של החברה מזה עשור הוא בפיתוח ממשקים מהירים ובעלי קיבולת גדולה לסביבת זכרונות DDR2 ו- DDR4הנחוצים במיוחד כדי לספק את הצרכים ההולכים וגדלים של מרכזי עיבוד נתונים. החברה אף פיתחה פתרון יחודי לתחום ה – 4DDR שאומץ ע"י חברת JEDEC כסטנדרט בינלאומי וכן מפסקת פתרונות לשורה ארוכה של חברות רב לאומיות אחרות.
נראה שהשוק הסיני מבין את הפוטנציאל הגלום בחברות שבבים מענינות ומגיב בהתאם. עפי מחקר
שפורסם לאחרונה ע"י אתר www.researchandmarkets.com נראה כי כבר היום מייצג השוק הסיני קרוב ל- 100 מילארד דולר מכירות של שבבים ומהווה כ-25% מסך המכירות העולמיות עם צמיחה מהירה המונעת ע"י עידוד ממשלתי. כדאי לשים לב להמשך התפתחות תעשית ההייטק הסינית בכלל וחברות השבבים הסיניות בפרט.
{loadposition content-related} |