GlobalFoundries תשקיע השנה 1.4 מיליארד דולר כדי להעלות את התפוקה בשלושה מפעלים בארצות הברית, סינגפור וגרמניה, מכיוון שמחסור עולמי במוליכים למחצה הגביר את הביקוש לשבבים, אמר מנכ"ל החברה תומס קולפילד.
כידוע גלובל פאונדריז רשומה כחברה אמריקנית אך היא למעשה יחידה של הקרן הממשלתית של אבו דאבי – מובאדלה. סוכנות הידיעות רויטרס אף דיווחה כי היא עשויה להקדים את ההנפקה שלה מסוף 2022 לתחילת השנה הבאה.
"אימוץ טכנולוגיות שבדרך כלל היה לוקח עשור קרה בשנה אחת – שנת 2020 בגלל COVID-19", אמר קולפילד. לפני המגיפה הוערך קצב הצמיחה של תעשיית השבבים לאופק של 5% בשנה בחמש השנים הבאות וכעת היא האיצה לצמיחה בקצב כפול.
כידוע, גלובל פאונדריז, יצרנית השבבים השלישית בגודלה, לא מתחרה ב-TSMC ובסמסונג על טכנולוגיות הייצור החדשות ביותר, אך היא חווה ביקוש גם כאשר היא מייצרת שבבים במנעד שבין 12 ל-90 ננומטר. בקטגוריה נופלים רבים מהשבבים המיועדים לתעשיית הרכב שנמצאת במצוקה בשל הסטת כוח הייצור של היצרניות הגדולות למעבדים למחשבים, בשל הביקוש שנוצר כתוצאה מהמעבר לעבודה מהבית.
כשליש מההשקעה תגיע מלקוחות המבקשים לרכוש יכולת ייצור לאורך מספר שנים, אמר קולפילד, שצופה צמיחה של 13% השנה ו-20% בשנה הבאה.
לפני כשבועיים נמסר כי GlobalFoundries, חתמה על הסכם נוסף עם משרד ההגנה האמריקני לפיו תפתח שבבים ב- Fab 8 במלטה, ניו יורק, ליישומים צבאיים. בשנה שעברה, החברה אימצה החברה את התקן לתקנות התעבורה הבינלאומית בנשק (ITAR) ותקנות מינהל הייצוא (EAR), והעניקה לו יכולת גדולה יותר למכור למתחם הצבאי-תעשייתי. בנוסף, תשתמש החברה גם בפאב 9 בברלינגטון ורמונט ואת פאב 10 בפישקיל, ניו יורק. שני האתרים הם יצרני IBM לשעבר, אשר GF השתלטה עליה בשנת 2014 בתמורה לכך שגם קיבלה 1.5 מיליארד דולר (כן, יבמ שילמה ל- GF כדי לרכוש את עסק היציקה שלה). בקרוב אמורה On Semiconductor Corp לרכוש את Fab 10 תמורת 430 מיליון דולר.