פיטר סונדרגארד, סגן נשיא בכיר ומנהל קבוצת המחקר בחברה, הגיע ארצה לרגל השקת הפעילות הישירה של גרטנר בישראל
פיטר סונדרגארד, גרטנר |
כ-50 אנליסטים בגרטנר עוסקים בתחום השבבים, ולפי הניתוחים שלהם, השוק לא יצמח בשנת 2012 בצורה משמעותית. זאת בשל הירידה במכירת שבבים ל- PC (כתוצאה מירידת הביקוש) וגם בתחום המובייל (טלפונים חכמים וטבלטים) נראה השנה האטה בצמיחה. מגמה זו תתהפך בסוף השנה. כך אומר פיטר סונדרגארד, סגן נשיא בכיר ומנהל קבוצת המחקר בחברה, שהגיע ארצה לרגל השקת הפעילות הישירה של גרטנר בישראל בתשובה לשאלת .chiportal
לדבריו, בישראל תעשית השבבים גדולה יחסית לחלקה בעולם מתוך כלל תעשית ההייטק, אך יש גם כיוונים שאליהם תעשיית השבבים הישראלית, יכולה לצמוח בזכותם: "עדיין יש הזדמנויות שיצרני השבבים הישראלים יוכלו לנצל, בזכות העובדה שבשל המעבר לעידן תקשורת בין המכונה למכונה או "האינטרנט של הדברים", שבה לכל דבר – בין אם זה מונה חשמל או מים מרוחק, או כל דבר שנמצא בשטח – יהיה מצורף שבב שיספר מה מצבו ויאפשר שליטה עליו. יהיה ביקוש וצפויה צמיחה גדולה ליישומי שבבים לתחומים ספציפיים.
עם זאת תעשיית השבבים בישראל אינה מוגבלת בשל ההזדמנויות העסקית, בטווח הקצר יש לה משקל יתר כחלק גדול מהשוק הישראלי וזה יוגבל בשל המחסור בכוח אדם מיומן, במיוחד בתחומים החדשניים שאליהם הולכים. המנהלים שלהם יידרשו להתמקד בסוגייה – כיצד מגיעים לכישורים הנדרשים. "
"יש עודף של עובדים, לרבות מהנדסים אבל אבל אלו לא העובדים הנכונים בהתייחס לנדרש בחמש השנים הבאות, לדוגמה מיעוט המפתחים המוכשרים לפיתוח יישומים לסביבה ניידת גרם לעיכוב בפרויקטים כי אין מספיק אנשים. יש מצב מוזר שיש אבטלה מצד אחד, והמובטלים לא יכולים לעזור כי אין להם הכישורים המתאימים.
גרטנר כזכור, פתחה סניף בישראל בראשו עומדת שלומית הארט, סונדרגארד אומר כי החלטנו לעשות שינוי בסניף בישראל הן בגלל ההזדמנויות בשוק ההייטק המתקדם אבל גם אנחנו רוצים ללמוד ממנו. אנו מחויבים להשקיע בשוק הישראלי. יש לנו כרגע 3 עובדים כאשר שלומית היא הנציגה הראשית, ונשכור עוד 2 ב-2012 וגם נספק שירות לקהילת האנליסטים."
גרטנר היא חברה של 1.4 מיליארד דולר, ובשנים האחרונות היא רושמת צמיחה של 15-20% בשנה. "הייתי מספר פעמים בישראל וכעת פתיחת המשרד היא חשובה עבורנו. במסגרת תפקידי אני אחראי על 814 האנליסטים שיש לנו המכסים מספר היבטים של IT – מעננים, פיתוח וכו'. אנליסטים המומחים בתעשיות רוחביות, צריך שיבינו את כל ההיבטים של הטכנולוגיה מנקודת מבט טכנולוגית.
2012 היא שנה שבה אנו נראה ירידה בהשקעות ב-IT בכל החזיתות, אבל ירידה קטנה מזו שחווינו בשנת 2009. הירידה נובעת מבעיות של האטה בצמיחה בארה"ב ובאירופה, ומהעובדה חברות שומרות על תקציב IT ללא תוספת זה אומר שחברה שרוצה לצמוח צריכה להגדיל את נתח השוק. בנוסף, ישנם תת מגזרים שהושפעו מהשטפונות בתאילנד שגרמו לאבדן רבעון שלם בייצור מערכות איחסון. היתה לכך השפעה על תחומים משיקים רבים.
