חברת שבבים חדשה – ג'ם סולאר שמה
בדיוק לפני שנתיים, ביוני 2010 , הושקה חברה חדשה בתחום הקלינטק -ג'ם סולאר שמה. בתחילת דרכה היתה זו חברה שעסקה בהתקנת מערכות סולאריות על בסיס טכנולוגיה שפותחה באיטליה ע"י חברת SpaEnerqos.המטרה היתה להקים חברה אשר תתקין מערכות בשוק הישראלי כאשר הגיבוי הכספי הגיע מחברת מנורה. אך עד מהרה הבינו ראשי החברה כי המודל העיסקי של התקנות מערכות סולאריות אינו אטראקטיבי בשטח כפי שהוא נראה "על הנייר" ובתחילת 2012 החליטו לשנות את פניהם ולהפוך לסטארטאפ טכנולוגי.
חברת שבבים חדשה ג'ם סולאר שמה
בדיוק לפני שנתיים, ביוני 2010 , הושקה חברה חדשה בתחום הקלינטק -ג'ם סולאר שמה. בתחילת דרכה היתה זו חברה שעסקה בהתקנת מערכות סולאריות על בסיס טכנולוגיה שפותחה באיטליה ע"י חברת Spa Enerqos.המטרה היתה להקים חברה אשר תתקין מערכות בשוק הישראלי כאשר הגיבוי הכספי הגיע מחברת מנורה איזו אהרון החיפאית. אך עד מהרה הבינו ראשי החברה כי המודל העיסקי של התקנת מערכות סולאריות אינו אטראקטיבי בשטח כפי שהוא נראה "על הנייר" ובתחילת 2012 החליטו לשנות את פניהם ולהפוך לסטארטאפ טכנולוגי.
היתרון הגדול של ג'ם סולאר היה בעובדה שמובילי החברה הינם אנשי תעשיה ותיקים. ואם מדובר בתעשיה בה ניתן לרכוש נסיון ביצור תאים פוטוולטאים הרי זו תעשיית השבבים. ואכן אהוד תירוש המשמש כמנכ"ל החברה עבד בעברו כסמנכ"ל טכנולגיות בחברות השבבים אפלייד מאטיראלס ונגבטק. שני היזמים הנוספים הם ד"ר גיורא דישון וד"ר משה פינרוב מייסדי חברת נובה המצליחה .שלושת היזמים החליטו לפתח טכנולוגיה חדישה לחיתוך פרוסות סיליקון דקות ממטיל סיליקון כאשר היתרון הגדול של פרוסות אלו הוא חיתוך הפרוסות תוך איבוד מינימלי של חומר גלם וע"י כך להוזיל משמעותית את העלות לכל מטר פנל סולארי.
הדרך המקובלת כיום לחיתוך פרוסות סיליקון המשמשות לייצור תאים פוטו-וולטאים היא שימוש במסור תייל (wire saw) אך בתהליך זה נגרם אובדן של כמעט ממחצית חומר הסיליקון כנסורת. הטכנולוגיה של ג'ם סלולאר מקטינה למינימום את אובדן חומר הגלם. התוצאה היא הוזלה משמעותית ביצור תאים פוטוולטאים וכפועל יוצא גם הוזלה משמעותית במחיר יצור החשמל המופק מאנרגיה סולארית.
אהוד תירוש, מנכ"ל GEM SOLAR מציין כי שימוש בטכנולוגיה דוגמת זו המפותחת בג'ם סולאר (GEM SOLAR) יכולה להוריד בפועל את מחיר פרוסות הסיליקון לכמעט חצי, דבר שיבוא לידי ביטוי במחיר התאים הפוטו-וולטאים ובהוזלה משמעותית של עלות ייצור החשמל. ג'ם סולאר פועלת כיום בעזרת ארבעה עובדים הממוקמים בתוך משרדי חברת מג'נטה טק בפארק המדע ברחובות. הצלע הרביעית בחבורה הוא ארז סופר המשמש כסמנכ"ל תפעול ופיתוח עסקי. ארז מגיע מתחום התקשורת ועבד בעבר כסמנכ"ל טכנולוגיה של חברות התקשורת קווי זהב ו-YES.
החדשות הטובות עבור ג'ם סולאר הן החלטתה של חברת קפיטל נייצ'ר להשקיע מיליון דולר בחברה הצעירה. קפיטל נייצ'ר מאמינה כי למרות שיש מספר חברות הפועלות בתחום הוזלת מחיר הפנלים הפוטוולטאים, ג'ם סולאר עונה על צורך אמיתי בשוק הגדל של סיליקון חד גבישי הצפוי להגיע כבר ב- 2015 ליותר מ- 400 מיליון דולר והתהליך שבכוונתה לפתח צפוי להיות פשוט וזול יותר משמעותית לעומת הפתרונות האחרים.