שבבי 22 ננומטר הראשונים בעולם משפרים עד פי שניים את הביצועים החזותיים של המעבדים ומעניקים חווית משתמש כוללת מעולה במחשב האישי עיקר הפיתוח התבצע בישראל ובארה"ב
אינטל הציגה אתמול (ב') לראשונה את משפחת מעבדי הדור השלישי של 3rd Generation Intel Core Processors עם ארבע ליבות (quad-core), המתאפיינת בשיפור משמעותי בביצועים הגרפיים ובמהירות העיבוד ושיפור חוויית המשתמש של גיימרים, חובבי מדיה ומשתמשים רגילים. המעבדים החדשים משווקים כעת בדגמים איכותיים של מחשבים שולחניים כמו גם במחשבי "הכל באחד" ניידים ומעוצבים. שבבי המעבדים הם הראשונים בעולם המיוצרים בטכנולוגיית 22 ננומטר המבוססת על טרנזיסטורים תלת-ממדיים מסוג tri-gate. עיקר הפיתוח של המעבדים התבצע בישראל ובארה"ב.
השילוב של טכנולוגיית הטרנזיסטורים התלת ממדיים המתקדמת tri-gate של אינטל עם שיפורים ארכיטקטוניים שנעשו בשבבים, מאפשר להאיץ עד פי שניים את מהירות עיבוד מדיית תלת ממד ו-HD בהשוואה לדור הקודם של שבבי אינטל. המאפיינים החזותיים המהממים שמובנים בתוך המעבדים מאיצים את כל הפעילויות שאנשים אוהבים לעשות במחשביהם, והופכים את חוויית המשתמש למציאותית וברורה יותר, לרבות יצירה ועריכה של סרטונים ותמונות, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטי HD או הנאה ממשחקי מחשב. בעזרת השבב החדש, אינטל מחזקת עוד את מנהיגותה הטכנולוגית בתחום ביצועי העיבוד, הודות לשיפור של עד 10 אחוזים בביצועי המיקרו-מעבד וטכנולוגיות חדשות המשולבות להאצת זרימת הנתונים מהשבב ואליו.
בחודשים הקרובים ישווקו גרסאות נוספות של מעבדי הדור השלישי של Intel Core, שיאפשרו יצירת גל חדש של מערכות כמו מחשבי Ultrabook , מחשבים ניידים, שרתים, ומערכות חכמות לתחומי הקמעונות, שירותי הבריאות וענפים נוספים.
"הדור השלישי של מעבדי אינטל תוכנן מתחילת הפיתוח לספק חוויות חדשות ומרגשות," אמר קירק סקאוגן, סגן נשיא באינטל, ומנכ"ל קבוצת ה-PC. "המהנדסים שלנו הצליחו לעלות אפילו על הציפיות שלנו על ידי הכפלת ביצועי המדיה והגרפיקה בהשוואה למעבדים הטובים ביותר שיצרנו עד היום, ובכך מוענקת חוויה חזותית חדשה ומדהימה במחשבי PC, מחשבי "הכל באחד" ומחשבי Ultrabook שישווקו בקרוב. כל זה מתאפשר הודות לשילוב בין יכולות הייצור לבין היכולות הארכיטקטוניות המובילות של אינטל, ומחויבותנו הבלתי-נלאית לקדם את החדשנות בתחום המחשוב."
רוני פרידמן סגן נשיא תאגידי ומנכ"ל פיתוח מעבדים וערכות שבבים באינטל העולמית: "לאינטל יש מודל ידוע בשם Tick Tock. בכל פעם שאינטל משיקה ארכיטקטורת מעבדים חדשה היא מכנה אותה Tock. לאחר מכן אינטל מעבירה את אותם שבבים לתהליך יצור חדש ומוסיפה פיצ'רים נוספים, מה שמכונה Tick. שבב ה-Sandy Bridge היה ה-Tock ושבב ה-Ivy Bridge הוא ה-Tick. שבב ה- Ivy Bridge הוא המעבד הראשון של אינטל שמיוצר בתהליך ייצור של 22 ננו-מטר. זאת טכנולוגיית יצור המתקדמת ביותר היום בעולם ייצור השבבים. המעבר לטכנולוגיית ייצור חדשה זאת, אפשרה לשים יותר טרנזיסטורים על פרוסת סיליקון. מעבד ה-Ivy Bridge לוקח את מוצר ה-Sandy Bridge ומעביר אותו לתהליך יצור הבא ואף מוסיף לו יכולות נוספות.
