כך אמר מנכ"ל מלאנוקס איל ולדמן באירוע MEETUP שהוקדש לאבטחת מידע בהשתתפות חברות סייבר
מנכ"ל מלאנוקס איל ולדמן באירוע סייבר, 1 ביולי 2019, ת"א. צילום: אבי בליזובסקי |
"האבטחה טובה ופשוטה יותר ככל שיורדים לרמת הסיליקון| כך אמר מנכ"ל מלאנוקס איל ולדמן באירוע MEETUP שהוקדש לאבטחת מידע בהשתתפות חברות סייבר. אורח נוסף באירוע היה ראש מערך הסייבר יגאל אונא.
מנכ"ל מלאנוקס איל ולדמן תיאר את העמקת עיסוקה של החברה בתחום בסייבר, ברמת הסיליקון
מלאנוקס מפתחת תשתיות של מיחשוב ואיחסון. אנו עוזרים לחבר בצורה הרבה יותר יעילה נתונים לנתונים בכל מיני פלטפורמות ומנסים לעשות את זה בצורה יותר מאובטחת. ככל שאתה יורד יותר למטה לרמה של הסיליקון הפיזיקלי אתה יכול לאבטח בצורה יותר פשוטה ויותר קלה את האפליקציות שרצות למעלה."
"החיים שלנו תלויים במידע – תקשורת, רפואה ועוד. והנתונים צריכים להיות יותר מאובטחים. רואים כמות התקפות בכל הרמות – טלפונים אפליקציות, מוסדות גדולים. למעשה כשחושבים על זה אפשר לזהות דרך תבניות אפשרויות להצפין דברים. מה שאנחנו מנסים לעשות ויורדים לרמה הכי נמוכה. אם בעבר הגנת על הארגון מבחוץ היום מנסים להגן על רמה של קונטיינר, מכונה וירטואלית. הרמה הכי נמוכה של מידע שקיימת."
"המערכות של מלאנוקס נמצאות ב-NSA וגופים בטחוניים אחרים, בסין אנחנו לא יודעים מי משתמש כי אנחנו מוכרים לנציגים שאחר כך מעבירים הלאה. רוב הפלפופרמות הכי מורכבות מכילות מלאנוקס. עליבאבא ביום אחד מכרו ב-ניום אחד ב-31 מיליארד דולר. תבינו את כמות הנתונים שעליהם צריכים לעשות פעולות כגון מניעת הונאות בזמן קצר כדי לבצע במהירות את הטרנזקציות. אנחנו היינו עמוד השדרה של עליבאבא. מוסדות כמו פייפאל משתמשים בנו הרבה זמן לגילוי הואות ובמוסדות חסויים אנחנו נמצאים בפלטפורמות שונות, כולל פלפטורמות מוטסות.
צ'קפוינט הכפה להיות לקוח משמעותי של החברה רואים עוד חברות כמו צ'פקוינט שבונות נתונים ורוצות להגן עליהם. אנו צופים שבעתיד יותר משמונים אחוז מהנתונים בדטה סנטר יהיו מוצפנים. צריך גם להעביר מהר וגם להבין מה להעביר ומה לא.
אנו עומדים להשיק את בלו פילד 2, שם הכנסנו תכונות אבטחה לדוגמה ניתוק מוחלט של העולם החיצון, דבר שקשה לביצוע אם אין יכולות חומרה בקצב של 200 גיגהביט לשניה. אנו בונים את התשתית הזו ביחד עם חברות הענן הגדולות – מיקרוסוםפט אמזון, אפל, עליבאבא.
גם במתגי התקשורת אפשר לשלב את אותם מנועי הגנה – בצורה סלקבילית עד לרמה של מאות אלפי צמתים גם של חישוב וגם איחסון. כל פלטפורמה כזו היא מעין קלאסטר של מעבדים, קלאסטר של איחסון ורשת שמחברת ביניהם. אם זה במכונית עשרותצמתים, בנקודות קצה אחרות אולי מאות צמתים ובדטה סנטרים אלפי צמתים. אם הארכיטקטורה לאורך כל הדרך תהיה זהה יש יתרון אדיר מהמיקרו ענן, מיני ענן ועד הענן הגדול כשמגיעים לרמה של הביט הבודד ומעלה.
"מבחינת המיזוג עם אנבידיה החלטנו להימכר, ואנו כעת בשלבים אחרונים של סגירת רגולציה. לא יודעים מתי זה יסתיים בגלל הסינים. הפגישה של הנשיא הסיני שי עם טראמפ הלכה בכיוון הנכון. העובדה שאנחנו חברה ישראלית מאפשר לנו לעזור גם לאמריקנים וגם לסינים להשתמש בדטה סנטר בצורה טובה."
אורח נוסף כאמור היה ראש מערך הסייבר יגאל אונא: "לפני עשור, הגנה על תשתיות קריטיות התבטאה בעיקר בחוסן שלהם. יש תשתית חשמל ותשתית תחבורה שצריך להגן עליהם. היום מדברים על תשתית קריטית חמקמקה והכי מורכבת להגנה: אמון הציבור. אמון הציבור זה הדבר שהכי קל לערער. "
"כך לדוגמה המערכת הפיננסית, כסף הוא היום אוסף של אפסים ואחדים. לא צריך להתאמץ כדי לערער אותה, באחד המקרים בנק בצ'ילה נפרץ ולא רק שנגנבו כספים, גם כל הרשומות של הבנק נמחקו.
כל דבר היום ניתן לערער באמצעות סייבר. ככל שאנחנו נהיים יותר דיגיטליים אנחנו יותר מאוימים. ישנה אסימטריה שבה ארגוני טרור, או מעצמות שאינן אוהבות את הדמוקרטיות המערביות מבינים את האסימטריה הזו ומנצלים אותם. אם לפני עשור היינו צריכים להגן רק על חברת החשמל והתחבורה. היום אפשר לעשות את זה עם קצת תקיפה על מערכות היקפיות שאפילו לא חשובות."
אונא הרחיב בסוגית האירוויזיון, אליו התחיל מערך הסייבר להתכונן כבר עם זכייתה של נטע ברזילי בפורטוגל לפני שנה. "אותנו עניין שפניה של מדינת ישראל ייראו היטב בהיבט שלנו בלי התערבויות זרות, וכידוע היו איומי BDS ואחרים. היתה מתקפה על שידור באחד מחצאי הגמר באתר האינטרנט של התאגיד כאן – כאשר גורמים עוינים הצליחו להכניס למספר דקות שקופית המדווחת לכאורה על שיגור טילים לכיוון גני התערוכה, שקופית שהוסרה במהרה".
"בגמר התחרות הייתי בחדר השליטה למקרה שיצטרכו להעביר משידור חי להקלטה במקרה שמשהו משתבש. באמצע השידור אנחנו רואים סרטון על עזה, סברה ושתילה שניסו להשתיל באתר התאגיד כאן שפתוח לצפייה בחו"ל. מסתבר שהיה טכנאי שלמרות ההנחיות פתח את החסימה באתר כאן כדי להוריד עדכון כלשהו, מחברה שהסתבר כנגועה. מישהו ניצל פרצה זו ועשה "רידיירקט" לסרטון. התחלנו לראות את הסרטון מטפס בצנרות. רצנו אחריו שוחה אחרי שוחה ברמה של מילישניות ומנענו ממנו לעלות לשידור נרחב באתר." סיפר אונא
{loadposition content-related} |