המידע הוא הנפט של המאה העשרים ואחת, וניתוח הנתונים הוא מנוע הבעירה, מסבירים בגרטנר.
ההוצאות העולמיות של שוק ה – IT הארגוני צפויות להגיע בשנת 2012 ל-2.7 טריליון דולר, סכום המשקף גידול של 3.9% בהשוואה להוצאות בסך 2.6 טריליון דולר בשנת 2011, כך על פי תחזיות גרטנר , חברת המחקר והייעוץ הבינלאומית המובילה לתחום ה-ICT. העלייה בהוצאות IT ארגוני אמנם נמצאת במגמת האטה (בהשוואה לתחזית של עלייה של 5.9% ב-2011), אך האנליסטים שבים ומציינים כי על אף האתגרים הכלכליים שעמם מתמודד העולם היום, עתידים הארגונים להמשיך ולהשקיע ב-IT.
"הימים שבהם תפקד ה-IT בארגון כ'צופה' פסיבי חלפו עברו. היום ה-IT הוא אחד הגורמים המעצבים את הפוליטיקה העולמית כמו גם את כלכלת העולם", אומר פיטר סונדרגארד, מנהל מחקר בגרטנר. "ה-IT הינו כיום המניע העיקרי של צמיחה עסקית. השנה, 350 חברות ישקיעו יותר ממיליארד דולר ב-IT והן עושות זאת כיוון שה-IT משפיע על הביצועים העסקיים שלהן".
על פי סונדרגארד, שני שלישים ממנכ"לי החברות סבורים כי בעשור הקרוב צפוי ה-IT לתרום תרומה גדולה לתעשייה שלהם, יותר מבכל עשור עד כה. עידן חדש זה מביא עמו כוחות דוחקים ורבי עצמה הכוללים את הענן, הכוח החברתי והניידות, בשילוב עם התפוצצות המידע.
הענן: בגרטנר מעריכים כי ב- 2010 הסתכמו ההוצאות על שירותי הענן הציבורי ב- 74 מיליארד דולר, אולם ייצגו רק 3% מההוצאות הארגוניות. שירותי הענן הציבורי צפויים, על פי גרטנר, לגדול בקצב גבוה פי חמישה מכלל ההוצאות על IT ארגוני (19% לשנה עד 2015). "מה שעשו המודלים של שרשרת אספקה לייצור, עושה כעת מחשוב הענן למרכזי נתונים בתוך ארגונים", אומר סונדרגארד.
הגורם החברתי: השלב הבא במחשוב החברתי מתמקד במעורבות של המוני לקוחות, המוני אזרחים והמוני עובדים במערכות ארגוניות. "1.2 מיליארד בני-אדם כבר נמצאים ברשתות החברתיות – כלומר 20% מאוכלוסיית העולם – ברור שהמחשוב החברתי כבר נכנס לשלב הבא שלו".
מידע: התפיסה של מחסן נתונים ארגוני אחד המכיל את כל המידע הנחוץ לקבלת החלטות איננה תקפה עוד. ריבוי מערכות – לרבות ניהול תכנים, אחסון נתונים, שוקי נתונים ומערכות קבצים מיוחדות – המתחברות להן יחדיו עם שירותי נתונים ומטא-נתונים, כל אלה יהפכו למחסן הנתונים הארגוני ה"הגיוני".
"המידע הוא הנפט של המאה העשרים ואחת, וניתוח הנתונים הוא מנוע הבעירה. עובדה זו מובילה לשינוי באסטרטגיות ניהול הנתונים המוכר כ-big data.
ניידות: ניידות איננה מגמה עתידית. היא כבר כאן. ב-2010 עקף בסיס ההתקנות של מחשבים ניידים ושל טלפונים חכמים את זה של המחשבים השולחנים. ב-2010 נמכרו אמנם פחות מ-20 מיליון טאבלטים כדוגמת ה-iPad, אך עד שנת 2016 עתידים להירכש 900 מיליון טאבלטים – אחד על כל שמונה אנשים על פני כדור הארץ. עד 2014 צפוי בסיס ההתקנות של התקנים ניידים המבוססים על מערכות הפעלה ניידות קלות משקל כדוגמת ה-iOS של אפל, האנדרואיד של גוגל וה-Windows 8 של מיקרוסופט, לעבור את בסיס ההתקנות הכולל של מערכות מבוססות מחשבים אישיים.
"מדובר בשינוי מדהים ולא רק עבור אנשים פרטיים. השינוי דורש מה-IT לשקול מחדש את הדרך שבה הוא מספק יישומים", מסביר סונדרגארד. "עד 2014 עתידים 60% מארגוני ה-IT להקים חנויות יישומים פרטיות. היישומים עצמם יעברו תכנון מחדש – יוענקו להם יכולות מבוססות הקשר, שיאפשרו להם להבין את כוונתו של המשתמש באופן אוטומטי. המחשוב הנייד איננו רק מחשב שולחני ארוז בתוך התקן נישא. עתידו של המחשוב הנייד מתמקד במחשוב מודע להקשר".
הענן, הכוח החברתי, התפוצצות המידע והניידות משתלבים יחדיו, במקום שבו מרכזי הנתונים יפנו מקום לענני נתונים שם יהפכו ההתקנים הניידים לחלונות לעננים האישיים. המחשוב האישי יהפוך למחשוב של שיתוף פעולה מאסיבי, ועל טכנולוגיות המידע יאפילו אקולוגיות המידע. "השפעתם של כוחות אלה תהפוך את הארכיטקטורות של 20 השנים האחרונות למיושנות", מוסיף סונדרגארד. "הכוחות הללו חוברים יחדיו ומחדדים את הסוגיה – הם דוחפים אותנו ליצור את העסקים הפוסט-מודרניים, מניעים פשטות וכופים עלינו הרס יצירתי".
{loadposition content-related} |