חברת LSI האמריקאית החליטה לסגור את מרכז הפיתוח שלה בישראל. ההחלטה אינה קשורה דווקא לפעילות החברה בישראל אלא נובעת ממדיניות אסטרטגית של הנהלת החברה על צמצום פעילות בתחום הפיתוח וכתוצאה ממנה יסגרו מרכזי פיתוח של החברה ביפן, קנדה, ארה"ב וכאמור בישראל
חברת LSI האמריקאית החליטה לסגור את מרכז הפיתוח שלה בישראל. ההחלטה אינה קשורה דווקא לפעילות החברה בישראל אלא נובעת ממדיניות אסטרטגית של הנהלת החברה על צמצום פעילות בתחום הפיתוח וכתוצאה ממנה יסגרו מרכזי פיתוח של החברה ביפן, קנדה, ארה"ב וכאמור בישראל.
מרכז הפיתוח של LSI פועל מראש העין. הוא כולל קרוב ל-50 מהנדסים ונחשב לאחד המרכזים המנוסים והמוכשרים בישראל. תחילתו של המרכז כבר בשנת 1995 כאשר הוקם כחברת סטארטאפ ישראלית בשם איי סי קום. חברת איי סי קום הוקמה ע"י חברת סימנס הגרמנית וחברת ניסקו הישראלית ועסקה בפיתוח ליבת DSP חדשה וכן בפיתוח שבבים לישומי תקשורת שונים.
ב-1998 נמכרה החברה לחברת אינפיניון סמיקונדקטור (חברה חדשה שהוקמה על בסיס חטיבת השבבים של סימנס). בהמשך הצטרף המרכז לקונסורציום סטארקור שכלל את שלשות ענקיות התקשורת אינפניון, מוטורולה ואגיר. ב-2006 הוחלט על הפסקת המיזם ורוב עובדי מרכז הפיתוח הישראלי עברו לחברת אגיר.
עם רכישתה של אגיר ע"י LSI הפך למרכז הפיתוח של LSI בישראל ועסק בפיתוח מעבדים לתחומי תקשורת אלחוטית וסלולארית. פיתוחי המרכז כללו ליבת DSP יחודית בשם "כרמל" וכן שורה של מעבדים לעיבוד אותות דיגיטלים אשר שימשו לקוחות מובילים מצמרת תעשיית התקשורת העולמית. את המרכז ניהל אמנון רום ביחד עם שני מנהלים בכירים וותיקים בתעשיה איל רוזין וגיל נווה. רבים מאנשי הצוות עובדים ביחד כבר למעלה מ-15 שנה ובתקופה זו רכשו נסיון ומיומנות רבה בפיתוח מוצרים לפרוטוקלי תקשורת מגוונים. מספר חברות שבבים רב לאומיות גילו ענין לקלוט את הצוות המוכשר כקבוצה והן מנהלות מו"מ בנידון עם ראשי המרכז בישראל. {loadposition content-related}