אינטל בלחץ
מעטים המקרים בהם משמיע יו"ר חברת ענק דעה כה נחרצת על מצבה העגום של חברתו. בשבוע שעבר קרה המקרה ולמרות שיש כאלו שיגידו שהכתובת היתה כבר מזמן על הקיר, הדברים שאמר יו"ר חברת השבבים הגדולה בעולם הפתיעו רבים בחומרתם ובגילוי הלב בו נאמרו.
אינטל בלחץ
מעטים המקרים בהם משמיע יו"ר חברת ענק דעה כה נחרצת על מצבה העגום של חברתו. בשבוע שעבר קרה המקרה ולמרות שיש כאלו שיגידו שהכתובת היתה כבר מזמן על הקיר, הדברים שאמר יו"ר חברת השבבים הגדולה בעולם הפתיעו רבים בחומרתם ובגילוי הלב בו נאמרו.
הדובר: אנדי בראיינט (Andy Bryant), החברה: אינטל העיתוי: מפגש עם משקיעים במטה החברה בארה"ב.
במפגש הודה בראיינט כי (ציטוט מתוך מה שנכתב ב ZDnet )הוא "נבוך מאובדן הדרך שבה נמצאת חברתו". "שהיא משלמת כעת את המחיר על שאיפשרה למתחרותיה ליצור לעצמן אחיזה חזקה בשוק המובייל".
ואכן במשך שנים רבות ניסתה יצרנית המעבדים האמריקאית לכבוש את שוק הטלפונים הסלולרים אך לא הצליחה בכך. מאמציה כללו פיתוחים פנימים רבים וגם רכישות של חברות כגון DSPC מתוך מטרה לפתח מעבד מתאים לטלפון סלולרי אך נראה כי באותה מידה שהצליחה לשמר מעמדה בשוק המחשבים האישים הצליחו מתחרותיה ובראשן קוולקום, ברודקום ו- ARM לשמור על מעמדן בשוק התקשורת הסלולרית. כל נסיונותיה לפתח תחליף למעבדי ה- CDMA של קוואלקום או להפוך את טכנוולגית ה- WIMAX לאלטרנטיבה פופולרית לתקשורת ה- CDMA או ה –UMTS GSM/לא צלחו וכעת כשהדור הרביעי בפתח כל יצרני המעבדים עוברים ל LTE ואינטל לגמרי לא במשחק.
במאי האחרון, עם סיום תפקידו כמנכ"ל אינטל התראיין פול אוטליני והודה שלפני כשש שנים קיבל פניה מאפל לפתח ולייצר עבורה את השבב ל- iphone הראשון וסירב. אפשר לומר בוודאות כי זו היתה טעותו הגדולה ביותר והיום גם הוא וגם עמיתיו באינטל מצטערים על כך מאד.
למעשה התמקדה אינטל בברית שכרתה עם מיקרוסופט ושאר עבדה מצוין כל עוד שוק המחשבים האישים הלך וגדל והדואופול המכונה וינטל שלט בתעשיה ביד רמה. אך כמה שחקנים חזקים היו שם כדי לשנות את כללי המשחק בשוק התקשורת הניידת. ARM שהצליחה תמיד לפתח מעבדים יעילים בצריכת אנרגיה מינימלית נתנה פתרון מצוין ליצרני השבבים לטלפונים סלולרים מסמסונג ועד טקסס אינסטרומנטס וגוגל פיתחה את מערכת ההפעלה אנדרואיד עליה מבוססים רוב הטלפונים החכמים של ימנו.
אך גם זה לא הדאיג יותר מדי את אינטל שהעריכה כי אפילו הסמארטפונים החזקים לא יהיוו תחליף ראוי למחשבים האישים אבל… אז באה אפל עם ה iPad והפכה את שוק הטאבלMטים והפאבלטים לשוק לגיטימי שנתן לעולם את התשובה הראויה למחשבי האישים כולל הנוטבוקים והאולטרבוקים.
באותה פגישה עם משקיעים בה שידר יו"ר אינטל לחץ מובן, ניסה מנכ"ל אינטל (החדש יחסית) בריאן קרזניץ' לשדר "עסקים כרגיל" וטען כי יצליח לשמר את מעמדה של חברתו ע"י המשך מעמדה הדומיננטי בשוק המחשבים וע"י כניסה חזקה לשוק הטאבלטים. אך כניסה שכזו תגרום לאינטל להתחרות ביצרנים חזקים כמו קוואלקום ו- nVidia וגם להבטיח תמיכה במערכות הפעלה דוגמת כרום ואנדרואיד. כדי להיות תחרותית תיאלץ אינטל להוריד את מתח הרווחים הגבוה לו התרגלה בשוק המעבדים ולקוות שהיצרנים המובילים יבחרו במוצריה. כיום כאשר שני השחקנים הדומיננטים בשוק זה הם סמסונג ואפל זה בכלל לא יהיה קל.
גם ב"שוק הבית" שלה יש לאינטל יריב בשם AMD המעז ל"הרים ראש" מדי פעם . כך קרה לאחרונה כאשרAMD נבחרה לספק את המעבדים של שתי קונסולות המשחקים סוני פלייסטיישן ו- Xbox של מיקרוסופט. מה שמנחם את אינטל הוא שוק השרתים שרק הולך וגדל אך אין ספק שחברת השבבים הגדולה בעולם חייבת להתעשת במהירות, לחשוב מחדש ולהיות יצירתית מאד כדי לשמר את מעמדה המוביל בתעשיה העולמית.
ראו גם: