יאפשר לצמצם את זמן התכנון הכולל ב-23%
.
סינדי אייזנר חברת צוות בכירה במעבדת המחקר של יבמ בחיפה |
מעבדת המחקר של יבמ בחיפה משתתפת בקונסורציום מחקר במימון הקהילה האירופית, לשיפור רמת הפריון והאמינות של תהליכי התכנון של מוליכים למחצה, שבבי מחשב ומערכות אלקטרוניות.
פרוייקט דיאמונד (Diamond) המשלב חברות מובילות בתעשייה יחד עם אוניברסיטאות וגופי מחקר אקדמי, יעשה שימוש במתודולוגיה סיסטמתית וסביבת עבודה משולבת, על מנת לאבחן ולתקן טעויות תכנון של שבבי מחשב.
תהליכי התכנון של שבבי מיקרו-אלקטרוניקה מאופיינים במחיר גבוה המאיים על המשך הצמיחה של התעשייה. הפער ההולך וגדל בין מורכבות המערכות החדשות ובין רמת הפריון המוגבלת של שיטות התכנון הקיימות דורש פיתוח כלים חדשים ושיטות חדשות ויעילות יותר לתכנון השבבים.
הגישה המשולבת החדשה לאתר ולתקן באגים בכל רמות ההפשטה והתיאור של השבב – החל מתהליך ההגדרה הבסיסי, דרך היישום ועד לתכנון הסיליקון עצמו. טיפול בשרשרת השלמה יאפשר לפתרון החדש לנצל את היתרונות הגלומים באבחון הירארכי ותיקון מגוון רחב של מקורות לטעויות אפשריות.
סינדי אייזנר חברת צוות בכירה במעבדת המחקר של יבמ בחיפה השותפה לקונסורציום החדש, קבעה כי "הדיוק בתכנון, המהווה כבר כיום את אחת הבעיות העיקריות בתהליך הבניה של שבבים חדשים, הופך להיות קשה עוד יותר להשגה. אם ברצוננו להמשיך ולהאיץ את תהליכי התכנון, חייבות טכנולוגיות טובות יותר לאיתור באגים לעמוד במרכז סדר היום של עולם המחקר והפיתוח".
70% מעבודת התכנון המתבצעת כיום בעולם השבבים מוקדשת למשימות אימות תכנון וניפוי באגים. שני שלישים מהעבודה הזאת מוקדשים לגילוי ולאיתור מקור הבעייה – לפני שאפשר יהיה לתקנה. איום נוסף על התעשייה, מגיע מכיוונן של שגיאות ייצור הנגרמות ממקורות חיצוניים דוגמת קרינה קוסמית. שגיאות כאלה אינן ניתנות לתיקון לאחר מעשה – אולם ניתן להתמודד עימן באמצעות לוגיקה של איתור מקור השגיאה, הזהה ללוגיקת אימות התכנון המקורי. פרוייקט דיאמונד נועד לצמצם במחצית את המאמץ הנדרש לאיתור מקור השגיאה ותיקונה – מה שיאפשר לצמצם את זמן התכנון הכולל ב- 23%.
על פי אומדנים, מגיעה עלות איתור המיקום והתיקון של שגיאות תכנון ל- 34.5 מיליון דולר לכל שבב חדש. פרוייקט דיאמונד אמור לקצץ את הסכום הזה ל- 17.25 מיליון בלבד.
{loadposition content-related} |