מחר תושק בבית ג'אן תכנית התעסוקה לחברה הדרוזית בשיתוף מעסיקים והנחת אבן פינה למרכז החדשנות השני של DTEC- על שם מדחת יוסף ז"ל * במעמד שר הכלכלה ניר ברקת, המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית שייח מוואפק טריף, דובי אמיתי יו"ר נשיאות המגזר העסקי והפורום הכלכלי חברתי , שלמה גרדמן יו"ר פורום מנכ"לי ההיי טק וגורמים נוספים
ביום שני הקרוב ייחנך מכון טכנולוגי ראשון במועצה המקומית בית ג'אן, במעמד שר הכלכלה ניר ברקת, המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית שייח מוואפק טריף, דובי אמיתי יו"ר נשיאות המגזר העסקי והפורום הכלכלי חברתי , שלמה גרדמן יו"ר פורום מנכ"לי ההיי טק וגורמים נוספים. מרכז החדשנות יהיה השני שנפתח בשנה האחרונה, אחרי המרכז בעוספיה.
עם השקת מרכז החדשנות ע"ש מדחת יוסוף ז"ל צפוי להיחתם הסכם שיתוף פעולה בין DTEC לבין הפורום הכלכלי-חברתי, על שיתוף פעולה בהכשרת בני העדה הדרוזית לשילובם בעולם ההיי- טק. מרכז החדשנות DTEC נועד להכשיר צעירים וחיילים משוחררים מקרב בני העדה הדרוזית, בתחום ההיי-טק והטכנולוגיה, ומטרתו העיקרית, ומטרתו העיקרית להציב את בני העדה בחזית הקדמה הטכנולוגית ולייצג נאמנה את החברה ומדינת ישראל בארץ ובעולם.
לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, על אף שבתעשיית ההיי טק הישראלית עובדים כ-350 אלף איש, רק כאלף מתוכם הם בני העדה הדרוזית. כחלק ממטרתו לקדם את הכשרת בני העדה הדרוזית, המרכז מפעיל קורסים מוכווני הייטק, תוך הכוונה מראש לדרישות החברות המובילות במשק. המרכז עובד בשיתוף פעולה עם הגופים המובילים בישראל: רפאל, סוכנות החלל הישראלית, הטכניון וגופים נוספים.
קופטאן חלבי, ראש ומייסד DTEC אמר: "אנחנו מציבים את העדה הדרוזית על מפת הטכנולוגיה. המרכז יוביל את החיבור בין משרד הכלכלה, חברות ההיי-טק ובני העדה הדרוזית להצטרף לקטר של המשק הישראלי. לא ייתכן שמתוך 150 אלף הדרוזים החיים בישראל רק מעטים השתלבו בתעשייה. מבית ג'אן תצא טכנולוגיה ויצאו היי טקיסטים"