IBM מציגה מוליכים למחצה בינה מלאכותית מעוצבים בעצמה למחשוב ארגוני, "Telum II" ואת מאיץ הבינה המלאכותית "Spyre" המיוצרים על ידי סמסונג פאונדרי
IBM חשפה את מוצרי המוליכים למחצה החדשים שלה, המעבד "Telum II" ומאיץ הבינה המלאכותית "Spyre", שבבים אלו ישולבו במחשבי המיינפריים רחבי היקף של IBM, ומהווים התקדמות משמעותית בפתרונות מחשוב ארגוניים.
ענקית הטכנולוגיה האמריקנית עיצבה את מוליכי הבינה המלאכותית הללו כדי לשפר את הביצועים והיעילות של מערכות IBM Z ולינוקס ONE מהדור הבא. ייצור המוני של שבבים אלו יבוצע על ידי סמסונג פאונדרי באמצעות תהליך ייצור מתקדם בגודל 5 ננומטר, מה שמבטיח איכות ייצור גבוהה.
מעבד Telum II, המרכיב המרכזי בקו מוצרים זה, מציע עלייה של 40% בזיכרון הקאש בהשוואה לדור הקודם. הוא משלב מאיץ בינה מלאכותית וכולל יחידת עיבוד נתונים (DPU), מה שהופך אותו לכלי רב-עוצמה לטיפול במשימות מחשוב מורכבות. מאיץ הבינה המלאכותית Spyre, שניתן לבחור כאפשרות נוספת, מתמחה בדגמי בינה מלאכותית מורכבים ובאינפרנס של בינה מלאכותית גנרטיבית. הוא מציע יכולות הרחבת זיכרון עד ל-1 טרה-בייט (TB) ומתוכנן לצרוך לא יותר מ-75 וואט לכרטיס.
טינה קרקוינו, סגנית נשיא IBM Z ולינוקס ONE, הדגישה את החשיבות של החידושים הללו. "מעבד Telum II ו-Spyre מתוכננים לספק פתרונות מחשוב ארגוניים בעלי ביצועים גבוהים, מאובטחים ויעילים אנרגטית," אמרה. "לאחר שנים של פיתוח, חידושים אלה נכנסים לפלטפורמת IBM Z מהדור הבא, ומאפשרים ללקוחות לנצל בצורה יעילה דגמים שפתיים גדולים (LLM) ובינה מלאכותית גנרטיבית."
השבבים החדשים מוגבלים למיינפריים של IBM, מערכות IBM Z ולינוקס ONE, ואינם מתחרים ישירות עם כרטיסי המסך (GPU) של NVIDIA. עם זאת, הם מהווים תחרות לשרתים המצוידים ב-GPU של NVIDIA, מה שמצביע על המיצוב האסטרטגי של IBM בשוק החומרה לבינה מלאכותית.
המורשת של IBM בתחום המחשוב, במיוחד במיינפריים, מדגישה את החשיבות של הודעה זו. מיינפריים הם חיוניים לארגונים גדולים, המטפלים ביישומים קריטיים, עיבוד נתונים בהיקף גדול ועיבוד עסקאות רחב היקף. שילוב Telum II ו-Spyre במערכות אלו מבטיח לשפר את אמינותן, בטיחותן וביצועיהן.
מאיצי בינה מלאכותית כמו Telum II ו-Spyre הם קריטיים לעיבוד יעיל של משימות בינה מלאכותית, במיוחד אלה הכרוכות בלמידת מכונה ולמידה עמוקה. תהליך הייצור בגודל 5 ננומטר שבו משתמשת סמסונג פאונדרי לייצור השבבים הללו מייצג את החזית של טכנולוגיית ייצור המוליכים למחצה, מה שמבטיח שהמוצרים החדשים של IBM הם גם מתקדמים וגם יעילים.
בשוק החומרה לבינה מלאכותית, NVIDIA הייתה שחקן דומיננטי עם כרטיסי המסך שלה בשימוש נרחב ביישומי בינה מלאכותית ולמידת מכונה. השבבים החדשים של IBM, אף שאינם מתחרים ישירות בכרטיסי המסך של NVIDIA, מציעים חלופה לצרכים של מחשוב ארגוני, במיוחד בטיפול בדגמים שפתיים גדולים ובינה מלאכותית גנרטיבית.
בינה מלאכותית גנרטיבית ודגמים שפתיים גדולים נמצאים בחזית טכנולוגיית הבינה המלאכותית, ומסוגלים לייצר טקסט אנושי ודאטה אחרים בהתבסס על דפוסים שנלמדו. Telum II ו-Spyre מתוכננים למנף יכולות אלו, ומספקים פתרונות חזקים לארגונים המעוניינים לנצל את הכוח של הבינה המלאכותית.