"שלוש טרנספורמציות דיגיטליות הואצו על ידי מגיפת הקורונה: הבינה המלאכותית , 5G ,והאינטרנט של הדברים . כל אלה מביאים יכולות חדשות והזדמנויות עסקיות. כל אחד מהאירועים הללו יצר רמה גבוהה יותר של עסקים ברי קיימא הזקוקים למוליכים למחצה. שלושת האירועים העיקריים הללו שהשפיעו על ההיסטוריה של המוליכים למחצה התבססו על ידי שתי מגה טכנולוגיות גדולות: שיפורים בתקשורת ובביצועי המחשוב" אמרה מרסד
"מגפת הקורונה הזניקה את צריכת השבבים ו-TSMC נערכת לכך." כך אמרה נשיאת TSMC אירופה ד"ר מריה מרסד במהלך כנס ChipEx2021 שהתקיים בת"א ואורגן על ידי חברת ASG.
כמו כל המשתתפים הזרים בכנס, בשל מגבלות הקורונה, גם מרסד הרצתה באמצעות הוידאו. "דרך אחת לבחון את השפעת הקורונה על חיינו היא להסתכל על התנועה האווירית העולמית באפריל 2020 לעומת אפריל 2019. הרבה פחות נסיעות עסקים לפגוש לקוחות ספקים עמיתים או שותפים. הרבה פחות אם בכלל נסיעות לפגוש את המשפחה והחברים, וכמעט ואין נסיעות לאירועים גלובליים. כמעט רבע מהטיסות נעלמו רק בתחילת המגיפה העולמית."
"בזכותכם, עובדי תעשיית השבבים, הצלחנו להוריד את החומה על ידי הסתגלות במהירות תוך שימוש בציוד אלקטרוני לעשות מרחוק הרבה דברים שהיה אפשר לעשות רק על ידי נוכחות פיזית – כנסים, למידה מרחוק, קניות בידור ואפילו טלרפואה הפכו חיוניים. שירותי ענן מאפשרים לנו לגשת מרחוק ללא בעיות השהיה או תלות במרחק. עכשיו אנחנו יכולים להתחבר מהבתים שלנו לכל מקום על פני כדור הארץ."
"הצמיחה האדירה של התעשייה במאה ה-21 התאפשרה בזכות מספר אירועים עיקריים. בשנת 2000 האינטרנט הפך למיינסטרים. באמצעות יכולות גלישה ודואר אלקטרוני, כמו גם הגברת הפרודוקטיביות ומאוחר יותר המצאת הטלפון החכם, מה שהופך את הניידות של המציאות, ומאפשרת מודל עסקי חדש."
"שלוש טרנספורמציות דיגיטליות מואצות על ידי המגפה: הבינה המלאכותית , 5G ,והאינטרנט של הדברים . כל אלה מביאים יכולות חדשות והזדמנויות עסקיות. כל אחד מהאירועים הללו יצר רמה גבוהה יותר של עסקים ברי קיימא הזקוקים למוליכים למחצה. שלושת האירועים העיקריים הללו שהשפיעו על ההיסטוריה של המוליכים למחצה התבססו על ידי שני מגה טכנולוגיות גדולות: שיפורים בתקשורת ובביצועי המחשוב ."
"יישומים נעשו מורכבים יותר ויותר ותוכן מתוחכם זורם היום וגורם לצורך גובר ברוחב פס והשהיה נמוכה. במהלך המגפה העולמית אנשים השתמשו יותר במחשבים אישיים ובטבלטים. היה צורך בנתבים טובים יותר לאינטרנט, שירותים, ארגונים שידרגו את המערכות והגדילו את היכולות של שירותי הענן כדי ליצור מציאות חדשה. אנחנו עובדים מרחוק ולומדים בוידאו , משתמשים בטלרפואה ומוסיקה. כל זה התאפשר בזכות ההתפתחויות המדהימות והחדשות בתקשורת ובמחשוב.
הדור החמישי
הטלפון הנייד הפך לחלק חיוני בחיי היומיום שלנו. אנשים מבלים יותר ויותר זמן בטלפונים ניידים. אפילו באירועים משפחתיים לפעמים משוחחים בצ'אט דרך מדיה חברתית אפילו כאשר הם נמצאים זה ליד זה בזמן ארוחת הערב. לכן יש צורך ברוחב פס גבוה. זו הסיבה ששיעור החדירה של 5G זינק ל-20% בשנת 2020 וצפוי להגיע ליותר מ- מ-60% ב-2023. אנחנו יכולים לראות את החיבורים נמצאים בכל מקום, בכל עת – מאנשים לאנשים, מאנשים למכשירים, מהמכשירים למרכזי נתונים, ומשם לענן, זה יוצר הרבה חדשנות ושירותים חדשים, אשר מאיצים את הטרנספורמציה הדיגיטלית.