בדולרים שוק ה-IT כולו עלה ב-5.5% ב-2011 אם מודדים את זה במטבעות מקומיות למשל יורו – השוק היה יציב ואפילו ירד, ואם תיקח את השוק היפני ביין – השוק היפני ירד ב-1.1% בסך הכל שוק החומרה הוא המקום בו רואים בעיקר את הירידה הגלובלית, לא כל כך בישראל הן בשל הקיצוץ בתקציבים, והן בשל ההשפעות של בעיות האיחסון, וכן בשל עצירת החלטות רכש בידי משתמשים דבר המשפיע למשל על שוק ה-PC.
בתחום התוכנה יש ירידה קלה, ויש אפילו נקודות שבהם יש צמיחה והזדמנות עסקית למשל תוכנות תשתית, אבטחה וכל דבר שקשור לניהול מידע או ניהול נתונים, בהיבט היישומים רואים גידול בתחומים של ניהול תוכן ותוכנה למובייל.
בתחום השירותים הירידה הרבה יותר חדה. אנו רואים הסכמים קצרים יותר ויותר התמקדות על פתרונות טקטיים למודרניזציה של יישומים במקום חוזי שירות גדולים. רואים מעבר לענן ולכן רואים שינוי במבנה העלויות. בתחום שירותי הטלקום נרשמה ירידה קלה, כל שירותי הקול העולמיות – תחום הציוד התקשורת ממשיך לרדת בשל האווירה הקשה בשוק.
ה"נקסוס" – ארבע מגמות שהקשר ביניהם יגרום למהפכה
סונדרגארד סיפר כי אנו נמצאים בתקופת מעבר בכמה רמות בתעשיית ה.IT- זה משמעותי יותר משום שהוא מערב הפיכת ה IT- למוצר צריכה. רואים השפעה של מה שהצרכן קונה על מה שהופך להיות הארכיטקטורה הבאה של ה.IT- השוק מובל על ידי ארבע כוחות שמה שחשוב הוא לא האבולוציה הלינארית של כל אחד מהם אלא נקודות המפגש בין מגמה אחת או יותר::
- ענן – התיעוש של ה-IT שישנה את ארגוני ה-IT, ישנה מי אחראי לרכש IT בעשור הקרוב.
- השפעת הרשתות החברתיות – כיצד הם ישולבו בתהליכים ארגוניים – כתיבה מחדש של יישומים ארגוניים שבהם התשתית בשיתוף חברתי שיוכל לאפשר את היישום ולא ההפך – שקודם היישום והוספת הרשתות החברתיות מעליהם.
- מובייל – המעבר למכשירים ניידים גורם לכתיבה מחדש של כל היישומים. כל יישום בעולם נכתב לפלטפורמה סטנדרטית קבועה. לכל משתמש יש פלטפורמה חכמה שיש לה מערכת הפעלה קלה. ב-2014, מערכות הפעלה קלות – אפל, אנדרואיד, חלונות 8, השילוב שלהם מנקודת המבט של ההתקנות הקיימות יעבור את זה של הדסקטופ. זה יגרום למעבר בשוק כל היישומים יצטרכו להיות מתוכננים קודם כל למובייל ואחר כך לפלטפורמת שהתרגלנו אליהם.
- החשיבות של המידע – היכולת ליצור מידע על מה שקורה ואחר כך לנתח הן בהיבט לינארי והן בהיבט לא לינארי זו יכולת שהטכנולוגיה מאפשרת לנו לעשות – הדבר יוביל להשקעות קצרות טווח סביב הנושא.
עצם הבסיס הפיננסי מאותגר בידי 4 הכוחות הללו למשל שיהיה בעתיד אפשרות לשלם באמצעות מטבעות פייסבוק או פייפאל. כל אחד מהכוחות ישנה במקצת אבל כולם ביחד יגרמו לשינוי בסיסי.
10 האסטרטגיות החשובות לחברות ה-IT בכלל ולתעשית ההייטק הישראליות בפרט
.
- טבלטי מדיה ומעבר להם
- יישומים וממשקים מבוססי מובייל
- חווית משתמש – יישומים מודעים למשתמש כמו שרואים בהתחלה של יישומבים מבוססי מקום.
- הגידול העצום בתקשורת מכונה למכונה, האינטרנט של הדברים
- חנויות אפליקציות ו-market PLACES
- אנליטיקה – הדור הבא
- טיפול ב-BIG DATA
- תיעוש ה-IT – לדוגמא מיחשוב בתוך הזכרון,שרתים חסכוניים באנרגיה
- מיחשוב ענן.
{loadposition content-related}