כעת תהיה לחברה גישה למעבדים במכשירים כדוגמת אייפון של אפל והיא תוכל להאיץ את חדירתה לתחום המתפתח של השבבים האלחוטיים. שבו היא למעשה לא היתה מורגשת .
אינטל. רוצה לצאת מהמרחב הסגור של המעבדים |
התחזית עליה סיפרנו לכם עוד ב-11 ביולי 2010 בדבר כוונת אינטל לרכוש את חטיבת השבבים האלחוטיים של אינפיניון התממשה. אינטל רכשה את חטיבת השבבים של אינפיניון תמורת 1.4 מיליארד דולר במזומן. באמצעות רכישת החטיבה מאינפיניון זוכה אינטל לטכנולוגיות אלחוט לדור השלישי ולדור הרביעי ובכמה לקוחות מהדרגה הראשונה ובהם אפל ונוקיה, כדי לסייע לה לחדור לשוק הנייד.
עסקה זו תתבצע איפוא זמן קצר מאוד לאחר רכישת ענקית תוכנות האבטחה מקאפי בידי אינטל תמורת סכום שיא של 7.68 מיליארד דולרים.
בכירי אינטל דוחפים להרחיב את היצע החברה מעבר למעבדים למחשבים אישיים ולשרתים. טכנולוגית הווירלס של אינפיניון שניתן למצוא במכשירים כגון אייפון של אפל והטלפון החכם גלקסי S של סמסונג יפלסו לאינטל דרך לשוק הטלפונים הפורח, מקום שבו אינטל כמעט לא קיימת.
בכירי אינטל מחפשים למצב את מעבדי האטום, שפותחו במקור למכשירים כגון נטבוקים, כפלטפורמת ווירלס אפשרית, אך עסקי אינפיניון יוכלו לתת לאינטל נתיב מהיר למרחב זה.
AMD היתה באופן מסורתי המתחרה הגדול של אינטל בתחום ה-PC והשרתים. ואולם כמה בכירים באינטל הצביעו על ARM, המתכננת מעבדים הנבנים בידי טקסס אינסטרומנטס וקוולקום ונמצאים באחוז ניכר של הטלפונים החכמים, תהיה המתחרה שלה בשוק אליו היא רוצה להכנס.
כזכור לא מכבר רכשה אינטל את קומסיס הישראלית שלה יכולות בתחום ה- WiMAX.
כניסתה של אינטל לתחום התקשורת האלחוטית מהווה הימור משום שחברות רבות זנחו מרכיבים בו כדוגמת WiMAX. אינטל אוספת את הביצים הנטושות ומוסיפה אליהם גם מחלקות חזקות של יצרנים נוספים. עוד תחום אליו נכנסה אינטל הוא תחום השבבים לממירים דיגיטליים, לאחר שרכשה את החטיבה הרלוונטית של טקסס אינסטרומטנס לפני שבועיים. ייתכן שזו התשובה שלה להערכות שגם עליהם דיווחנו ב-Chiportal רק השבוע, לפיהם סמסונג עשויה לעבור את אינטל ולהפוך לחברת השבבים הגדולה ביותר עד אמצע העשור.
{loadposition content-related} |