בהקשר לתעשיית השבבים בישראל אמר דה בוט, נשיא EMEA בחברת TSMC: "ישראל מאוד חשובה לנו וקרובה ללבנו כקהילה של TSMC."
במהלך אירוע הבכירים של כנס ChipEx2024 שנערך ב-8 במאי במרכז פרס לשלום השתתף גם ד"ר פול דה בוט, נשיא EMEA בחברת TSMC.
דה בוט התייחס לצמיחה המהירה בשוק השבבים והשפעת הבינה המלאכותית עליו. בשנת 2030, שוק השבבים צפוי להגיע ל-1.3 טריליון דולר, לעומת התחזית הקודמת שעמדה על טריליון דולר בלבד. השינוי המשמעותי הזה נובע מהתפתחות תחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית, המוסיפה כ-300 מיליארד דולר לשוק.
ד"ר דה בוט הציג את המגמות העיקריות בתחום הבינה המלאכותית והשפעתן על שוק השבבים. הוא התייחס להתפתחות מהירה של טכנולוגיות מתקדמות כמו ננו-שבבים והצגת תכניות עתידיות לשיפור הטכנולוגיות הקיימות ב-TSMC. "בשנה הקודמת, התחזיות התבססו על ההנחה כי השוק יגיע לטריליון דולר בלבד, אך עם התפתחות הבינה המלאכותית הגנרטיבית, התחזיות עודכנו לצמיחה גדולה יותר, המגיעה ל-1.3 טריליון דולר."
"מקינזי פרסמו תחזית לפיה עד שנת 2030, 70% מהקיבולת המותקנת של שרתי מרכזי הנתונים תוקדש לעיבודי בינה מלאכותית גנרטיבית. ד"ר דה בוט הציג גרף המציג את הצמיחה המהירה של טכנולוגיות מתקדמות כמו ננו-שבבים ואת התכניות לעתיד עם הטכנולוגיות המתקדמות של TSMC, כולל 16A 1 שתיושם בשנת 2026."
"הצמיחה המהירה בשוק השבבים מונעת על ידי השימוש המוגבר בבינה המלאכותית הגנרטיבית, במיוחד במרכזי הנתונים הגדולים המצריכים יכולות עיבוד מתקדמות. הוא הדגיש כי TSMC ממשיכה לחדש ולהתאים את הטכנולוגיות שלה לצרכים המשתנים של השוק, ומוסיפה טכנולוגיות חדשות כמו טכנולוגיית הננו-שבבים 16A."
חדשנות וייצור מתקדם
ד"ר דה בוט הציג את הצורך בחידושים בתחום האריזה המתקדמת והכפלת הקיבולת. הוא הסביר כי הצמיחה המהירה בשוק הבינה המלאכותית הגנרטיבית מצריכה יכולות עיבוד חזקות יותר, והציג את הפיתוחים האחרונים של TSMC בתחום זה, כולל המעבר לטכנולוגיות מתקדמות כמו 7 ננומטר, 5nm, 3nm ו-2nm .
הוא הציג גם את ההתפתחויות בתחום האריזה המתקדמת של שבבים, כמו Coral R ו-Coral L, שמאפשרות אריזה גדולה יותר ויכולות עיבוד גבוהות יותר. הוא ציין כי TSMC ממשיכה להוביל בתחום זה עם פתרונות כמו מערכת על גבי שבב (SoIC) ומערכת על גבי וייפר (SoW), המאפשרות יכולות עיבוד מתקדמות יותר במערכות קטנות יותר.
ד"ר דה בוט הסביר כי המעבר לטכנולוגיות מתקדמות כמו ד"ר ופתרונות האריזה המתקדמת מאפשרים ל-TSMC להציע פתרונות עיבוד מתקדמים יותר, עם ביצועים טובים יותר וצריכת אנרגיה מופחתת. הוא הדגיש כי TSMC ממשיכה לדחוף את הגבולות של חוק מור וממשיכה לפתח טכנולוגיות מתקדמות יותר.
ד"ר דה בוט הציג כיצד TSMC משתמשת בבינה מלאכותית בתהליכי הייצור שלה לשיפור הביצועים והאיכות. הוא הסביר כי החברה משתמשת בבינה מלאכותית לניהול כלים, תכנון ניתוב הוייפרים במפעלים הגדולים שלה, תחזוקה חזויה ואיכות המוצר.
הוא ציין כי הבינה המלאכותית מסייעת לחברה לתכנן את התהליכים ביעילות, לזהות תקלות פוטנציאליות ולבצע תחזוקה בזמן אמת, מה שמוביל לשיפור ביצועים ואיכות המוצרים. ד"ר דה בוט הסביר כי השימוש בבינה מלאכותית מאפשר ל-TSMC להגיע לאיכות מושלמת בתהליכי הייצור ולהימנע מתקלות ופגמים במוצרים.
נוכחותו של ד"ר דה בוט בכנס לא היתה מובנת מאליה. הוא כמובן הוזמן מראש אך כמעט ולא הצליח להגיע בגלל האיסורים שהיו על נסיעות מהולנד לישראל עד זמן קצר לפני הכנס. למעשה ההולנדים הורידו מספר ימים לפני הכנס את אזהרת המסע לישראל מאיסור נסיעה מוחלט ל"נסיעות חיוניות".
ד"ר דה בוט הדגיש את חשיבותה של ישראל ל-TSMC. הוא אמר: "ישראל מאוד חשובה לנו וקרובה ללבנו כקהילה של TSMC." בנוסף, הוא הוסיף: "ישראל היא מוקד חשוב לחדשנות בתחום המחשוב עתיר הביצועים (HPC), במיוחד בהקשר של פיתוח טכנולוגיות בינה מלאכותית מתקדמות."