יזם השבבים המצליח שרבים אינם מכירים
תעשיית השבבים הישראלית שופעת יזמים מוכשרים. בד"כ ההצלחה מביאה להכרה בכישוריהם ולפרסום הישגיהם אך יש יזם אחד שחתום אולי על הכי הרבה הצלחות בתעשיית השבבים הישראלית ולמרות זאת נראה שהוא יותר מוכר בעולם האקדמי כחוקר בעל שם עולמי בתחום עיבוד אותות ובקרב הסטודטים שלו כמרצה מצטיין מאשר בקרב . אנשי תעשיה . שכן היזם עליו נתמקד הפעם פשוט בורח מאור הזרקורים, מסרב להתראיין ולחלוק דעותיו ברבים ועוסק בעיקר בעשייה מאחורי הקלעים ובחינוך הדורות הבאים.
יזם השבבים המצליח שרבים אינם מכירים
תעשיית השבבים הישראלית שופעת יזמים מוכשרים. בד"כ ההצלחה מביאה להכרה בכישוריהם ולפרסום הישגיהם אך יש יזם אחד שחתום אולי על הכי הרבה הצלחות בתעשיית השבבים הישראלית ולמרות זאת נראה שהוא יותר מוכר בעולם האקדמי כחוקר בעל שם עולמי בתחום עיבוד אותות ובקרב הסטודטים שלו כמרצה מצטיין מאשר בקרב אנשי תעשיה . שכן, היזם עליו נתמקד הפעם פשוט בורח מאור הזרקורים, מסרב להתראיין ולחלוק דעותיו ברבים ועוסק בעיקר בעשייה מאחורי הקלעים ובחינוך הדורות הבאים.
שמו אהוד וינשטיין אך כולם קוראים לו אודי. הוא פרופסור מוכר ומכובד באונב' ת"א ומשמש גם כעמית מחקר במעבדת המחקר לאלקטרוניקה של MIT מאז 1990. תקצר היריעה מלספר על כל מעשיו ולכן נתמקד רק בכמה אירועים בולטים בחיו.
בשנת 1995 סיים את לימודי ההנדסה באונב' ת"א. שלוש שנים מאוחר יותר והוא בן 28 בלבד, הוענק לו תואר דוקטור מאונב' ייל היוקרתית. ב-1980 הצטרף למחלקה להנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב ובשנים 1989 – 1992 כיהן כראש המחלקה. רק אז הרגיש שהוא מוכן להקים חברה משלו וב-1994 הקים את חברת ליבית סיגנל פרוססניג ביחד עם ד"ר מודי סגל ותלמידו אופיר שלווי. החברה עסקה בפיתוח מודמים לתקשורת מהירה .חמש שנים לאחר מכן נמכרה לחברת טקסס אינסטרומנטס בתמורה ל-365 מליון דולר וליבית הפכה למרכז הפיתוח הראשון של TI בישראל. וינשטיין המשיך ללמד באונב' ת"א ובמקביל סייע לחברות אחרות בתעשיה הן כמשקיע אנג'ל והן כיועץ מקצועי. בין החברות בהן היה מעורב נמצאות פסעבה, טרנסצ'יפ וג'נגו. כולן הפכו לחברות מצליחות בתחומן עד שנרכשו ע"י חברות רב לאומיות בתעשיה.
בשנת 2006 כאשר צץ רעיון מעניין וחדשני במוחם של וינשטיין ושותפיו אופיר שלוי ואריאל מייזלוס הקימו את חברת אנוביט שעסקה בפיתוח בקרים מהירים לזכרונות פלאש ואודי התיישב שוב בכסא המנכ"ל.
לא עברו חמש שנים ואודי רשם אקזיט נוסף ויוקרתי במיוחד. היתה זו הפעם הראשונה מאז רכשה אפל את חברת Next של סטיב ג'ובס בו פתחה חברת אפל את ארנקה ושילמה 400 מליון דולר עבור חברת הזנק צעירה. בכל חברה בה היה מעורב ובמיוחד באלה אותן ניהל כמנכ"ל באו לידי ביטוי השילוב הנדיר בין יכולותיו הטכניות של אודי לבין כישוריו הניהולים ולהבדיל מהרבה מומחים הבאים מהאקדמיה ומופקדים על הצד הטכנולוגי בחברותיהם הוא ידע להיעזר בנסיונו הטכנולוגי אך להתמקד בצדדים העסקיים של החברה.
כיום כשיש באמתחתו שורה של הצלחות עסקיות מרשימות הוא ממשיך להתחמק מאור הזרקורים. השבוע תהיה לבכירי התעשיה הזדמנות נדירה לפגוש בו בטקס בו יוענק לו (ביחד עם עוד שניים מבכירי התעשיה) אות "המנהיגות הגלובלית" כאות הוקרה והערכה על הישגיו העסקים ועל היותו מנהיג ומורה דרך לרבים אחרים. האות יוענק לו במסגרת ארוע Executive Summit ChipEx2014 אשר ישמש כארוע הפתיחה לכנס ChipEx2014