שירותי ענן
בעוד אנו מדברים נוצרת כמות עצומה של נתונים בתחומים כגון תחבורה, ייצור, ממשלה ועוד. רשת וענן הם האמצעי לאחסון ועיבוד הנתונים. הרבה עסקים חדשים להוטים לנתח כמות עצומה זו של מידע כדי לחלץ את הערך. אני יכולה לשפר את איכות השירותים שלהם. בינה מלאכותית, ולמידת מכונה נמצאים בלב העסקים האלה. יכולת המחשוב האדירה הזמינה כיום מהתהליך המתקדם, הטכנולוגיה מאפשרת עיבוד נתונים באמצעות בינה מלאכותית.
הגדלת אבטחת נתונים והגנה על הפרטיות היא הזדמנות מצוינת לפרוס גוונים של חידושים. נוצרים נתונים ממכשיר ממכשירים לבישים אישיים, חנות קמעונאית יישומים ביתיים, אוטומציה במפעל רכב ועד לעיר החכמה. תקשורת ומחשוב משפיעים באופן משמעותי גם על תעשיית הרכב. מגה מגמות בתחום הרכב הן דיגיטציה חשמול ונהיגה אוטונומית בשל הדאגה מפני פליטות גזי חממה, מנוע הדיזל יגיע לסוף הייצור.
כלי רכב חשמליים דורשים יכולות מחשוב,. התקשורת מביאה יכולות עצומות כדי לשלב יישומים רבים בתוך לוח המכוונים, לשפר את מערכות הבידור, וכמובן את הבטיחות ובסופו של דבר להגיע למכוניות אוטונומיות.
תעשיה 4.0
ביטחון וקיימות והמשך הרוויות הם העומדים מאחורי מהפכת תעשיה 4.0 הוא על השינוי המשמעותי המתרחש באופן שבו סחורות מיוצרות ונמסרות. מחסנים אוטומטיים, האינטרנט של הדברים והדיגיטציה להיות הרבה יותר זריזים ויעילים. כך תתאפשר תקשורת רכב לרכב, ולכן מיקרו-בקרים וקישוריות היא הבסיס לאינטרנט של הדברים. המגמה הגדולה היא חיבור חכם של הכל .
בהמשך תיארה מרסד את הטכנולוגיות החדשות של TSMC, ובהן 5 ננומטר בייצור המוני, התחלה של ייצור ב-3 ננומטר, טכנולוגיות מיוחדות לייצור מערכות RF אנלוגיים, חיישני תמונה וזכרונות. יכולות אנלוגיות מתאפשרות היום על מערכות finfet ומאפשרות איטנגרציה חזקה יותר בין האנלוגי לדיגיטלי. כמו היא תיארה טכנולוגיות משלימות לסיליקון.
"יש לנו את הקיבולת הגדולה ביותר לייצור מעל 12 מיליון פרוסות שווי ערך של 12 אינץ ' בשנת 2020. עם זאת, אין באפשרותנו למלא את כל הצרכים אבל עכשיו אנחנו נחושים לחלוטין להמשיך לספק את המוצרים תוך הבטחה שלמצוינות בייצור. למרות שהוצאנו מעל 50 מיליארד דולר בארבע השנים האחרונות בבניית קיבולת, עדיין חסרה לנו קיבולת לשרת את הלקוחות כפי שמגיע להם. לכן, החלטנו לעשות קפיצת מדרגה ענקית והגדלנו את ה-Capex שלנו לשנה זו לכ-30 מיליארד דולר. יתר על כן, המנכ"ל CC וויי הודיע שאנחנו מתכננים להשקיע מאה מיליארד דולרים בשלוש השנים הבאות, בין היתר על מפעל חדש באריזונה בטכנולגויות 4 ו-5 ננומטר ובטאיואן א ו-3 ננומטר. הקדשנו המון מאמצים לייצור ירוק תוך חסכון באנרגיה, שימור מים וניהול פסולת. הרצון שלנוליצור עתיד בר קיימא הוא חלק מהערכים התאגידיים שלנו. "
"לבסוף הצלחת הלקוחות נמצאת בדנ"א שלנו והיא הבסיס למודל העסקי המוצלח שלנו. אנחנו לא מתחרים בכם. ההצלחה שלכם היא ההצלחה שלנו. לא יכונלו להשיג את ההשגים המדהימים בתקופת המגיפה בלעדיכם."
לסיכום אמרה מרסד: "היום, כאשר אנחנו מתקרבים לסוף זמן הקורונה. האצת הטרנספורמציה הדיגיטלית הביאה אותנו למציאות החדשה. פיתוח טכנולוגיה וחדשנות נעשים היום במהירות גבוהה יותר ויעזרו לנו להביא את הזריחה ביום שאחרי הקורונה."