"מלבד השקת מעבד ה- Ivy Bridge, אינטל משיקה בנוסף גם ערכת שבבים חדשה שנקראת Panther Point, שתומכת בסטנדרט USB 3.0. זהו סטנדרט שמאפשר העברה מהירה של קבצים ומידע (Data). הסטנדרט הזה מאפשר העברת קבצי מדיה (תמונות וקטעי וידאו) והאצה במהירות הגבוהה פי 10 מהסטנדרט הקודם, USB 2.0.
" מעבד ה Ivy Bridge לא רק מיוצר בטכנולוגיית יצור חדשה אלא גם מאפשר למחשבים להריץ ולהגיב מהר יותר. שבב Ivy Bridge מאפשר להריץ אפליקציות תוך שימוש בהספק נמוך יותר ולהריץ אפליקציות בביצועים גבוהים יותר, תוך שימוש בטכנולוגיית SSD . זה מאפשר למשתמשים לקבל זמני תגובה מהירים יותר בזכות טכנולוגיה שמכונה Smart Response Technology. בזכות השימוש בשבב Ivy Bridge יכולים משתמשים להעביר מהר יותר תמונות מהמצלמה למחשב או לפרסם קטעי וידאו בפייסבוק.
" מעבד ה Ivy Bridge כולל גם מנוע גרפי חדש לחלוטין ותמיכה בסטנדרטים החדשים, למשל DirectX 11. זה יאפשר למשתמשים להריץ משחקים עם גרפיקה עשירה בצורה מהירה יותר.
"בנוסף מעבד ה Ivy Bridge כולל יכולות חדשות בתחום אבטחת מידע ומציג שיפור ניכר בכל הקשור לפלט – קלט (I/O). הוא כולל תמיכה בסטנדרט חד שנקרא PCIe Gen 3.0. הסטנדרט הזה מכפיל את רוחב הפס של תעבורת המידע שהמחשב קולט ופולט.
בסיכומו של דבר Ivy Bridge מאפשר למחשבים להריץ גרפיקות חזקות יותר, גורם למחשבים להגיב מהר יותר, להעביר מהר יותר קבצי מדיה וכולל עוד יכולות שהדורות הקודמים של המעבדים לא יכלו לעשות. הוא מאפשר שיפור ניכר בביצועים. אם משתמש רוצה להעביר וידאו לאתר יוטיוב או למכשיר האייפוד שלו, הוא יוכל לעשות זאת הרבה יותר מהר, זאת בזכות שיפור ביכולות הדחיסה ופענוח קבצי מדיה. אינטל הצליחה להראות שיפור שנע בין 50% ל-100% בהשוואה בין מעבד ה Sandy Bridge למעבד Ivy Bridge בהעברת קבצי מדיה ליוטיוב ואייפוד. אינטל הצליחה להציג שיפור ניכר גם בטיפול באפליקציות תלת ממד ובשורה של מבחני ביצועים אחרים".
במהלך המחצית השניה של מסיבת העיתונאים התייחס פרידמן גם לקטיגוריית מחשבי אולטראבוק ואמר: "מחשב אולטראבוק הראשון היה מבוסס על שבב Sandy Bridge. הדור הבא של האולטראבוקים יהיה מבוסס על Ivy Bridge. ובשנת 2013 אינטל תציג את השבב המתקדם הבא שלה, Haswell. כך למעשה כל שנה אינטל תציג שיפור במשפחת מוצרי האולטראבוקים. הבסיס לקטיגוריית אולטראבוקים הוא: צריכת הספק נמוכה, חיי סוללה ארוכים יותר וביצועים יותר טובים. חוויית המשתמש שמחשב אולטראבוק מציע תהיה הרבה יותר טובה. מדובר במחשבים דקים וקלים עם עיצוב מתקדם. השימוש במחשבים האלה הוא הרבה יותר אינטואיטיבי. האולטראבוקים יכללו גם אפשרות של תמיכה בצג מגע (טאץ') וטכנולוגיות מתקדמות נוספות שאינטל טרם הכריזה עליהן. בנוסף האולטראבוקים יאפשרו הגנה טובה יותר מפני גניבות, חיי סוללה ארוכים יותר ויכולת להמשך פעולה מהירה של המחשב ממצב של 'המתנה'".