הבעיה: האוצר שאמור לתת את הכסף, מתנגד למרות שמדובר במחצית מענק ההשתתפות המקורי שדרשה אינטל – 405 מיליון דולרים
.
פאב 28 של אינטל בקרית גת. איור: אינטל |
הושג סיכום בין משרד התמ"ת לאינטל. לפי ההסכם תקבל החברה 200 מיליון דולר להרחבת המפעל בקרית גת ובתמורה היא התחייבה לקלוט 600 עובדים (עליה של כ-200 עובדים לעומת הבקשה המקורית). כזכור בתחילת התהלך, בפברואר השנה הגישה אינטל בקשה לקבלת מענק של 405 מיליון דולר.
בעקבות הסיכום, שלח שר התמ"ת, בנימין (פואד) בן אליעזר, מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו, ובו הוא ממליץ על מתן המענק המוקטן, זאת לאור ההתנגדות הנחרצת שגילה משרד האוצר למתן המענק הגדול יותר שביקשה אינטל. "החברה התחייבה כי 2,200 העובדים המועסקים כיום במפעל הקיים אשר תקופת ההתחייבות עבורם תסתיים ב ,2016- ימשיכו להיות מועסקים על ידי החברה", כתב בן אליעזר. בתמ"ת ערכו חישוב והראו כי סך המסים הנובעים מהמפעל המורחב יגיעו ל-1.3 מיליארד דולר עד שנת 2020. המענק כולו יוחזר כבר בתוך שלוש שנים באמצעות תשלומי מס הכנסה של העובדים ומסים אחרים.
באוצר מסרו בתגובה לשאלות העיתונות הכלכלית על ההסכם בין אינטל לתמ"ת: "אם התמ"ת ממליץ על מענק של 200 מיליון דולר לאינטל, שייתן את זה מתקציבו". זו כמובן בקשה בלתי ריאלית כי סכום המענק גדול פי כמה מתקציב מרכז ההשקעות המיועד להענות לכל בקשות המענקים.
בשנת 2005 אישרה ועדת הכספים מענק בסך 2.4 מיליארד שקל לאינטל על השקעה בסך כ 5- מיליארד דולר בהקמת המפעל הקיים. גם אז היו התנגדויות מצד האוצר, והמענק אושר רק לאחר התערבותו של ראש הממשלה דאז, אריאל שרון.
{loadposition content-related} |